Uutiset

Kuljetuskalusto

MANNIN MURINAT Espoossa

VV-Autotalot Oy järjesti ensimmäiset Mannin Murinat Espoon MAN Centerissä toukokuun alussa. Lauantain ohjelmassa oli uutuusmallien ja erilaisten päällirakenneratkaisujen esittelyjä sekä huolto- ja varaosatarjouksia MAN-kuorma-autojen puitteissa.

Paikalla oli toki myös viihdettä ja vaarallisia tilanteita, jos sattui testaamaan Matti Alamäen Rallicross-simulaattoria. Mäkihyppääjä ja kiihdytysautoilija Janne Ahonen kertoi omista vauhdikkaista hetkistään. Ja livemusaakin oli tarjolla.

”Nyt järjestetyt Mannin Murinat ovat ensimmäiset järjestyksessään. Tavoitteemme on tehdä näistä joka keväinen tapahtuma”, sanoo Espoon MAN Centerin johtaja Tapani Eronen. Hän kertasi lyhyessä esityksessään alkuvuoden tapahtumia, jolloin MAN-kuorma-autojen maahantuonti siirtyi VV-Auto Group Oy:lle.

Jälleenmyynti hoituu VV-Autotalot Oy:n MAN Centerin ja Suvanto Trucks Oy:n toimesta. Eronen kertoi myös alkuvuoden huimasti kasvaneista myyntiluvuista. Kasvua viimevuotiseen saman ajankohdan myyntiin on noin 70 prosenttia, mikä selittyy yksinkertaisesti kovalla työnteolla ja uuden asenteen omaksumisella. Huomionarvoinen seikka on ollut myös takuun räätälöitävyys, mitä MAN-asiakkaille on ollut tarjolla.

Toimitusajat ajoneuvoille ovat tällä hetkellä 2-4 kuukautta varustelutasosta riippuen. MAN on ollut merkkinä näkyvillä aikaisempia vuosia enemmän ja kuluvana vuonna tullaan olemaan esillä valtakunnan suurimmissa messutapahtu-
missa, kuten Okrassa, Power Truck Show:ssa ja Metkossa.

”Ja ensi keväänä MAN taas murisee Espoossa”, lupailee Eronen. Man Centerin nimissä myyntipisteitä löytyy maastamme viisi paikkakunnilta Espoo, Oulu, Seinäjoki, Kokkola ja Kuopio.

Kuva: Espoon MAN Centerin johtaja Timo Eronen (vas.) sekä VV-Auto Groupin jälkimarkkinointipäällikkö Jari Riihimäki ja MAN-autojen maajohtaja Olli Ronkainen katsovat luottavaisin mielin tulevaisuuteen. MANnin myynti on kasvanut merkittävästi ja kasvu jatkuu.

Myynnin kasvu selittyy myös panostuksesta jälkimarkkinointiin. Huoltojen saatavuutta on parannettu maan laajuisesti ja esimerkiksi MANnin valtuutettuna huoltopisteenä monella paikkakunnalla toimiva Raskone on tarjonnut jo vuoden verran myös raskaalle kuljetuskalustolle niin sanottua Yölinja-palvelua.

Tämä yöllinen huoltopalvelu on Raskoneella käytössä kuudella paikkakunnalla ympäri Suomen. Paikkakunnat ovat Vantaa, Hämeenlinna, Kouvola, Tampere, Jyväskylä ja Oulu. Yölinja-palvelussa normaalit auton huollot voidaan teettää yölliseen aikaan eivätkä kustannukset poikkea päiväaikaan tehdystä ja autot voivat olla tällöin normaalissa ajossa päivällä.

Unohtaa ei sovi Espoon MAN Centerin huoltopistettä, missä toimii tusinan verran henkilöstöä korjaamotoimintojen puitteissa.

Uusimpana asiana Espoon MAN Centerillä on tarjota sijaisautopalvelua huollossa olevan auton tilalle. Huoltoasiakkaille on tarjolla kaksiakselinen ”umpikoppainen” MAN TGM 18.290.

Kuva: Espoon MAN Centerin korjaamopäällikkö Tommi Rundgren kertoi huoltokorjaamon toiminnoista.

Mannin Murinoilla nähtiin MAN-autojen ohella runsaasti muita yhteistyökumppaneita sekä myös hieman viihdettä.
Paikalla olivat esillä Mobil, NEK, EL-Kori, Juvanmalmin Katsastus, Laurinaho, Vianor, Kärcher, Piako, Hiab, OP Rahoitus, Danske Rahoitus ja Holiday Club.

Musiikkiviihteestä vastasivat Costello Hautamäki Popedasta ja Jamppa Kääriäinen Halavatun papoista.

Kuva: Tässä Jamppa Kääriäinen, savolainen viäräleuka, kertoo musiikillista tarinaa.

Vauhdinnälkää pääsi loiventamaan moninkertaisen Rallicrossin Euroopanmestarin Matti Alamäen opastuksella Rallicross-simulaattorissa.

Janne Ahonen puolestaan kertoi tulevasta kiihdytysautokaudesta poikansa Micon kanssa.

Pihalla oli näytillä suurten autojen joukossa muutama värikäs Seatin rata-auto. Seat Sportin kuljettaja Antti Buri kertoi valmistautumisestaan Saksan sarjaan.

Lue seuraavaksi