Uutiset

Kuljetuskalusto

Ensimmäinen uuden sukupolven LNG-Scania liikenteeseen

Kuljetus T. Sillanpää oy:n Scania R410 6×2 LNG on ensimmäinen nesteytettyä maakaasua (LNG) tai biokaasua (LBG) polttoaineenaan käyttävä uuden sukupolven Scania Suomen maanteillä. Autolla suoritetaan Kaukokiidon kuljetuksia Etelä-Suomessa puoliperävaunuyhdistelmänä.

Jotta riittävän suurille kaasusäiliöille on saatu tilaa, auton akseliväliksi on valittu 3750 mm ja ajoneuvolla on Trafin myöntämä poikkeuslupa suorittaa kuljetuksia yli 16,5 metriä pitkänä yhdistelmänä.

Yrittäjä Toni Sillanpää kertoo päätyneensä LNG-käyttöiseen autoon ennen kaikkea dieselpolttoaineen kohonneen hinnan takia, mutta huomauttaa myös ympäristönäkökohtien painaneen vaakakupissa. Auto on ensimmäinen kaasuauto Sillanpään yrityksessä.

”Autolla tullaan ajamaan pääkaupunkiseudun jakeluliikennettä päiväaikaan ja lyhyttä runkolinjaa öisin. Se pyritään pitämään tehokkaasti liikenteessä, jotta LNG:n edut saadaan mahdollisimman tarkkaan hyödyksi”, hän sanoo.

Varsinaisiin töihin ajoneuvo lähtee joulukuun 19. päivänä, mutta ensimmäisten ennalta ajettujen koeajokuormien perusteella Scanian 410 hv kaasumoottori LNG-polttoaineella on osoittautunut erittäin taloudelliseksi Sillanpään tehtävissä.

Lue seuraavaksi