Uutiset

Kuljetuskalusto

Ivecon Espoon toimipiste uudistuu kauttaaltaan

Iveco Espoo

Yli kolmen vuosikymmenen ajan Ivecon Suomen toimintojen pääpaikka on sijainnut Espoon Koskelossa, Kiilaniityntien päässä. Alusta saakka on puhuttu Iveconmäestä, joka ytimekkäästi kertoo paitsi paikalla toimiva yrityksestä, myös alueen topografiasta. Nyt Iveconmäellä on tehty miltei kaikenkattavia uudistuksia toimitiloihin ja toimintaankin.

Ivecon toimipaikassa Espoon Kiilaniityntiellä on kuluneen alkuvuoden aikana ollut työn touhua tavallista enemmän. 1980-luvun loppupuolelta palvellutta rakennusta on remontoitu kattavasti, jotta se vastaisi muuttuneisiin tämän päivän ja tulevien vuosien vaatimuksiin.

Uutta rakennusta ei rakennettu, mutta korjaamon, osavaraston sekä sosiaali- ja toimistotilat käsittävä rakennus uudistettiin kahdesta paikasta: ensin sisältä ja lopuksi päältä.

”Toimitiloja on tietenkin remontoitu vuosien mittaan moneenkin otteeseen vastaamaan muuttuneita tarpeita. Se ilmeni muun muassa niin, että automyynnin tiloissa oli neljää erilaista lattiamateriaalia. Totesimme, että on perusteellisemman uudistuksen aika”, sanoo Iveco Finland Oy:n myyntijohtaja Tuomas Virén.

Perusteellinen uudistus

Nyt kaikkialla pinnat on uusittu ja monin paikoin on tehty järeämpiäkin muutoksia. Korjaamohallin puolella on mietitty tarkkaan työturvallisuutta ja -viihtyvyyttä, ja esimerkiksi valoisuuteen on kiinnitetty huomiota. Esimerkiksi valaisimet vaihdettiin kokonaan uusiin, energiatehokkaisiin led-valaisimiin. Samalla uusittiin muukin talotekniikka ilmanvaihtojärjestelmä mukaan lukien.

Espoon Koskelossa, Kiilaniityntiellä Ivecon toimitilat ovat kokeneet perusteellisen uudistumisen. Korjaamohallissa on uusittu pinnat, valaistus, talotekniikka, korjaamolaitteet ja työkalut. Vain rakennuksen runko on entisellään. Operatiivisena toimijana korjaamossa on PLC Truck Service Oy.

”Koneellinen jäähdytys katsottiin kaikesta huolimatta tässä vaiheessa sen verran isoksi investoinniksi, että sitä ei kiinteistöön rakennettu”, Virén sanoo Konepörssin vierailupäivän helteessä.

Korjaamopaikkojen sijainnit ovat ennallaan, eli raskaammat autot ajetaan sisään Kiilaniityntien puolen ovista, samoin pesuhalliin. Daily-luokan autojen korjaamopaikat ovat tutuilla paikoillaan rakennuksen pohjoispäädyssä. Sekä raskailla että kevyillä korjaamopaikoilla nostimet ja työkalut on valittu kyseistä ajoneuvoluokkaa silmällä pitäen. Kukin mekaanikko työskentelee pääsääntöisesti joko kevyiden tai raskaiden ajoneuvojen parissa, mutta tarpeen mukaan joustaen.

Ivecon valikoimassa on jo pitkään ollut kaasukäyttöisiä ajoneuvoja, ja niitä liikkuu Suomenkin teillä paljon sekä yksityisten yritysten että julkisen sektorin käytössä. Kaasuautoja huoltavalla korjaamolla on oltava hyväksytyt kaasuanalysaattorit mahdollisten vuotojen havaitsemiseksi ja riittävän tehokas tuuletusjärjestelmä vuototilanteen hallitsemiseksi.

Iveco Espoo
Kaasukäyttöiset autot ovat oleellinen osa Ivecon mallistoa, joten ne ovat tavallinen näky myös korjaamolla. Etualalla nesteytettyä kaasua käyttävä S-Way ja kauempana taustalla olevaan EuroCargo-jakeluautoon tankataan paineistettua kaasua.

Toimistotilat, jotka ovat edelleen rakennuksen Kehä III:n puoleisessa päädyssä, ovat kokeneet täydellisen uudistumisen. Korjaamon työn vastaanotto, automyynti ja maahantuonnin toiminnot saavat uudet, ajanmukaiset tilat, jotka sijaitsevat tutuilla paikoillaan.

