Uutiset

Kuljetuskalusto

Laurinaho palvelee kokonaisvaltaisesti

Laurinaho-Yhtiöt Oy on hieno esimerkki yritteliäisyyden, ahkeruuden ja ammattitaidon tuottamasta tuloksesta. Tommi Laurinahon Parkanossa perustama yritys on 15 vuoden aikana kasvanut noin 30 henkilöä työllistäväksi kuljetusalan merkittäväksi varustajaksi, jonka tuotevalikoima sekä tuotantomäärät ovat kasvaneet tasaisen reippaalla tahdilla. Menestyksen takana ovat laadukkaat tuotteet, nopeat toimitukset, kustannustehokas hinnoittelu sekä asiakasta helpottava koko ketjun kattava palvelu.

Laurinahon tuotteet tunnetaan nykyään Laurinaho Custom Trailers -markkinointinimellä (LCT) ja tarjolla on esimerkiksi lavoja joka tarpeeseen, nosturiasennuksia, koukkulaitevarusteluja sekä laatikostojen asennuksia. LCT:n vahvuutena on vankka ammattitaito ja yritys tarjoaakin täyden palvelun periaatetta 3D-suunnittelupöydän tarkasta yksilöllisestä räätälöinnistä aina valmiin lopputuotteen luovuttamiseen ja kattaviin jälkimarkkinointipalveluihin. Tämä kattaa niin alustan, päällirakenteet, nosturin sekä perävaunun.

Tuotanto ja toimitukset vauhdissa

Tommi Laurinaho on kasvattanut Laurinaho Custom Trailerista monipuolisen kuljetusalan varusteluyrityksen, joka palvelee asiakkaita ammattitaitoisesti suunnittelusta toteutukseen.

Korona-ajan aikaansaamat ongelmat komponenttien hankkimisessa eivät ole LCT:n toimintaa haitanneet suuremmissa määrin. ”Valmistauduimme tilanteeseen hyvissä ajoin ja nostimme komponenttivarastomme kappalemäärää noin 50 prosentilla. Toimenpide oli onnistunut ja esimerkiksi akselistojen määrä varastossa on taannut tuotannon pyörimisen katkeamattomana, kertoo LCT:n toimitusjohtaja Tommi Laurinaho.”

”Myös alustoja olemme saaneet turhia odottelematta ja tälläkin hetkellä meille on saapumassa useita yksilöitä, joista rakennamme maamme teille tehokkaita kuljetusyksiköitä. Samoin yhteistyö teräksen toimittajien kanssa on osoittautunut sujuvaksi ja olemme saaneet tarvitsemamme materiaalin aikataulujen mukaisesti.”

Myös alkanut vuosi näyttää LCT:lle lupaavalta. ”Toimituskirjat ovat täyttyneet mukavasti ja varsinkin sorapuolen, kuten sorakasettien ja -lavojen kysyntä on ollut voimakasta. Muutenkin monen tukijalan taktiikkamme on toiminut ja eri tuotteet tukevat toisiaan saumattomasti. Luonnollisesti kehitämme toimintaamme jatkuvasti edelleen ja luvassa on esimerkiksi moduuliajatteluun perustuvia alan huipputuotteita. Moduulikomponentit helpottavat huomattavasti sekä suunnitteluosastomme sekä tuotantolinjastojen toimintaa, mikä näkyy asiakkaalle nopeina toimituksina ja kustannustehokkaina hintoina”, korostaa Laurinaho.

Ala muuttuu vauhdilla

Erittäin kattava komponenttivarasto on taannut LCT:n saumattoman toiminnan ja nopeat toimitukset myös korona-aikana.

Kuljetusalaa koskeva pykäläviidakko on perinteisesti ollut erittäin moniselkoinen sekä tulkinnanvarainen, ja oikeiden toimintatapojen löytäminen vaatii jatkuvaa opiskelua ja perehtymistä. ”Lakimuutosten seuraaminen on hyvin aikaa vievää, mutta se on oleellisen tärkeää, koska ne vaikuttavat kaikkeen toimintaamme aina suunnittelusta jälkimarkkinointiin. Lujuuslaskelmat, testaukset ja katsastukset on vain suoritettava ilman oikomisia jokaisen erilaisen tuotteen kohdalla. Myös tässäkin mielessä moduuliajattelu tuo meille lisää tehokkuutta, kun pystymme käyttämään ja yhdistelemään jo valmiiksi hyväksyttyjä tuotekokonaisuuksia keskenään.”

Valmiina kasvuun LCT:n kasvu on pitkänäköisen suunnitelmallisuuden tulosta, ja edellytykset toiminnan kehittämiseen ovat kunnossa. ”Valmista hallitilaa on 4 000 neliömetriä ja neljän hehtaarin tontti mahdollistaa tarvittaessa lisärakentamisen. Parkanon alueella on myös ammattitaitoista työvoimaa saatavilla ja alueen kattava alihankintaverkosto takaa nopeat osatoimitukset myös kiireisissä tilanteissa. Erityiskiitosta täytyy näinmahdollisuuden tullen antaa myös alueen viranomaisille, sillä toiminnan kehittäminen ei ole koskaan jäänyt kiinni byrokratian rattaisiin”, päättää Laurinaho.


Lue seuraavaksi