Uutiset

Kuljetuskalusto

Oulun joukkoliikenne uudistui 1.6.2020.

Oulun Taksipalvelut Oy (OTP) ja Scania Suomi Oy ovat sopineet 36 uuden Scania-linja-auton toimittamisesta Oulun Taksipalveluiden käyttöön Oulun kaupungin paikallisliikenteeseen.


Oulun joukkoliikenneuudistuksen ensimmäisessä vaiheessa käyttöön otettiin 21 uutta Scania-linja-autoa, jotka aloittivat liikennöinnin Oulussa 1.6.2020. Ensimmäisessä toimituserässä käyttöön otettiin myös kaksi ensimmäistä biokaasukäyttöistä linja-autoa. Biokaasuautot ovat ensimmäiset Oulun paikallisliikenteessä kautta aikojen.

Scania Suomi Oy ja Oulun Taksipalvelut Oy järjestivät 29. toukokuuta uusien autojen esittelytilaisuuden Oulussa. Tapahtumassa Oulun kaupungin joukkoliikennepäällikkö Edvin t’Lam kertoi, että biokaasuliikenteen alku on askel kohti päästötöntä joukkoliikennettä ja tärkeä askel Oulun kaupungille kohti hiilineutraaliutta. Tärkeää on myös se, että biokaasu tuotetaan Oulun omista jätteistä Kiertokaari Oy:n toimittamana.

Oulun Taksipalvelut Oy:lle näin suuri hankinta on merkittävä harppaus yrityksen historiassa. Se melkein kaksinkertaistaa liikennöitsijän kuljettajien määrän ja autokalustokin kasvaa merkittävästi.

”Aiemmin lähiliikenteen osuus on ollut kymmenisen prosenttia yrityksen liikevaihdosta. Nyt se kasvanee 60 prosenttiin. On hienoa, että Oulun kaupunki antoi meille mahdollisuuden ja uskoo siihen, että pienempikin toimija pärjää lähiliikenteessä”, kertoo OTP:n toimitusjohtaja Antti-Pekka Pieskä.

Miljoonien investoinnin tekoon auttoi kaksi seikkaa. Ensinnäkin kaupunki tarjosi kahdeksan vuoden ja kahden optiovuoden sopimusta. Se on tavanomaista pidempi sopimusaika Oulussa, mikä loi jatkuvuutta ja turvaa yrittäjän investoinnille. Toiseksi Oulun Taksipalvelut Oy sai rahoituksen Scania Finansin kautta.
”Rahan hinta on meille tärkeä tekijä. Lisäksi tulevat rahoitusjärjestelyt, hyvä palvelu ja tietyt takaukset, jotka olivat kaikki kunnossa tässä paketissa”, Pieskä lisää.

”Nyt käyttöön otetut 21 Scania-linja-autoa ovat kaikki erittäin polttoainetaloudellisia, hiljaisia ja ympäristöystävällisiä. On ollut erinomaisen hienoa tehdä yhteistyötä Oulun Taksipalvelut Oy:n kanssa ja tämä Oulun joukkoliikenteen uudistus on merkittävä virstanpylväs myös meille Scanialla”, kertoo Scania Suomi Oy:n myyntipäällikkö Ilkka Korpela.


Lue myös: Uusi Scania-keskus avaa ovensa Pirkkalassa


Lue seuraavaksi