Uutiset

Kuljetuskalusto

Henkilönostolava-auto liikkeelle B-kortilla

Metsola-Group Oy hankki kevyen luokan GSR-henkilönostimen Mobile Lift Oy:ltä Turusta. Henkilönostin laajentaa Metsola Groupin vuokrakoneiden tarjoomaa. GSR-nostin on asennettu Mercedes-Benz Sprinter -pakettiauton päälle. Ajoneuvoa voi kuljettaa henkilöauton ajo-oikeudella. Metsola-Groupin Kouvolan toimipisteen myynnistä vastaavan Antero Putkosen mukaan itse nostinta on helppo käyttää. Helppoudesta huolimatta laitteen ulottuvuusominaisuudet ovat kattavat. Kuntien huoltotyöt ja kiinteistöjen vaatimat henkilöstönostot saadaan GSR-nostimella hoidettua helposti ja turvallisesti.

Pakettiauton päälle asennettu henkilönostin näyttää ammattilaisen laitteelta. Perehdytys ei kuitenkaan vie paljon aikaa, vaikka käyttäjä olisi ensikertalainen.

Metsola-Groupin Antero Putkonen näyttää miten helppo kevyt henkilönostin on valmistella nostoasentoon ja ryhtyä nostotoimeen.

”Tärkein asia nostimen käytössä on alustan petaaminen. Nostokorin kantavuus on 250 kilogrammaa. Nostin nostaa korin 23 metrin korkeuteen ja ulottuu sivulle 13 metriin. Vaikka tukijalkojen tasaaminen on automatisoitu, pitää alustan olla kantava”, toteaa Antero Putkonen. Antero on toiminut Metsola-Groupin palveluksessa viisitoista vuotta. Kouvolan toimipisteessä hän vastaa 30 – 300 tonnisten ajoneuvonostureiden vuokrapalvelumyynnistä.

”Metsola-Group palvelee nostoalan yrityksenä Kotkassa, Lappeenrannassa, Joensuussa ja Savonlinnassa tämän Kouvolan toimipaikan lisäksi. Myynti on välillä kiireistä. Vaihtelevuutta riittää. Myymme niin pitkiä sopimuksia isoihin urakoihin kuin muutamien tuntien nostoja lyhyelläkin varoitusajalla. Henkilönostoihin tämä uushankinta eli italialaisvalmisteinen GSR on selvä lisäpalvelu. Pakettiauton päällä asiakas liikuttaa nostolaitetta helposti, koska B -ajo-oikeus riittää. Liikuttelu myös eri toimipisteidemme välillä onnistuu. Tarvittaessa asiakas voi vuokrata meiltä nostoalan ammattilaisen henkilönostimen mukana”, kertoo Putkonen taustoja.

Uusi nosturimerkki vakuutti

Metsola-Groupin Kotkan toimipisteen myyjä Timo Mustonen yhtyy kollegansa mielipiteeseen uudesta henkilönostimesta.

”Ajoneuvon ajamisen helppous verrattuna saman kokoluokan perävaununostimeen, automaattinen tasausjärjestelmä ja erilaiset varajärjestelmät ovat uuden GSR:n etuja. Myös esimerkiksi hydrauliöljyn esilämmitin auttaa kokematonta asiakasta pärjäämään talvisäässä. Koneen vuokraajana voimme olla varmoja siitä, että asiakas pystyy perehdytyksen jälkeen käyttämään laitetta oikein ja turvallisesti”, Timo Mustonen sanoo.

Mobile Lift Oy:n Sami Siren (vas), Metsola-Groupin Antero Putkonen ja Olavi Metsola GSR-nostimen luovutus- ja perehdytystilaisuudessa.

Laitteen hankinta oli Metsola-Groupin omaa ja myös laitteen myyneen Mobile Lift Oy:n yhteistä ideointia. Mobile Lift toimii GSR-nostimien maahantuojana. Maahantuojan Sami Siren kertoo kevyen ajoneuvon päälle asennettavien henkilönostimien lisääntyvästä suosiosta Ruotsin mallin mukaan.

”Helppokäyttöisyyden ja luotettavan tuotteen vuoksi uskon kevyen GSR henkilönostimen myynnin kasvamiseen Suomessa. Olemme vuodesta 2014 lähtien toimineet merkin maahantuojana. GSR on ollut Ruotsissa käytössä jo 1990-luvulta, joten tiedämme sen toimivan olosuhteissamme hyvin”, sanoo Sami Siren. Markkinaa B-ajo-oikeudella siirrettävälle henkilönostimelle on.

”Nostopalvelu markkinana on muutoksessa, erityyppisten ajoneuvonostureiden vuokraamiseen on tullut lisää vaihtoehtoja. Pyrimme kehittämään ja laajentamaan Metsola-Groupin toimintaa. Uusi henkilönostinhankinta mahdollistaa osaltaan myynnin kasvua”, toteaa Antero Putkonen lopuksi.

Verkossa

www.metsola-group.fi

http://www.kymennostokone.fi/

http://www.mobilelift.fi/

Lue seuraavaksi