Uutiset

Kuljetuskalusto

Polyeteenilevy lavan pohjaan ja kuorma irtoaa

Polyeteenipinnoite toimii sekä perästä että sivusta purettavissa kuormatiloissa.

 Projektimuovi Oy on perustettu huhtikuussa 2008 jatkamaan Soft Diamond Oy:n kesto- ja lujitemuovituotantoa. Yritys sijaitsee Söörmarkussa, aivan Parkanontien varressa ja yrityksen 1300 neliön toimitiloissa työskentelee 10 työntekijää. Projektimuovi Oy suunnittelee, valmistaa, asentaa ja dokumentoi kesto- ja lujitemuovirakenteita, kuten esimerkiksi kemianteollisuudessa käytettäviä altaita, säiliöitä, putkistoja ja pesureita asiakkaiden tarpeiden mukaan. Vuosien varrella Projektimuovi on tehnyt varsinaisen toimintansa ohessa lavojen pinnoituksia polyeteenimuovilla noin 20 eri kuljetusliikkeelle.

Polyeteenimuovi on materiaalina kulutusta kestävä ja helppo työstettävä sekä erityisen liukas ja tarttumaton. Polyeteenilevyä on saatavana 3-80 mm vahvana, mutta auton lavoissa käytetään yleensä 5 mm vahvaa levyä. Polyeteenilevyjä voidaan hitsata toisiinsa joko puskusaumahitsauksella, mikä takaa erittäin vahvan sauman tai extruderihitsauksena. Projektimuovin tiloissa pystytään tekemään puskusaumahitsauksella neljä metriä leveätä ja tarpeellisen pituista levyä. Levyn käsittelyä helpottaa se, että sitä voidaan rullata. Polyeteenilevy kestää hankausta paremmin kuin teräs ja sen murtovenymä on 700 % eli se kestää venyttää mittansa 7-kertaiseksi ennen kuin murtuu. Soralavan pohjassa polyeteenilevy ei ole kuitenkaan vahvimmillaan, koska terävien kivien pudottelu lavalle saa siinä aikaan muodonmuutoksia.

Polyeteenin käyttölämpötila on -70 °C ᅳ +70 °C ja se on iskusitkeä jopa kovassa pakkasessa, mutta esimerkiksi asfalttilavan pohjaan se ei asfalttimassan kuumuuden takia sovellu. Mutta edellä mainittuja poikkeuksia lukuunottamatta sopivia käyttökohteita polyeteenipinnoitteen käyttöön on lukemattomia. Se soveltuu käytettäväksi erinomaisesti hakkeen, turpeen, paperi- ja kipsimassan sekä kaikkien hienojakoisten bulk-tuotteiden ja nesteiden sekä useimpien kemikaalien kanssa, jolloin kuorma on helppo purkaa ja kuormatila puhdistaa.

 

Projektimuovin polyeteenipinnoite toimitetaan asiakkaalle määrämittaisena, juuri lavan kokoisena, jolloin asiakas voi itse ruuvata sen paikalleen. Asennus voidaan tietenkin suorittaa myös Projektimuovin toimesta heidän tai asiakkaan tiloissa. Polyeteenilevy kiinnitetään joko pulttaamalla alustaan tai vaihtoehtoisesti tartuntakudoksellinen levy liimataan pohjalevyyn (uudet kuormatilat). Projektimuovin polyeteenipinnoitteen pitkäaikaiset, lähes 10 vuoden käyttökokemukset, käyttäjät ovat erittäin tyytyväisiä ratkaisuun eikä hintakaan ole kohtuuton etuihin nähden.

 

www.projektimuovi.fi

Miika Nyrö

 

Lue seuraavaksi