Uutiset

Kuljetuskalusto

Kohta se on täällä, uusi Renault-mallisto

Renaultin kesäkuussa julkistettava uusi kuorma-automallisto sai ensimmäiset suuntaviivansa ja piirteensä jo viime vuosikymmenen puolivälissä, jonka jälkeen tuoteperhettä on kehitetty paljolti tehokkuuden ehdoilla. Valmistajan mukaan uuden ajoneuvomalliston ensimmäisillä prototyypeillä ajettiin ensimmäiset kuljetukset jo vuonna 2008. ”Varhaisia prototyyppejä suunniteltiin, testattiin ja mukautettiin yhteistyössä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa”, kertoo Renault Trucksin maansiirto- ja kaukokuljetusmallistojen uudistamisesta vastaava varatoimitusjohtaja Thierry Hours, jonka mukaan asiakkailta saatu palaute yhdessä ensimmäisten kuljetusten kanssa todistivat tehdyt valinnat oikeiksi.”Tämä koski paitsi ohjaamoita ja ajoneuvojen varustelua, myös valitsemaamme moottoritekniikkaa ja suorituskykytavoitteita”, jatkaa Hours.

Tuotekehityksen ja käyttäjien toiveiden perusteella sisätilat on jaettu kahteen erilliseen alueeseen – ensimmäinen ajamiseen ja toinen lepoajan viettoon. Renaultin muotoilujohtaja Hervé Bertrandin mukaan pitäisi aina muistaa, että vain noin puolet autossa vietetystä ajasta on ajoa. Muu aika kuluu nukkuessa, syödessä, kahvilla ja puhelimessa.

”Koska kuljettajat viettävät pitkiä aikoja kuorma-autossa, oli tärkeää miettiä sisustukseen ajattomia värivaihtoehtoja. Valitsimme mustan ja harmaan sävyjä, joihin silmä ei väsy. Olemme myös luoneet sisätiloihin LED-valoilla ilmapiirin, jollaista ei kuorma-autojen maailmassa ole ennen nähty”, paljastaa muotoilujohtaja.

Uuden ajoneuvomalliston lanseeraaminen edellyttää hyvin mittavaa testitoimintaa, joka tässä yhteydessä tarkoittaa useita äärioloissa tehtyjä testisarjoja. Kylmien olojen testit ajettiin Lapissa, kuumien olojen testit toteutettiin Etelä-Espanjassa tai Omanissa, missä lämpötilat nousevat toistuvasti 45 °C:een.

”Näissä testeissä huomioidaan niin ajotuntuma, kylmäkäynnistys ja suorituskyky lumisilla teillä tai upottavassa hiekassa”, kertoo Hours, jonka mukaan testikuljettajat elävät  ja nukkuvat ajoneuvoissa, jotta voidaan varmistaa muun muassa ohjaamon lämpöeristyksen riittävyys, ilmanvaihdon toimivuus, lämmitys ja  huurteenpoiston toimivuus.

”Ajatuksena on pyrkiä kohtaamaan kaikki tilanteet, joita asiakkaatkin voivat joutua työssään kohtaamaan”. Kun tuotekehitystiimi hyväksyi ajoneuvojen kehitysversiot, oli aika valmistaa ensimmäiset esituotantomallit, jotka lähtivät kumppanuusasiakkaiden käyttöön todellisiin käyttöolosuhteisiin. Renault kertoo toimittaneensa viitisenkymmentä kaukokuljetus- ja maanrakennusmallistoihinsa kuuluvaa ajoneuvoa eri puolille maailmaa jo vuoden 2012 alkupuolella. ”Tämä valikoitu käyttäjäkunta kattoi monet käyttösovellukset, ja saimme kokemuksia niin puutavaranajosta Kamerunissa, 120 tonnin kuormasta Dubaissa ja kaivoskäytöstä Turkissa”, kertoo Hours, jonka mukaan ajoneuvot ovat nyt lopullisessa hyväksyntävaiheessa ja niiden tuotannon on määrä alkaa kesäkuussa.

Lue seuraavaksi