Uutiset

Kuljetuskalusto

MAN TGX on Vuoden kuorma-auto 2021

Andreas Tostmann

Uusi MAN TGX on “International Truck of The Year 2021” (ITOY). “Kansainvälinen Vuoden kuorma-auto” -palkinto on yksi arvostetuimmista palkinnoista hyötyajoneuvomarkkinoilla. Virtuaalisessa seremoniassa, Andreas Tostmann, toimitusjohtaja MAN Truck & Bus, otti vastaan halutun palkinnon ITOY-tuomariston puheenjohtajalta Gianenrico Griffiniltä.

Tuomariston 24 toimittajaa, jotka edustavat 24 Euroopan tärkeintä alan mediaa, arvioivat uutta MAN TGX:ää ja vakuuttuivat sen edistyksellisestä ajomukavuudesta, työskentely- ja lepo-olosuhteista, turvallisuudesta, taloudellisuudesta, liitettävyyspalveluista ja toiminnoista sekä näyttö- ja käyttökonseptista.

 ”International Truck Of The Year” -titteli on upea tunnustus merkittävästä työstä, jonka koko MAN-tiimi on tehnyt tuotteen eteen. Jo yli viiden vuoden ajan tiimi on työskennellyt yksi tavoite mielessään; kehittää paras kuorma-auto kuljettajille ja asiakkaillemme. Tämä haluttu palkinto osoitta. että me teimme sen”, sanoo MAN Truck & Busin toimitusjohtajaAndreas Tostmann iloisena.

”International Truck Of The Year” -palkinnosta äänestävät nimetyt tuomariston jäsenet ovat saaneet mahdollisuuden tutustua läpikotaisin uuteen MAN TGX:ään helmikuusta 2020 lähtien. Ajomukavuuden lisäksi kuljettajan työpaikka on selkeästi järjestetty. Täysin digitaalisin näyttötoiminnoin varustettu monitoimiohjauspyörä monine intuitiivisine toimintoineen, sekä innovatiivinen MAN SmartSelect -järjestelmän rullahallinta vakuutti tuomariston. ITOY-tuomariston jäsenet arvioivat yhtä positiivisesti myös ohjaamon asuin- ja lepotiloja.

MAN TGX

Koeajojen aikana tuomaristo hämmästyi myös uuden MAN TGX Euro 6d -voimalinjan erinomaisesta taloudellisuudesta, joka tarjoaa jopa 8,2 prosentin polttoaineen säästön verrattuna edelliseen sukupolveen. Tuomaristo alleviivasi myös turvallisuuden korkeaa tasoa. Tuomaristo vakuuttui erityisesti myös MAN TGX:n liitettävyyspalveluista, joita sen sähköinen arkkitehtuuri tarjoaa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun näin kattavat järjestelmät ja palvelut ovat käytössä hyötyajoneuvokokoluokassa.

“Uusi MAN TGX edustaa loikkaa kohti uudenlaista ajomukavuutta, polttoainetaloudellisuutta sekä liitettävyyspalveluita ja ihmisen ja koneen yhteenliittymää. Ei ole epäilystäkään, miksi juuri uusi MAN TGX äänestettiin ”Truck of The Year 2021” palkinnon voittajaksi. Se on tulevaisuuspainotteinen kuorma-auto, johon yhdistyy tämän ja huomisen päivän kuljetustarpeet”, sanoi tuomariston puheenjohtaja Gianenrico Griffini.

”International Truck of The Year 2021” -palkinnon myöntämissääntöjen mukaan, vuosittainen palkinto luovutetaan kuorma-autolle, joka on julkaistu viimeisen 12 kuukauden aikana, ja joka on tehnyt suurimman myötävaikutuksen tiekuljetusten kestävän kehittymisen saralla. Arvostelukriteereinä ovat tekniset innovaatiot ja parannukset mutta myös innovaatiot, jotka parantavat kokonaiskustannustehokkuutta, turvallisuutta ja vähentävät ympäristövaikutuksia.

“Simplifying Business” – kuljetusyrityksiin ja kuljettajiin keskittyminen

Helmikuussa 2020, MAN Truck & Bus julkisti kokonaan uuden MAN-kuorma-autosukupolven yleisölle. Nämä täysin uudet kuorma-autot ovat saaneet uudet omistajansa ympäri Eurooppaa kesästä 2020 lähtien. Heti sen jälkeen, kun kehitystyö alkoi, MAN aloitti kyselytutkimuksen 300 kuljetusyritykseltä ja 700 kuljettajalta ja pyysi säännöllistä palautetta uudesta kuorma-autosta.

MAN ohjaamonäkymä

Uusi MAN-kuorma-autosukupolvi on kehitetty osittain näiden palautteiden perusteella. Uudet MAN-kuorma-autot ovat entistä enemmän yhteneväisiä yritysten tarpeiden kanssa; alhaisemmat käyttökustannukset, kustannustehokkuus, ainutlaatuinen ergonomia kuljettajan paikalla, turvallisuus ja lepotilojen luoma rentouttava ympäristö.

Alusta alkaen tavoitteena oli saada mahdollisimman paljon pois jokapäiväisen työn aiheuttamaa rasitusta kuljettajilta ja yrityksiltä, jotka kohtaavat lisääntyviä haasteita toimintaympäristön muutoksessa. Uusi MAN-kuorma-autosukupolvi vastaa haasteisiin erinomaisella laadullaan, kuljettajakeskeisyydellään, taloudellisuudellaan, turvallisuudellaan ja teknisellä edistyksellisyydellään. Uusi MAN-kuorma-autosukupolvi on kokonaisvaltainen paketti, joka on suunniteltu kuljetusyrittäjiä ja kuljettajia varten.

Lue seuraavaksi