Uutiset

Kuljetuskalusto

OT-Kiito Oy:lle Fassi F1450 HXP -nosturi

OT-Kiito Oy on 35 vuoden kokemuksen omaava nokialainen kuljetus- ja nostoalan yritys, joka on tunnettu ammattitaitoisen palvelun sekä laadukkaan kaluston takaamasta luotettavuudesta ja tehokkuudesta. Yritystä työllistävät runsaasti monipuoliset nostotyöt, jossa kaluston ominaisuuksilla on suuri merkitys. Uusimpana tulokkaana OT-Kiidon nostokalustoon saapui 32 metrin ulottuvuuden omaava 145 tonnimetrin kokoluokan Fassi F1450 HXP -kappaletavaranosturi.

Fassi F1450 HXP -kappaletavaranosturi ja Volvo FH -alusta takaavat tehokkaan ja turvallisen työskentelyn kaikissa olosuhteissa. Nosturin jämeryydestä huolimatta kantavuuttakin jää vielä noin kuusi tonnia materiaaleja tai työlaitteita varten.

Olavi Tykin vuonna 1987 perustama OT-Kiito Oy on kasvanut vuosien mittaan tasaisella tahdilla ja tällä hetkellä yritys työllistää 15 alan ammattilaista. Yritys on aina panostanut yksilöllisen palvelun korkeaan tasoon, ja asiakastyytyväisyyden kautta moni vakioasiakkuussuhde on jatkunut vuosikymmenten mittaiseksi. Viime vuoden joulukuussa tapahtuneessa merkittävässä yrityskaupassa valkealalainen Nosto ja Kuljetus S. Lehtinen Oy osti kokonaisuudessaan OT-Kiidon osakekannan, ja kaupan jälkeen OT-Kiito jatkaa toimintaansa itsenäisenä Nosto ja Kuljetus S. Lehtinen Oy:n tytäryhtiönä.

Perheyhtiön parhaat puolet

OT-Kiidon uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty Kati Landen ja Olavi Tykki jättäytyi yrityskaupan myötä neuvonantajan rooliin. Suvun edustajana yrityksessä jatkaa Olavin poika Valtteri Tykki, joka toimii yrityksen operatiivisena johtajana. Valtterilla on nuoresta iästään huolimatta jo yli kymmenen vuoden kokemus alasta, ja hän on toiminut niin kuljettajana, ajojärjestelijänä kuin hallinnon parissa. 

OT-Kiito Oy:n Valtteri Tykki on ollut hyvin tyytyväinen Fassin ominaisuuksiin sekä Grutechin tarjoamaan yksilölliseen palveluun.

”Meillä on erinomainen vakioasiakaskunta ja urakoimme koko Suomen alueella. Olemme aina panostaneet laadukkaaseen konekalustoon ja yrityskaupan kautta saamme tehostettua konekaluston hyödyntämistä entisestään. Tehokas urakointi edellyttää myös konekannalta paljon, ja meillä onkin tarjota hyvin monipuolinen auto- sekä konevalikoima. Esimerkiksi nostureissa meillä on käytössä niin 30 tonnimetrin kompakteja nostureita kuin 165 tonnimetrin järeää kalustoa. Nyt hankkimamme Fassi F1450 HXP -kappaletavaranosturi täydentääkin valikoimaamme oivallisesti kysytyssä kokoluokassa”, kertoo Valtteri Tykki.

Fassin ominaisuudet ja Grutechin palvelu

OT-Kiidolla on kokemusta Fassi-nostureista aikaisemmilta toimintavuosilta, mutta viime vuosina päämerkkinä on toiminut kilpaileva tuote. Nyt päätös uuden Fassin hankinnasta oli kuitenkin helppo suorittaa.