Korjaamon uusi toimija

Virén kertoo, että toimitilojen uudistamisen ajankohtaan vaikutti osaltaan kiinteistön omistajan vaihtuminen. Samoihin aikoihin päättyi myös korjaamotoiminnoista vastanneen yrityksen vuokrasopimus.

Huhtikuun puolivälistä lähtien valtuutettuna Iveco-korjaamona on toiminut PLC Truck Service Oy. Yhtiö keskittyy pelkästään Iveco-ajoneuvojen huoltoon ja korjauksiin. Vaikka PLC Truck Service on yrityksenä varsin nuori, on Iveco-ajoneuvoista jo vuosien kokemus samassa omistuksessa olevan sisaryrityksen, PLC Transit Service Oy:n kautta.

”Kaikki Iveco-korjaamot ovat sopimuskorjaamoita, omaa korjaamoverkostoa Ivecolla ei ole”, Tuomas Virén kertoo.

Toimijan vaihtumisen myötä myös korjaamon työkalut ja laitteet uusittiin kauttaaltaan. Samassa yhteydessä varaosavarasto perustettiin uudelleen ja muutettiin vastaamaan paremmin tämän päivän tarpeita.

”Meillä on täällä tavallista kattavampi varaosavarasto, joka toimii eräänlaisena Suomen keskusvarastona. Varsinainen pohjoismainen keskusvarasto on Tanskassa”, sanoo Virén.

Iveconmäellä korjaamo on avoinna maanantaista perjantaihin kello 7–19, joskin syksyn koittaessa aukioloa jatketaan illalla kello 22:een. Lauantaisin palveluita saa etukäteen erikseen sovittaessa.

Iveco Espoo
PLC Truck Servicellä on tarjolla myös huoltoautopalvelu. Tien päälle apu viedään biokaasukäyttöisellä Dailyllä.

PLC Truck Servicen palveluita täydentää huoltoauto, jolla apua saadaan vietyä myös tien päälle. Iveco Daily -pakettiautosta rakennettu, hyvin varusteltu huoltoauto kulkee asiaan kuuluvasti biokaasun voimalla.

Hyvät valikoimat uusia ja käytettyjä autoja

”Autokaupassa pitää olla autoja”, kuuluu Ivecon markkinoinnissaan käyttämä iskulause. Espoossa onkin pihassa runsas valikoima uusia ja hyväkuntoisia käytettyjä kuorma- ja pakettiautoja.

Iveco Espoo
Ivecolla on hyvä valikoima uusia ja käytettyjä paketti- ja kuorma-autoja varastossa. Esimerkiksi uusi biokaasukäyttöinen S-Way JOAB-jätepakkaajalla oli Konepörssin vierailupäivänä heti valmiina töihin.

Uusista autoista esille voi nostaa monet Daily-versiot ja neliakseliset T-Way-mallit, sekä kolmeakselisen, paineistetulla biokaasulla toimivan ja kaksiosastoisella jätepakkaajalla varustetun S-Way:n, joka täyttää tiukatkin ympäristövaatimukset ja on valmiina töihin.

”Vallitsevan maailmantilanteen seurauksena uusien autojen toimitusajat ovat pidentyneet. Me olemme pyrkineet vastaamaan haasteeseen tilaamalla autoja varastoon. Sillä tavalla olemme pystyneet vastaamaan asiakkaittemme tarpeisiin”, Virén kertoo.

Syksyllä valmista

Konepörssin vierailupäivänä kesäkuun lopulla työt olivat täydessä käynnissä uudistetussa ja valmiissa korjaamohallissa. Toimisto- ja sosiaalitiloissa uudistustyöt olivat vielä kesken ja toimintoja hoidettiin väistötiloista.

Iveco Espoo
Pesuhalli on pitkän ovirivistön ensimmäisen oven takana. Kesäkuun lopulla maahantuonnin ja automyynnin toimistot olivat vielä parakeissa pihan laidalla, ja rakennuksen ulkopinta odotti uusimista. Myyntijohtaja Tuomas Virénin mukaan syksyn mittaan kaikki on kuitenkin valmista.

Suunnitelmien mukaan valmista on syksyllä, ja siihen mennessä myös sangen kauniisti patinoitunut rakennuksen ulkopinta kokee uudistumisen.

”Pidetään sitten viralliset avajaiset, kun kaikki on valmista”, Tuomas Virén sanoo päätteeksi.Lue seuraavaksi