Uutiset

Kuljetuskalusto

Karavaani kulki ilman lisäaineita

Mutta Irwiniä mukaillen: Yksi oli joukosta poissa, veekasia siellä ei näy… Scania selvästi perustaa markkinointinsa niin vahvasti lisäaineettomuuteen ja EGR pakokaasun kierrätykseen, ettei 16-litraista, joka ei vielä ilman lisäaineita normiin ylety, haluta mukaan kysymyksiä aiheuttamaan.

Toimittajankin itsepintaiseen inttämiseen 16-litraisen EGR aikataulusta oli markkinointipäällikkö Seppo Salmen vastaus suurin piir-tein ”niin mikä…” No, ajoissa on tehdas kuitenkin sen ison puhtaankin luvannut ja itse Leif Östling sen takuumieheksi ilmoittautunut.

Ihka uutta olivat P 380 vaihto-lava-auton CP-Highline ohjaamo ja uudet, neljästä valopisteestä muodostuvat kulmavalot, jotka Scania-väellekin kuuluivat tulleen vähän kulman takaa.

Suomalainen Scania-bussi

Viidellä paikkakunnalla karavaanissa oli myös vieraileva tähti, Lahden Autokorin sopimusvalmistajana Scanialle valmistama bussi, Scania OmniExpress.

Virtaviivaisen, ilmeeltään selvästi Omni-perheeseen kuuluvan kaukoliikennebussin suosio markkinoilla on ollut alusta alkaen odotusten mukaista. Lahden Autokorin myyntipäällikkö Eero Salo kertoi runsaan vuoden aikana uutuutta valmistetun noin 160 kappaletta, joista vientiin on mennyt 85–90 prosenttia. Suurin vientimaa on Ruotsi, mutta pää on auki tai aukeamassa jo kymmenkuntaan vientimaahan.

Urpo Ahola

Lue seuraavaksi