Uutiset

Kuljetuskalusto

MAN käynnisti linja- ja kuorma-autojen tuotannon uudelleen

MAN tuotantolinja

MAN aloitti tuotantokatkon maaliskuun puolessa välissä turvatakseen työntekijöidensä turvallisuuden mutta myös alihankintaketjuissa olleiden ongelmien ja kysynnän laskemisen vuoksi. Nyt linja-autojen ja kuorma-autojen tuotanto on taas käynnistynyt ja samalla on otettu käyttöön laajat terveys- ja turvallisuustoimenpiteet.

MAN:n linja-autojen ja kuorma-autojen tuotantokatko kesti lähes kuusi viikkoa. Tuotanto käynnistettiin pienennetyllä kapasiteetilla uudelleen 27.4.2020. Työntekijöiden turvallisuus on edelleen etusijalla, jonka vuoksi nyt on otettu käyttöön erittäin laajat terveys- ja turvallisuustoimenpiteet. Nämä sisältävä mm. etäisyyden pitämisen, rutiinien muuttamisen ja missä tarpeellista suojavarusteiden käytön sekä koulutuksen ja työntekijöiden uudelleen ohjeistuksen.

”Viimeisten viikkojen aikana kriisin johtamisesta vastaava ryhmämme on työskennellyt tiiviisti, jotta tuotanto saadaan taas uudelleen käyntiin. Yksi haasteista on ollut osien saaminen luotettavasti alihankkijoilta kuten myös oman organisaatiomme työn uudelleenorganisointi turvallisuus huomioon ottaen. Tuotannon uudelleenkäynnistys tarvitsee myös kysynnän kasvamista. Alihankkijamme sijaitsevat EU:n alueella – ja siksi pyydämmekin EU-alueen poliitikoilta tukea, jotta voimme saada EU-tasoisen kaupallisen tilanteen hallitusti kasvuun”, sanoo MAN Truck & BUS SE:n toimitusjohtaja Joachim Drees.

”Työntekijöidemme terveys ja turvallisuus ovat edelleen etusijalla. Yhdessä terveydenhuollon kanssa olemme tehneet useita organisatorisia muutoksia, jotta voimme taata terveyden ja hygienian sekä riittävän etäisyyden pitämisen työntekijöidemme keskuudessa”, lisää HR-toiminnoista vastaava johtaja Carsten Intra.

”Minun kunnioitukseni menee niille työntekijöille, jotka ovat työskennelleet tai jatkavat työskentelyä osa-aikaisesti kuten myös niille, jotka ovat työskennelleet etänä ja jatkavat joustavaa työskentelyä edelleen. Iso kiitos myös niille, jotka ovat työskennelleet vapaaehtoisesti viime viikkojen aikana. MAN-yhteisömme on vahva. Pysymme yhdessä ja yhdessä selviämme myös tästä ja palaamme entistä vahvempana”, sanoo työntekijöiden edustaja Saki Stimoniaris.

Osa tuotannossa ja toimistossa työskentelevistä henkilöistä jatkaa edelleen osa-aikaista työskentelyä tai käyttää voimassa olevia liukuvia työaikoja tai tekee etätöitä. Paluu toimistotyöhön tapahtuu asteittain uusia turvallisuusohjeita noudattaen.

MAN Truck & Bus jatkaa huoltoverkoston täyttä ylläpitoa sekä linja-autojen ja kuorma-autojen osalta, jotta hälytysajoneuvot, hankintaketjut ja paikallisliikenne saadaan pidettyä toiminnassa. Tämä pätee sekä MAN:n omiin huoltotoimintoihin että itsenäisten toimijoiden huoltotoimintoihin, toki huomioon ottaen, että kunkin maan viranomaiset sallivat toimintojen jatkuvan.

Lue myös: MAN esitteli uuden kuorma-autosukupolven

Lue seuraavaksi