Uutiset

Kuljetuskalusto

Mercedes-Benz Zetros -maastokuorma-auto Eltel Networksille

Alun perin sotilasajoneuvoksi suunniteltu Mercedes-Benz Zetros palvelee jatkossa siviilitöissäkin, kun Veho Hyötyajoneuvot luovuttaa Zetros 6×6 2733A -erikoisajoneuvon suomalaiselle Eltel Networks Oy:lle. Voimajohtotöihin Zetroksen on varustellut Cargotec Finland Oy. Luovutus tapahtui tiistaina 8.12.2009.

Eltel Networks ja Mercedes-Benz Zetros

Eltel Networks Oy:n Projektit-yksikkö suunnittelee ja rakentaa asiakkailleen 110 kV, 220 kV ja 400 kV voimajohtoja. Voimajohtojen rakennustyöt on pystyttävä tekemään vaikeakulkuisessakin maastossa vuodenajasta riippumatta.¬
– Kuljetuskaluston maastokelpoisuus raskaankin kuorman kanssa on näin ollen hyvin keskeinen kriteeri kalustoa hankittaessa, kertoo johtaja Tapio Leskinen Eltel Networks Oy:stä.

Eltelin voimajohtorakentamisen asiantuntijat ovat määrittäneet yhdessä Veho Hyötyajoneuvot -yksikön ja Cargotecin asiantuntijoiden kanssa Mercedes-Benz Zetrosiin tarvittavat lisäominaisuudet ajatellen nimenomaan voimajohtotöitä. Esimerkkinä tästä Zetrosissa on muun muassa tehokas ja pitkällä ulottuvuudella varustettu nostin, jolla voidaan siirtää raskaitakin osia, kuten johdinkeloja.

Eltel Networks on yksi Pohjois-Euroopan johtavista Infranet-palveluiden tuottajista. Eltel suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää sähkö- ja televerkkoja. Vuonna 2008 konsernin liikevaihto oli 983 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 9 900. Eltel toimii Pohjoismaissa, Puolassa, Baltiassa sekä Saksassa. Konsernin pääkonttori on Espoossa..

Cargotec ja Mercedes-Benz Zetros

Mercedes-Benz Zetros-päällirakenteet on suunniteltu ja valmistettu Mercedes-Benz-tehtaan hyväksymällä tavalla niin, että auton maastokelpoisuus säilyy. Zetros on varustettu Hiab XS377E-6 HiPro –kuormausnosturilla, jossa on hydraulinen jibi 70X-3. Nosturilla saavutetaan 24 metrin vaakaulottuma ja 28,3 metrin ulottuma ylöspäin – lisäksi jibiin voidaan kytkeä henkilökori. Nosturin hydrauliset tukijalat ovat automaattisesti kääntyvät. Ajoneuvossa on TRM-yksitasolava varustettuna pylväänkuljetustelineillä sekä sidontapisteillä kaapelinvetolaitetta varten. Alumiinilaitaisen lavan alumiiniprofiilipohja sallii suuria pistekuormia.

Hydraulivinssi, jonka nimellisteho 9000 kp, voidaan käyttää joko edessä tai takana. Vinssiä voidaan käyttää myös nosturin kaukohallintalaitteesta, minkä ansiosta saavutetaan parannettu työturvallisuus. Muita ajoneuvon lisävarusteita ovat mm. hydrauliset lisätukijalat automaattikäännöllä ja perävaunun vetovarustus.

www.mercedes-benz.fi/Zetros

Lue seuraavaksi