Uutiset

Kuljetuskalusto

Laurinaho Custom Trailers – Kuljetuskalustoa tarpeen mukaan

LCT-kierrätyslava nosturilla

Parkanossa pohjoisella Pirkanmaalla toimiva Laurinaho Custom Trailers (LCT) on tullut tunnetuksi asiakastarpeiden mukaisesti räätälöidyistä ratkaisuista kuljetusalalle. Tarvittaessa asiakas saa LCT:lta vaikka töihin valmiin kokonaisen yhdistelmän avaimet käteen -periaatteella.

Jos Laurinaho Custom Trailers ei nimenä vielä ole tullut tutuksi, kerrottakoon että se on vuonna 2007 perustetun Laurinaho Yhtiöt Oy:n joitakin vuosia sitten käyttöön ottama markkinointinimi. Nimellä onkin selkeä yhteys tuotteisiin, joiden parissa yhtiössä työtä tehdään.

Lyhyempiin toimitusaikoihin

Tommi Laurinaho
Tommi Laurinahon mukaan työtilanne on hyvä. Raaka-aineiden hintakehitys ja komponenttien saatavuus mietityttää, mutta ennakoivalla materiaalihallinnalla karikot on pystytty väistämään.

Tällä hetkellä raskaiden ajoneuvojen ja päällirakenteiden pidentyneet toimitusajat ovat yleinen puheenaihe. Komponenttien ja materiaalien saatavuus on koronan jälkeisessä maailmassa osoittautunut haasteelliseksi.

”Me olemme onnistuneet välttämät kaikkein pahimmat ongelmat materiaalihallinnan keinoin. Jo pitkään meillä on ollut tapana pitää raaka-aineita ja komponentteja reilusti varastossa. Siitä on näinä aikoina ollut apua”, toimitusjohtaja Tommi Laurinaho sanoo.

Laurinahon mukaan kattava materiaalivarasto mahdollistaa myös tehtaan työkuorman tasaamisen. Muutamilla lava- ja perävaunumalleilla on tasainen kysyntä, ja sellaisia voidaan tehdä varastoon, jos työtilanne sen sallii.

”Nyt valmiiden tuotteiden varastoa ei ole päässyt kertymään, mutta raaka-aineita on esimerkiksi tiettyihin lava- ja perävaunumalleihin olemassa. Jos sellaisille tulee tarvetta, toimitusaika saadaan puristettua melko lyhyeksi.”

Avaimet käteen

Jonkinlaisena ajan ilmiönä voisi pitää sitäkin, että heti töihin valmiiden autojen ja kokonaisten yhdistelmien kysyntä on jatkuvasti kasvussa. Tähän kysyntään myös LCT vastaa yhä vahvemmin.

”Tällä hetkellä autotehtaiden toimitusajat ovat pitkiä, eivätkä aivan heti näytä lyhenevän, muun muassa maailmaa vaivaavan puolijohdepulan takia. Meille on tulossa kaksi uutta alustaa, joista on suunnitelmissa rakentaa kasetti- ja vaihtolava-autot”, Laurinaho paljastaa ja arvelee, että useammallekin voisi olla kysyntää.

LCT voi toimittaa töihin valmiin auton tai yhdistelmän kokonaistoimituksena kaikkiin niihin työtehtäviin, joihin päällirakenteita ja perävaunujakin valmistetaan. Liikennöitsijä asioi vain LCT:n kanssa, joka rakentaa valmiin kokonaisuuden. Alusta, kuormakäsittelylaitteet ja muut komponentit valitaan toiveiden mukaan.

Hyvä tilauskanta

Konepörssin vieraillessa LCT:n tehtaalla tilat olivat täynnä rakenteilla olevia lavoja ja perävaunuja. Korjaamohallissa oli meneillään muun muassa kunta-auton lavan asennus ja muu varustelu. Neliakselinen Scania sai LCT-lavan lisäksi Aebi Schmidt Finlandin (aiemmin Arctic Machine) toimittamat tienhoitovarusteet.

LCT Tienhoitoauto
Laurinaho Custom Trailers on monipuolinen päällirakentaja. Kuvan auto saa lavan lisäksi myös tienhoitovarustuksen, ja valmistuttuaan se liittyy erään suomalaisen kaupungin kalustovahvuuteen.

Useimmista valmisteilla olevista tuotteista saattoi havaita selkeän yksilöllisyyden ja pitkälle viedyn räätälöinnin. Asiakkaat ovat selvästikin tienneet, mitä tarvitsevat. Asiakkaiden toiveiden – enemmän tai vähemmän haasteellisten – toteuttaminen onkin Laurinaho Custom Trailersin parasta osaamista.Lue seuraavaksi