Uutiset

Kuljetuskalusto

Car Office Roponen toimitti järeän lavettiperävaunun Meri-Lappiin

Kuopiolainen Car Office Roponen Oy on toimittanut todella isojen työkoneiden kuljetukseen soveltuvan Faymonville VarioMax Plus -lavettiperävaunun torniolaiselle Maanrakennus Alamäki Oy:lle. Volvo FH16 -veturin perään istutetun lavetin maksimikuorma on jopa 120 tonnia. Tuolloin maksimi ajonopeus on 20 km/h. Maantienopeuksilla kyytiin voidaan ottaa 100 tonnin kuorma. Yhdistelmän omapaino on noin 37 tonnia.

Syyskuun puolessa välissä ajoon toimitettu perävaunu on Faymonville VarioMax Plus -mallistoa, mutta siihen on asiakkaan toivomuksesta vaihdettu pykälää vankemman CombiMax-sarjan kaula. Lisäksi kaulalle on lisätty kolmas, niin sanottu boost-sylinteri, jonka avulla voidaan säätää vetoautoon kohdistuvaa painoa. Lavetin petiosan leveys on kolme metriä. Sivulle kääntyvien levikkeiden avulla kokonaisleveys saadaan kasvatettua 3,5 metriin. Akseleiden päällä olevan kauhakuopan leveys on 1,05 metriä.

Maanrakennus Alamäki Oy:n uudella Faymonville VarioMax Plus -lavettiperävaunulla voi kuljettaa jopa 120 tonnin kuorman.

Viisiakselisen lavetin jousitettujen akseleiden väli on 1 500 millimetriä. Jousitus on pendel-tyyppinen ja kussakin pyörässä on joustovaraa 600 millimetriä. Kokonaismittaa saadaan kasvatettua petiosan ja kaulaosan väliin kytkettävällä kaksiakselisella dollylla.
Teräsrunko on kauttaaltaan sinkitty. Sähkösuuttimien avulla sinkki-alumiiniseos on poltettu kiinni rungon pintaan. Menetelmän etuna on erittäin tasainen pinta ja samalla hyvä pohja päälle tulevaa, viimeistelevää maalipintaa varten.

Lavettiperävaunu viimeisteltiin Suomen oloihin sopivaksi Car Office Roposen toimipisteellä Kuopiossa. Kaikki kytkennät tehtiin valmiiksi noutoa varten. Car Office Roposen Pekka Roposen mukaan yritys toimittaa asiakkailleen tämän kokoluokan lavetteja 5–10 vuodessa.


Car Officen Pekka Roponen on tyytyväinen lavetin selkeisiin opasteihin. Opasteiden ohella saman kannen alla, pölyltä suojassa, ovat kaikki lavetin säätöön liittyvät hallintalaitteet.
Kauhakuopan leveys on 1,05 metriä.
Keskelle on lisätty niin sanottu boost-sylinteri painonjaon säätämiseksi.


Lue seuraavaksi