Uutiset

Kuljetuskalusto

Kesla Oyj juhli 50-vuotista taivaltaan

Tämän seurauksena hän kehitti kivensiirtolaite Kivi-Antin ja raivauskoukku Iso-Kidan. Niinpä hän jätti 19.8.1960 kirjelmän Rantasalmen nimismiehelle, jonka sisältö oli seuraava; ”Liittäen oheen todistuksen siitä, että nautin kansalaisluottamusta ja hallitsen itseäni ja omaisuuttani ilmoitan kunnioittaen alkavani harjoittaa metallituotteiden valmistustoimintaa Rantasalmen pitäjän Kolkontaipaleen kylässä. Toiminnassani tulen käyttämään toiminimeä Rantasalmen Raivausväline. Kolkontaipale 19.8.1960 Antti Kärkkäinen mv. Rantasalmen Kolkontaipale.”

50-vuotta myöhemmin 19.8. 2010 juhli Kesla Oyj avoimin ovin ja työnmerkeissä tuota taivalta, joka alkoi edellä olleesta elinkeinoilmoituksesta. Keslan 50:een toimintavuoteen mahtuu monta käännettä, ensin muutto Rantasalmelta Joroisiin ja sieltä edelleen vuonna 1974 Kesälahdelle. Tämän muuton yhteydessä yrityksen nimi Rantasalmen Raivausväline muuttui Keslaksi. Vientitoimintakin oli alkanut jo kaksi vuotta aikaisemmin. Ensimmäiset vientikaupat tehtiin Norjaan. Yritys työllisti silloin noin kaksikymmentä henkeä.

Vuosi 1977 oli Keslan historiassa erittäin merkittävä. Silloin yhtiössä tehtiin kauaskantoinen päätös suunnata kehitystyö maatalouskoneista puunkorjuukoneisiin. Samana vuonna alkoi myös tiivis yhteistyö Keskusosuusliike Hankkijan kanssa, mikä lisäsi valmistusmääriä huomattavasti.

80-luvun alussa Kesla laajensi toimintaansa perustamalla tehtaan Ilomantsiin, jonka jälkeen yhtiö työllisti noin 150 henkeä ja kasvoi vakaasti. Vuosikymmenen loppupuolella yhtiö laajensi edelleen toimintaansa Joensuuhun, kokonaan uudelle toimialalle henkilönostimiin. Samoihin aikoihin se myös listautui OTC-listalle ja kasvatti näin pääomaansa myöhempiä tarpeita varten.

90-luvun alun laman jälkeisenä pitkänä kasvukautena Kesla hyödynsi mahdollisuutensa ja kehitti tuotevalikoimansa yhdeksi alansa laajimmista, kattaen metsäkonelaitteet kannolta tehtaalle.

Keslalla on kotimaassa markki-najohtajuus monessa tuoteryhmässä ja viennin osuus on ollut yhtiön liikevaihdosta yli 50 % jo 90-luvun alusta lähtien. Kohdemaat ovat 70-luvun alun Norjasta kasvaneet niin, että tänä päivänä vientiä on yli kolmeenkymmeneen maahan.

2000-luvulla Kesla yhtiöitti Ilomantsin komponenttivalmistuksensa ja hankki sen yhteyteen Tohmajärveltä MFG Components Oy:n tukemaan hydrauli- ja voimansiirtokomponenttien sekä -järjestelmien myyntiä myös yhtiön ulkopuolelle. Kesla perusti ensimmäisen tytäryhtiön Pietariin tukemaan yhtiön toimintaa Venäjän kasvavilla metsämarkkinoilla. Kasvukauden lopulla, eli vuonna 2008 Kesla työllisti noin 350 henkilöä ja yhtiön liikevaihto oli 55 milj. euroa. Sen neljä tehdasta sijaitsevat Kesälahdella, Joensuussa, Ilomantsissa ja Tohmajärvellä.

Vuosi 2010 on ollut Kesla Oyj:ssä merkkivuosi, jonka aikana on ollut ja on edelleen erilaisia juhlavuoteen liittyviä tapahtumia kuten malliston esittelyjä kotimaassa ja osallistumisia eri messuihin ja näyttelyihin. Joensuussa vietettiin 50-vuotispäivää 19.8.2010. Ohjelmassa oli avoimien ovien päivä Joensuun ja Kesälahden tehtailla.

Kesla ja sen henkilöstö voivat olla ylpeitä 50-vuotisesta taipaleesta. Se on kehittänyt tuotteitaan pitkäjänteisesti, järjestelmällisesti ja luo-tettavasti. Unohtamatta asiakkaitaan, henkilöstöään ja yhteistyökumppaneitaan, se on luonut positiivisen
kehän ympärilleen. 

Lue seuraavaksi