Uutiset

Kuljetuskalusto

Entistä täydellisempi Mercedes-Benz Actros

Mercedes-Benz Actros Edition 2

Mercedes-Benzin Actros-mallisto täydentyy. Actros Edition 2 on ylellinen malli, jota valmistetaan rajoitettu määrä. Actros F on suunnattu asiakkaille, jotka arvostavat pelkistettyä varustelua. Sarjatuotantoon on myös päässyt täyssähköinen eActros.

Mercedes-Benz Actros Edition 2 -erikoismalli on suunniteltu innovaatioista innostuneille ammattikuljettajille ja yksinyrittäjille, joille työpaikka on toinen koti ja jotka arvostavat yksilöllistä laatua ja huippuluokan mukavuutta. Autoja valmistetaan vain 400 kappaleen rajoitettu sarja, ja tilaukset käynnistyvät tammikuussa 2021. Aikaisemmasta vastaavasta 400 kappaleen Edition 1 -sarjasta peräti 3 autoa saatiin myös Suomeen.

Actros Edition 2 on todellinen vau! -auto, jossa mukavuutta lisäävät muun muassa nappanahkaiset kojelauta ja ovenkahva sekä katon tunnelmavalaistus. Ohjaamon vuoteen leveys on ylelliset 900 milliä, ja kaikki ikkunapinnat voi peittää pimennysverhoilla yksityisyyden takaamiseksi. Sisustuksessa erottuvat Edition 2-tekstit, neljä yleisvalaistusta luovaa led-spottivaloa ja kolme työskentelyä helpottavaa suunnattavaa led-spottia. Malli on saatavana 2- ja 3-akselisina versioina sekä GigaSpace- ja BigSpace-ohjaamoratkaisuilla.

Mercedes-Benz Actros Edition 2
Kuljettajan lepoa ajatellen vuoteen leveys on ylelliset 900 mm.

Edition 2 -autoissa on vakiona kuusi kattavaa varustepakettia: Safety-turvapaketti (monipuoliset ajoavustimet), Comfort-mukavuuspaketti (mm. led-tunnelmavalaistus ja jääkaappi), Driving-kuljettajapaketti (mm. nahkapäällysteinen ohjauspyörä), Sight-näkyvyyspaketti (mm. bi-ksenon-ajovalot ja led-takavalot), Mediapaketti (mm. äänentoisto ja ylimääräinen 12/15 V pistorasia) sekä Extra Line (mm. MirrorCam ja tervetuloa-valotoiminto). Auton vakiovarusteluun kuuluvat myös ABA 5 -hätäjarrutusavustin, katveavustin sekä ennakoiva PPC-vakionopeussäädin. Lisävarusteena autoon on saatavissa aktiivinen ajoavustin ADA, joka mahdollistaa osittain automaattisen SAE 2 -tason ajamisen.

Mercedes-Benz Actros Edition 2
Actros Edition 2 tarjoaa kattavat varusteet.

Järjestelmäpuolella erottuu täysin automaattinen Mercedes-Benz Uptime -telediagnostiikka. Se seuraa jatkuvasti yli 40 ajoneuvojärjestelmän ”terveydentilaa” yli 1200 eri parametrin perusteella. Järjestelmä ennakoi ja auttaa estämään teknisiä murheita ja ajon keskeytyksiä ja voi jopa puolittaa ennakoimattomien korjaamokäyntien osuuden auton käyttöaikana.

Mercedes-Benz Actros F
Actros F

Toinen syksyn uutuus on Mercedes-Benz Actros F. joka on Actros5-mallia pelkistyneempi ja on suunniteltu erityisesti asiakkaille, jotka eivät välttämättä vielä arvosta kaikkia Actros5:n uusimpia turvallisuus- ja mukavuusinnovaatioita.

Täyssähköinen eActros sarjatuotantoon Wörthissä

Vuonna 2016 Daimler Trucks esitteli sähkökäyttöisen raskaan kuorma-auton. Edelleen kehitetty Mercedes-Benz eActros näki päivänvalon 2018, ja asiakastestit käynnistyivät samana syksynä. Käyttötesteistä saadut tulokset ovat siirtyneet suoraan tuotekehitykseen ja sarjatuotantomallin suunnitteluun. Testeissä on osoitettu, että sähkökäyttöinen kuorma-auto sopii erinomaisesti päivittäisen raskaan jakeluliikenteen tarpeisiin. eActros on saanut erityiskiitosta miellyttävästä ja äänettömästä ajotuntumastaan, ja sen energiataloutta parantaa tehokas hidastuvuusenergian talteenotto.

Mercedes-Benz eActros
Mercedes-Benz eActrosin tuotanto alkaa Wörthissä.

Sarjatuotantoon yltävän eActrosin toimintamatka, voimalinja ja turvallisuus ovat nousseet uudelle tasolle käyttötesteissä saatujen kokemusten perusteella. Sarjatuotantomallin hyötykuorma on yhtä suuri kuin perinteisissä Actros-malleissa, ja toimintamatka latauksella on jopa yli 200 kilometriä. Autoa valmistetaan kaksi- ja kolmeakselisina versioina Mercedes-Benzin tehtaalla Wörthissä. Tuotantoprosessi on joustava niin, että samalla linjalla voidaan koota sekä perinteisiä että sähköisiä Actros-versioita. Vain sähköisten voimalinjojen asennukset on keskitetty erilliseen tuotantohalliin.

Wörthin tehdas on toiminut vuodesta 1963 lähtien ja valmistaa Actrosin lisäksi Arocs-, Atego-, Econic-, Unimog- ja Zetros-kuorma-autoja. Päivittäin valmistuu noin 470 autoa, ja tehdas työllistää 10 300 ihmistä. eActrosin myötä koko Wörthin tehdas muuttuu vihreäksi tuotantolaitokseksi ja tavoittelee CO2-neutraalia autonvalmistusta vuoteen 2022 mennessä. Samana vuonna käynnistyy myös uuden eEconicin sarjatuotanto. Muutos on osa prosessia, jolla kaikkia Daimler Trucks & Buses -divisioonan autotehtaat Saksassa ja Euroopassa siirtyvät käyttämään uusiutuvia energialähteitä ja muuttuvat CO2-neutraaleiksi vuodesta 2022 lähtien.

Lue myös: Mercedes-Benz GenH2 ja eActros LongHaul tarjoavat 500–1000 kilometriä toimintamatkaa

Lue seuraavaksi