Uutiset

Kuljetuskalusto

Bauma 2022 – Täyssähköinen Fassi&Volvo-kokoonpano esittäytyy

Italialaiseen Fassi Group -konserniin kuuluvat yritykset, itse Fassi Gru, ruotsalainen Cranab ja ranskalainen Marrel, esittäytyvät ulko-osastolla FN.926/2.

Raskaiden ajoneuvojen sähköistyminen on jo täydessä käynnissä. