Uutiset

Kuljetuskalusto

Kesla Quickin neljä eri ohjaustapaa

Kesla

Kesla Oyj tuo markkinoille autonostureiden ohjaustavan pikavaihdon, Kesla Quickin. Se mahdollistaa jopa neljän eri ohjaustavan käytön yhdessä nosturissa. Ohjaustavan pikavaihto on saatavana Keslan omaan proC -autonostureiden ohjausjärjestelmään, joka onkin suosituin ohjausjärjestelmä yrityksen nostureissa.

Neljä ohjaustapaa, rajaton määrä säätöjä

Kesla Quickin avulla samassa Kesla proC-ohjausjärjestelmällä varustetussa nosturissa voidaan nyt hyödyntää sujuvasti kahdesta neljään eri ohjaustapaa. Kysymykseen tulevat mini- ja maxijoystickien lisäksi myös maxijoystick + polkimet -yhdistelmä tai 4-vipua + polkimet -yhdistelmä.

Mikäli tarvetta ei ole kaikille neljälle ohjaustavalle, voi asiakas valita vain tarpeelliset ohjaustavat, vaikkapa vain minivivut ja maxivivut. Eri ohjaustapojen käyttäjiä voi olla useampia. Käyttäjäprofiileita, jotka sisältävät ohjaustavan ja yksilölliset säädöt, voi yhdellä nosturilla olla viisi.

Vaihto muutamassa minuutissa

Ohjaustavan vaihto kestää pari minuuttia. Käytännössä tämä tarkoittaa joystickien irrottamista ja kiinnittämistä pikaliittimien avulla sekä tietenkin oikean kuskiprofiilin valintaa. Aikaa vaihtoon ei mene paria minuuttia enempää eikä se vaadi työkaluja.

Mikäli jossakin asiakkaan valitsemassa ohjaustavassa on polkimet, pysyvät ne paikallaan koko ajan, joskin tarvittaessa deaktivoituna.

Kuljettajien mukavuus avainasemassa

Kesla on viime vuosina panostanut runsaasti kuskien mukavuuteen. Yksi tärkeistä osa-alueista ovat ohjausjärjestelmät. Uusi ohjaustyypin pikavaihto, Kesla Quick, mahdollistaa nosturin joustavan käytön eri ohjaustyyppeihin tottuneiden kuskien kesken. Osaavasta työvoimasta kilpailevalla alalla etua on, kun nosturi ei ole yhteen ohjaustapaan sidottu.

”Kuskit jakautuvat yleensä selkeästi tietyn ohjaustavan kannattajiksi”, toteaa liiketoimintajohtaja Ari Pirhonen Kesla Oyj:n Auto- ja teollisuusnosturit -liiketoiminnasta.

”Uuden järjestelmän avulla uusille kuskeille voidaan tarjota aina juuri sopiva ohjaustapa. Kesla Quick -järjestelmästä uskotaan olevan hyötyä myös nostureiden vuokraustoiminnassa.”

Kesla Quick -vaihtojärjestelmä on mahdollista asentaa nosturiin myös jälkikäteen, mikäli nosturissa on Kesla proC-ohjausjärjestelmä.
Lue seuraavaksi