Uutiset

Työkoneet

KESLA forestCOMBI lisää metsäperävaunun käyttötapoja

Suomalainen traktorivarustevalmistaja Kesla Oyj tuo markkinoille metsäperävaunuun tarkoitetun bioenergialavan. Lava on lisävaruste, joka on tarvittaessa helposti irrotettavissa. Lavan tilavuus on 23 kuutiometriä ja se on varustettu hydraulisella perälaudalla ja kipillä. Lavan avulla metsäperävaunun käyttöä voidaan lisätä erityisesti metsän ulkopuolella.

Kesla on jo aiemmin tuonut esille laajenevia käyttökohteita sen valmistamille traktorin metsävarusteille, erityisesti kuormaimille. Nyt käyttökohteet laajenevat entisestään, sillä yritys tuo markkinoille uuden metsäperävaunujen lisävarusteen, Kesla forestCombi -bioenergialavan. Lava sopii muun muassa energiapuun, hakkeen, rehun tai lumen ajoon. Lava on varustettu myös hydraulisella perälaudalla ja kipillä, joten kuorman tyhjentäminen onnistuu kätevästi traktorin hytistä käsin.

Koska kyseessä on metsäperävaunun lisävaruste, lavassa voidaan hyödyntää kaikkia metsäperävaunun ominaisuuksia ja varusteita, kuten aisaohjausta tai vetoa.

Asennus metsäperävaunun pankoille

Kesla forestCombi asennetaan metsäperävaunun pankoille.
”Kesla forestCombi -lavan säilytys onnistuu kätevästi sen tukijalkojen varassa”, kertoo tuotepäällikkö Aappo Hyttinen. ”Kun lava halutaan ottaa käyttöön, perävaunun tolpat irrotetaan ja perävaunu ajetaan lavan alle. Lava lasketaan laskusylinterien avulla pankkojen päälle.”

Lavan irrottaminen on yhtä helppoa. Perävaunu lavoineen ajetaan säilytyspaikalle, tukijalat avataan ja lava nostetaan sylinterien avulla seisovaan asentoon, jonka jälkeen tukijalat lukitaan ja perävaunun voi ajaa pois.

Kotimaista tuotantoa

Kesla forestCombi on alihankkijan toteuttama, kotimainen tuote. Sen saa Kesla 144 -sarjan metsäperävaunuihin ja sitä myyvät, samoin kuin muita Kesla-traktorivarusteita, AGCO Suomen pisteet ympäri maan.


Lue seuraavaksi