Grutechin Jaakko Vettenranta on pitänyt hyvin yhteyttä koko ajan ja olemme saaneet tietoa saatavilla olevasta Fassi-kalustosta tasaisen varmasti. Olimme jo alun perin kiinnostuneita uudesta Fassi F1450 HXP -mallista, ja kun Jaakko kertoi Nappa Machinen Volvon alustalle rakentaman kokonaisuuden valmistumisesta lähiaikoina, heräsi mielenkiintomme väkisinkin. Saimme paketista hyvän tarjouksen ja kaikki erityistoiveemme saatiin totutettua. Eihän kokonaisuus missään nimessä edullisin vaihtoehto ollut, mutta ominaisuudet, laatu ja Grutechin jälkimarkkinointipalvelut tekivät ostopäätöksestä helpon.”

OT-Kiidon nosturiauto on varusteltu toiveiden mukaisesti ja hyvänä esimerkkinä toimii varustekaapin lämmitys, joka pitää esimerkiksi hihnat kuivina ja mukavina käyttää.

”Uutuusnosturi on ollut meillä ahkerassa käytössä ja sen työpäivät ovat olleet keskimäärin 12–13 tunnin mittaisia. Fassi on vastannut odotuksiin mainiosti ja erityiskiitosta vakiokuljettaja Juuso Karukalta on tullut lähinostojen helppoudesta, kantavuuden säilymisestä sekä ketteryydestä ahtaissa tiloissa. Fassilla on hoidettu jo hyvin monipuolisia tehtäviä ja myös tarkka ohjattavuus sekä säätöjen suorittamisen yksinkertaisuus on ollut henkilökuntamme mieleen”, Tykki lisää.

Kasvu jatkuu

Vuosi 2022 näyttää kalenterinsa puolesta OT-Kiidolle hyvin lupaavalta.

”Miehistö ja konekanta ovat mukavasti työllistettyjä ja vakiotehtävien lisäksi olemme saaneet myös paljon uusia urakoita. Kasvusta huolimatta palvelumme laadukkuus säilyy ja asiakastyytyväisyys on edelleen korkealla tasolla. Nosto ja Kuljetus S. Lehtisen tytäryhtiönä toimiminen tuo kummallekin yritykselle puolestaan merkittäviä synergiaetuja, mikä asiakaskuntaan päin tulee näkymään entistäkin tehokkaampana ja monipuolisempana palveluna sekä kustannustehokkaina hintoina”, korostaa Tykki.

Grutechin Jaakko Vettenranta ja Nosto ja Kuljetus S. Lehtisen Simo Lehtinen kättelivät jälleen yhden Fassi-luovutuksen kunniaksi.

Nosto ja Kuljetus S. Lehtinen Oy:n toimitusjohtaja Simo Lehtinen on myös hyvin tyytyväinen yrityskaupan tuomaan lisävoimavaraan.

”Tunsin OT-Kiidon ja sen toiminnan hyvin jo aikaisemmin, ja kun kuulin yrityksen olevan saatavilla, oli hankintaan kohtuullisen helppo lähteä. OT-Kiidon asiat ja toimintatavat ovat aina olleet järjestyksessä, ja kun yritysten työtehtävät täydentävät toisiaan saamme myös runsaasti synergiaetuja toimintaamme. Toimimme koko maan alueella, mutta erityisen runsaasti urakointia on Pirkanmaan alueella, ja OT-Kiidon sijainti Nokialla antaakin meille entistäkin vahvemman jalansijan alueella, kertoo Lehtinen.

”Fassi on Nosto ja Kuljetus S. Lehtiselle tuttu merkki pitkältä ajalta ja merkin toimintavarmuus sekä kompakti koko on aina miellyttänyt. Fassi onkin moneen kilpailijaan verrattuna mainio kone esimerkiksi sisätiloissa tai muuten ahtaissa olosuhteissa toimittaessa. Myös Grutechin palvelu on vastannut vaatimustasoamme, ja varaosa- sekä huoltopalvelut ovat vuosien mittaan toimineet moitteitta. Tämä vuosi näyttääkin sekä OT-Kiidon että S. Lehtisen osalta hyvin lupaavalta ja uudelle Volvo-Fassi-yhdistelmälle onkin luvassa pitkiä työpäiviä kohteissamme kautta maan”, Lehtinen päättää.

Lue seuraavaksi