Uutiset

Kuljetuskalusto

Leinoliftille Volvo FM 420 – HMF 8520-K8 -nosturilla

Leinolift Oy:n uuden HMF 8520-K -nosturin tärkeimmiksi valintakriteereiksi toimitusjohtaja Jouni Leino mainitsi 42 metrin nostokorkeuden, mikä on tärkeä ominaisuus esimerkiksi ikkunoiden asennuksissa rakennustyömailla sekä HMF:n EVS-kuormanvalvontajärjestelmän, joka perustuu auton stabiliteetin eli vakavuuden mittaamiseen. Tällä saadaan hyödynnettyä nosturin suurin kapasiteetti koko kääntökulmalla. EVS ainoana järjestelmänä huomioi myös kuorman vaikutuksen vakavuuteen ja erillistä tukijalkavalvontaa ei tarvita.

Alustan osalta vaikuttava ominaisuus on Volvon tehtaalta valmiina saatava tuplarunkoalusta, joka mahdollistaa etupään 8+8 tonnin kuormituksen yhdellä etukeskitukijalalla ilman erillisiä runkovahvistuksia.

Laurinaho-Yhtiöt Oy – päällirakentamista Parkanosta

Vuonna 2007 perustettu Laurinaho-Yhtiöt Oy on erikoistunut raskaan kaluston päällirakenteisiin, kuten erilaisten lavojen valmistamiseen, nosturien ja vaihtolavalaitteiden asennuksiin ja muutostöihin sekä erilaisten työkalulaatikoiden ja alumiinilaitojen valmistukseen. Yritys valmistaa alumiinilaidat, tolpat, saranat, kiinityspisteet, sivuprofiilit ja työkalulaatikot mittojen mukaan. Lisäksi Laurinaho-Yhtiöt huoltaa ja korjaa raskasta kalustoa, kuten esimerkiksi kuorma-autoja ja kaivukoneita sekä myy niiden varaosia. Laurinaho-Yhtiöt tekevät myös pressuhalleja ja muita teräsrakenteita alumiinista ja teräksistä sekä muita alihankintatöitä.

Leinolift Oy:n uuden nosturiauton rakentamisen Laurinaho-Yhtiöt aloitti juhannuksen tietämissä, kun uusi Volvo FM 420 ja HMF:n nosturi saapuivat Parkanoon. Yritys asensi järeän HMF-nosturin paikalleen ja rakensi auton päällirakenteet alusta loppuun, suunnittelusta maalaukseen. Kaikki työt tehtiin omalla pajalla sähkötöitä lukuun ottamatta. Volvon tuplarungon päälle asennettiin 200 mm apurunko jäykistämään autoa. Nosturin mukana tulleet hydrauliset ja kauko-ohjattavat tukijalat asennettiin auton taka- ja etuosaan sekä keskelle. Alumiinilaitainen 6,2-metrin lava varustettiin metrin hydraulisella jatkeella, jolla saadaan tarvittaessa lisää kuormatilaa. Sidontapisteitä on lavalla todella runsaasti asiakkaan toiveiden mukaan. Myös lavan alusta ja etuosa on hyödynnetty Laurinaho-Yhtiöiden valmistamilla rosterisilla varustelaatikoilla.

Leinoliftin uusin nosturiauto on ollut ajossa elokuun puolivälistä lähtien ja toimitusjohtaja Jouni Leino on tyytyväinen Laurinaho-Yhtiöiden joustavaan ja asiakasläheiseen toimintaan päällirakentajana.

Järeä HMF 8520-K8 -nosturi FJ 1200-K6-jibillä

HMF on tunnettu tanskalainen nosturimerkki, jolla on 60 vuoden perinteet. HMF-nostureiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota käytettävyyteen, luotettavuuteen ja työn laatuun.

Leinolift Oy:n nosturi on tyypiltään järeä HMF 8520-K8 eli se on varustettu kahdeksalla hydraulisella jatkeella. Lisäksi nosturi on varustettu FJ 1200-K6-jibillä, jossa on kuusi hydraulista ja kaksi mekaanista jatketta. Nosturin maksimi nostokorkeus on 42 metriä ja nostokyky on vielä 38 metrissä 700 kg. Jibin nostokyky on 4 200 kg 20 metrin korkeudelle.

HMF:n patentoima EVS-kuormanvalvontajärjestelmä on ainoa maailmassa, joka ottaa huomioon auton kallistuskulman 1/1000 asteen tarkkuudella eikä vain sitä, miten ulos tukijalat on työnnetty. Tällöin nosturin koko kapasiteetti on käytettävissä aina.

Leinolift Oy – nostopalveluja maan ja taivaan välillä

Leinolift Oy on vuonna 2006 perustettu henkilönostimien vuokraukseen sekä nosto- ja kuljetuspalveluihin keskittynyt nopeasti kasvava yritys, jonka tavoitteena on tarjota asiakkaiden käyttötarkoituksiin parhaalla mahdollisella tavalla soveltuvia nostimia sekä nostopalveluja.

Leinolift Oy on toimivan johdon omistama yritys ja työllistää noin 20 henkilöä. Yrityksen ensisijaisena toiminta-alueena on koko Etelä-Suomi, mutta se palvelee asiakkaitaan erilaisissa nostotarpeissa laajemminkin koko maan alueella. Asiakaskunta on hyvin monipuolinen. Palveluita tarjotaan sekä suurille että pienemmille rakennusurakoitsijoille, kuin myös monien eri alojen asennusliikkeille. Vahvasti kasvava asiakassegmentti on lasi- ja teräsrakenneasennusyritykset.

Leinolift tarjoaa laajan valikoiman henkilönostimia sekä asiantuntevan apunsa nostotarpeiden ratkaisemiseksi nykyaikaisilla rakennustyömailla, erilaisissa asennus- ja maalaustöissä tai vaikkapa kiinteistöhuollossa. Erilaisten henkilönostimien lisäksi Leinoliftillä on tarjota asennusnostureilla varustettuja kuorma-autoja, joilla siirrot ja nostot onnistuvat vaivattomasti. Järeimpien nosturiautojen nostovoima on 95 tm ja nostokorkeuttakin löytyy aina 42 metriin.

Prolift Oy HMF-nostureiden maahantuoja

Tanskalaisten laadukkaiden ja kestävien HMF-nostureiden maahantuojana Suomessa on toiminut vuodesta 1996 nurmijärveläinen Pro Lift Oy. Tarvittaessa yritys tarjoaa myös kokonaisvaltaisen toimituksen, mikä sisältää suunnittelun, vakavuus- ja painolaskelmat, asennuksen, testit ja luovutuksen koulutuksineen. Pro Lift myös huoltaa ja korjaa nosturit, vaihtolavalaitteet sekä muun hydrauliikan. ”HMF-nostureiden varaosatoimitukset pelaavat myös nopeasti, joten kalliit nosturit eivät seiso tyhjänpanttina”, lupaa Pro Liftin toimitusjohtaja Vesa Hiekkanen.

www.leinolift.fi

www.laurinaho.fi

www.prolift.fi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi