Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF XD -mallisto laajenee

DAF XD

DAF lisää uusia ohjaamomalleja ja erittäin pitkät akselivälit polttoainetaloudellisella PACCAR PX-7 -moottorilla varustettuun International Truck of the Year 2023 -palkinnon voittaneeseen uuden sukupolven DAF XD -ajoneuvoon. DAF XD voidaan nyt entistä paremmin räätälöidä työtehtävän ja kuljettajan tarpeiden mukaan, sillä 6,7 litran PACCAR PX -7-moottorilla varustettuun malliin on nyt saatavilla akselivälit jopa 6,9 metriin asti, sekä kattava ohjaamovalikoima, mukaan lukien Sleeper Cab- ja Sleeper High Cab -ohjaamot.

Erinomaisten aktiivisten ja passiivisten turvaominaisuuksien, ainutlaatuisen suoran ja epäsuoran näkyvyyden ja ensiluokkaisen ajomukavuuden ansiosta DAF XD on täydellinen yli 19 tonnin jakeluauto. Se voidaan varustaa polttoainetaloudellisella PACCAR MX-11 -moottorilla (220 kW / 300 hv – 330 kW / 450 hv) ja enintään 19 tonnin käyttökohteisiin taloudellisella 6,7 litran PACCAR PX-7 -moottorilla. Jälkimmäinen on 600 kg kevyempi ja tehoiltaan 167 kW / 230 hv – 227 kW / 310 hv.

Nykyisen tilavan Day Cab -ohjaamon rinnalle DAF on nyt lisännyt XD PX-7 -versioon myös Sleeper Cab- ja Sleeper High Cab -ohjaamot. Molemmat tarjoavat entistä parempaa ajomukavuutta ja mukavammat asumisolosuhteet kuljettajalle, jolloin myös useita päiviä kestävät jakelureitit ovat mahdollisia. 70 cm leveässä sängyssä on DAF XF -mallista tuttu erittäin mukava ja paksu patja.

Ajomukavuutta lisäävät myös erittäin pitkät akselivälit. Jopa 6,9 metriä pitkät akselivälit sopivat etenkin suurien mutta suhteellisen kevyiden tuotemäärien jakeluun supermarketteihin ja vähittäiskauppoihin.Lue seuraavaksi