Uutiset

Kuljetuskalusto

MAN TGX:n uudet vaatteet

Kansainvälinen Vuoden kuorma-auto 2021 -tittelin saanut MAN TGX esittäytyi Power Truck Show:ssa 540 hevosvoimaisena ja 6×4-alustaisena puoliperävaunun vetoautona, joka soveltuu vaikka HCT-yhdistelmän veturiksi. TGX:n uusi TG3-mallisarja julkistettiin viime vuoden helmikuussa.

Tänä vuonna TGX:n mallisto täydentyi Individual Lion S -versiolla (yläkuva). Tekniikaltaan auto on muiden TGX:ien kaltainen, mutta ulkoasua on kohennettu, turvavarusteita lisätty ja varusteluun on panostettu kuljettajan olojen parantamiseksi. Ohjaamoa on somistettu tyylikkäillä verhoiluilla. Kuljettajan mukavuutta on lisätty laadukkaammalla istuimella.

Toinen Power Truck Show:ssa nähty MAN oli varustettu sora-autoksi. Korkeamaavaraisen ja 8×4-alustaisen TGS 41.510:n soralava on ELG:n valmistama ja sitä voidaan käyttää myös kasettilavana kasetointivalmiuden myötä. Lavan suojapeitteen rullaus auki ja kiinni onnistuu maassa seisten ilman kiipeilyä.

Mekanismi on käsikäyttöinen, mikä lisää peitteen käyttöikää.  Veivauspiste on sopivasti lavan etukulmassa, auton vasemmalla sivulla. Näin kuljettajan ei tarvitse juoksennella auton ympäri kuorman peittämistä varten. Pakettiin kuuluu myös kahden kameran kuvaa näyttävä peruutuskamerajärjestelmä. Toinen kamera välittää kuvaa auton takaa ja toinen ohjaamon ja lavan välistä.

MAN TGS 41.510 8×4 soralavalla.


Lue seuraavaksi