Uutiset

Kuljetuskalusto

Maan nosturimies numero yksi – Jääskeläinen

Jaakko Jääskeläinen on World Crane Championship -nosturinkäyttökilpailun Suomen mestari vuonna 2022. Finaali järjestettiin viime lauantaina 13.8.2022 Power Truck Show:ssa. Suomen mestaruuden voitti Trans-Jääskeläinen Oy:n kuljettaja ja yrittäjä Jaakko Jääskeläinen ajalla 2.13,97. Jääskeläinen lähtee edustamaan Suomea World Crane Championshipin MM-kisoihin IAA-messuille 25.9.2022 Saksan Hannoveriin.

Jaakko Jääskeläinen osallistui nosturimestarikisaan nyt neljännen kerran. Nosturikuljettajakokemusta hänellä on takataskussa jo 26 vuoden verran.

Jaakko Jääskeläinen


”Finaalitapahtuma oli hyvä! Tunnelma oli jännittynyt, mutta kaikki kannustivat toisiaan. Oma suoristukseni meni ihan hyvin. Ei tullut virheitä ollenkaan, joten se varmasti ratkaisi voiton. Voitto tuntuu nyt oikein hyvältä. MM-kisat ovat tosi mielenkiintoinen juttu päästä kokemaan. Nyt pitää yrittää vielä harjoitella lisää, että tulee tulosta”, totesi Jaakko Jääskeläinen kisan ratkettua.

Trans-Jääskeläinen on perinteikäs imatralainen perheyritys, joka toimii tänä päivänä toisessa polvessa. Pentti Jääskeläinen perusti yrityksen vuonna 1980. Vuonna 1997 Pentin poika ja nykyinen yrittäjä Jaakko Jääskeläinen tuli toimintaan mukaan. Alkuaikoina operoitiin yhdellä kuorma-autolla ja sittemmin palveluvalikoimaa on laajennettu useammalla yksiköllä. Kaikki kuorma-autot ovat vaihtolava- ja nosturiautoja. Trans-Jääskeläinen työllistää Jaakon lisäksi neljä henkilöä.

”Yrityksen ydin on edelleen sama kuin aina ennenkin: ratkaisemme tavaroiden nostoon ja siirtämiseen liittyvät haasteet ripeästi ja asiakkaan toiveiden mukaan”, sanoo Jääskeläinen.


Suomen World Crane Championship 2022 -kisan finalistit seuranaan vasemmalla Juha Mattila Renault Trucksilta ja oikealla Kimmo Kaunisto Hiabilta.


Hiabin ja Renault Trucksin järjestämä World Crane Championship -kiertue alkoi keväällä osakilpailuilla ja jatkui kesän eri tapahtumissa. Tämän vuoden kisoissa, kaikki osakilpailut yhteenlaskettuna, oli osallistujia ennätysmäärä.

”Osanottajamäärä ylitti sadan rajan, mikä myös ylitti selkeästi odotuksemme. Kiertueen aikana oli hieno nähdä, millä innolla ja vakavuudella osanottajat halusivat kilpailussa antaa parastaan. Kisat huipentuivat finaaliin Power Truck Show:ssa, jonne saimme myös hienon määrän katsojia seuraamaan kamppailua nosturinkäytön herruudesta. Yhteistyö Renault Trucksin kanssa kiertueen aikana sujui upeasti ja heille kuuluu iso kiitos siitä”, sanoo Kimmo Kaunisto Hiabilta.

”Tapahtuma oli hieno kokemus myös meille, ja oli ilo nähdä näinkin laajamittaista osallistumista. Kilpa-autona toiminut Renault C 440 6×2 keräsi paljon ansaittua huomiota tapahtumapaikoilla. Tapahtumajärjestelyt Hiabin kanssa sujuivat hienosti”, summasi lopuksi tuotepäällikkö Juha Mattila Renault Trucksilta.

Finaalissa kisasivat yhdeksän nopeimman ratasuoritusajan suorittanutta. Finaalin kärkikolmikolle järjestettiin voitonjuhlat Power Truck Show:ssa formula-tyyliin podiumilla.


Kisatulokset TOP 3

1. Jaakko Jääskeläinen2.13,97
2.Markus Karjalainen2.29,06
3.Janne Pylväinen2.29,82 
WCC 2022 -kisakalusto – syyskuussa heti ajoon

Kiertueautona toimi Renault Trucks C 6×2 ohjaavalla ja nousevalla taka-akselilla. Autossa on 440 hevosvoimainen ja 13-litrainen moottori, sekä automatisoitu Optidriver-vaihteisto. Nosturina on Hiab X-Hipro 192 E5 sekä koukkulaitteena Multilift Ultima 21SL. Kilpailussa käytettävä Renault Trucks C -sarjan nosturiauto on myynnissä ja luovutusvalmiina ajoon.


Lue seuraavaksi