Uutiset

Kuljetuskalusto

Blåkläder kulkee sähkökuorma-autolla

Volvo FM Electric Blåkläder

Blåkläder ja ikoninen Volvo ovat lyömätön pari mullistavassa ympäristöaloitteessa. Yrityskaksikko on yhdessä ottanut pienen mutta tärkeän askeleen kohti ilmastonmuutoksen torjuntaa ja ilmanlaadun parantamista. Blåkläder on ottanut päivittäisessä toiminnassaan käyttöön yhden maailman ensimmäisistä raskaista sähkökäyttöisistä kuorma-autoista, minkä myötä sekä Blåkläder että Volvo ovat sitoutuneet vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja näyttämään tietä kohti vihreämpää tulevaisuutta.

Volvo FM Electric

Blåkläderin käyttämä raskas sähkökuorma-auto on malliltaan Volvo FM Electric. Tämä ympäristöystävällinen, mutta erittäin tehokas ajoneuvo kuljettaa tuotteita Blåkläderin varastojen välillä useita kertoja päivässä.

Alhainen melutaso ja päästöttömyys tekevät joustavasta ja ketterästä Volvo FM Electricistä sopivan ympäristöä vähemmän kuormittaviin kuljetuksiin. Jopa 490 kW:n (666 hv:n) valtavaa tehoa hallitaan ainutlaatuisella luistonestojärjestelmällä, joka helpottaa ajamista myös liukkailla pinnoilla. Kuusi akkua voi varastoida sähköä enimmillään 540 kWh, mikä riittää moniin alueellisiin kuljetuksiin.

  • Jatkuva teho 330–490 kW (450–666 hv)
  • akkukapasiteetti: 180–540 kWh, 2–6 akkua
  • latausaika (täysi lataus)
    • 9,5 tuntia AC-latauksella (43 kW),
    • 2,5 tuntia DC-latauksella (250 kW)
  • toimintamatka jopa 300 km
  • kokonaismassa enintään 44 tonnia

Täyssähköinen Volvo hoitaa päivittäiset kuljetukset Blåkläderin varastosta toiseen.

”Varastojemme väliset kuljetukset ovat keskeisiä hyvän palvelutasomme ylläpitämiseksi. Kuljetukset ovat lyhyitä, mutta niitä tehdään monta päivässä, mikä tarkoittaa, että perinteinen fossiilisia polttoaineita käyttävä moottori ei koskaan saavuta sitä lämpötilaa, jossa päästöt ovat pienemmät. Uusi Volvo FM Electric sopii nimenomaan lyhyen matkan ajoihin, ja sitä voi ladata aina tarvittaessa. Sähkökuorma-auto on yksi ensimmäisistä maailmassa, joten voimme ylpeänä sanoa, että olemme yhdessä Volvon kanssa tämäntyyppisen vastuullisuustyön eturintamassa”, sanoo Blåkläderin toimitusjohtaja Anders Carlsson.

Lisäksi paikallinen kuljetusyhtiö on saanut Fair Transport -vastuullisuussertifikaatin Ruotsin maantiekuljetusyritysten liitolta ja Ruotsin kuljetusyritysten liitolta. Se tarkoittaa, että yrityksen kuljetuspalvelut suoritetaan vastuullisesti, turvallisesti ja ilmastofiksusti. Nämä tavoitteet sopivat luontaisesti yhteen Blåkläderin vastuullisuustyön kanssa. Ruotsin Volvo Trucksin toimitusjohtaja Stefan Strand kehuu ainutkertaista ympäristöhanketta, joka tekee työpäivästä täysin sähköisen Svenljungassa.

”On hienoa, että Volvo ja Blåkläder tekevät tämän yhdessä. Vihreä siirtymä – joka koko yhteiskunnan on tehtävä – on vasta alkanut. Parhaisiin tuloksiin pääsemme toteuttamalla siirtymän yhdessä asiakkaidemme ja heidän asiakkaidensa kanssa”, Stefan Strand sanoo.

Täyssähköisen kuorma-auton käyttö hyödyttää Blåkläderiä monin tavoin.

”Suurin hyöty on täysin fossiiliton liikennöinti. Tällaisia vastuullisuushankkeita pitäisi tavoitella koko maailmassa, ja meidän täällä Euroopassa ja Ruotsissa on oltava eturintamassa – kuten nyt Blåkläderin rinnalla olemmekin”, Stefan Strand lisää.

Volvo FM -kuorma-auton valovarusteet on toimittanut alallaan johtava Strands Lighting Division, ja auto on varustettu alumiinisilla Trux-karjapuskurilla ja valotelineillä.Lue seuraavaksi