Uutiset

Kuljetuskalusto

MAN panostaa puutavarankuljetukseen

Kuorma-autonvalmistaja MAN tulee olemaan vahvasti esillä Elmia 2017-messuilla uudella Load & Transport osastolla 7.-10.6.2017. Tämä osasto keskittyy erityisesti metsätalouden tuotteiden kuljetuksiin. ”Panostamme puutavarankuljetusten taloudellisuuteen”, kertoo John-David Schnackenberg MANin puutavarasegmentin johtaja.

MAN TGX puutavara-auto tehoikkaimmalla 640 hevosvoiman moottorilla

Uutena Elmiassa esillä

MAN on ensimmäistä kertaa mukana Elmiassa panostaen erityisesti puutavarankuljetukseen. Merkki ei suinkaan ole tuntematon puunkuljetuksen vaativissakaan olosuhteissa. Erityisesti Saksassa MAN puutavara-auto on yleinen näky ja nyt yhtiö panostaa Pohjois-Eurooppaan. MAN tuo kolme tai neljä ajoneuvoa Elmiaan. Lisäksi merkki on esillä nosturivalmistaja Epsilonin osastolla. MANin raskaiden mallien TGS ja TGX rinnalle lanseerattu uusi pikkuveli TGE, joka kuuluu 3,5 – 5 tonnin pakettiautoluokkaan, on mukana Elmiassa myös. TGE perustuu Volkswagen Crafteriin. Crafter valittiin Van of the Year 2017 tunnustuksen saajaksi.  MAN laajentaa TGE:n muodossa Volkswagenin alkuperäismallia tarjoamalla kattavan valikoiman ammattikäyttöön.

MAN mallistoa alkaen TGE:stä

Paikkatietoon perustuva GPS-ohjattu vaihteisto ja päivittyneet moottorit

MANin lanseeramalla TipMatic® TX automatisoidulla ja maaston muodon ennakoivalla vaihteenvalinnalla pyritään saamaan kuljetusyritykselle säästöä ja samalla helpottamaan kuljettajan työtä. Vaihteiston ohjaus on kytkeytynyt paikkatietoon GPS:n kautta ja pystyy ennakoimaan tulevat maastonmuodot. ”Auto tietää etukäteen, että edessä on nousu ja se kytkee automaattisesti oikean vaihteen optimaalista moottorin pyörimisnopeutta ajatellen”, Schnackenberg sanoo konkretisoiden GPS-ohjatun järjestelmän hyötyä.

Lisäksi MAN esittelee Elmiassa kaksi entisestään parantunutta raskaan kuljetuskaluston moottoriaan. Puoliperävaunujen vetäjien teholuokassa 12-litrainen D26 täyttää Euroopan tiukimmat ympäristövaatimukset ja D38 eli 15-litrainen, joka sekin on kuusisylinterinen rivimoottori, on päivitetty 640 hevosvoiman versioksi. Tässä mallisarjan voimakkaimmassa moottorissa vääntömomentti on tasan 3 000 Nm. Päivityksen jälkeen molempien moottorimallien suurin teho on kasvanut 20 hevosvoimaa ja vääntömomentti 200 Nm.

Hydraulinen etuveto ja kääntyvä taka-akseli puutavaran ajoon

Elmiassa MANilla on esillä kolmiakselinen puutavara-auto, johon on asennettu HydroDrive® eli hydraulivetoinen etuakseli sekä takaohjaava telinakseli. Kymmenessä vuodessa hydraulisen etuvedon suosio on levinnyt MANin esimerkin perässä myös muihin eurooppalaismerkkeihin. Etuvedon poiskytkeytyminen automaattisesti alle 30 km/h nopeudessa säästää maantienopeuksissa polttoainetta ja auto käyttäytyy kuten normaali kolmiakselinen kuorma-auto. HydroDrive® on tarjolla nyt myös automaattivaihteisiin autoihin. MAN tarjoaa hydraulisen etuvedon myötä kolmiakselisena jokapyörävetoisen puutavara-auton.

MAN esittelee uutuuksiaan tavoitteena lisätä markkinaosuuttaan puutavara-autojen markkinoilla Pohjoismaissa, Saksassa, Ranskassa, entisen Itä-Euroopassa ja Venäjällä. Viesti on sama kaikkialla: tehokkaampi ajoneuvo tarkoittaa lisää rahaa liikenteenharjoittajalle.

MAN puuauto varustettuna HydroDrive® etuvedolla ja kääntyvällä telinakselilla

Lisätietoa Elmiasta löytyy täältä.

Lue seuraavaksi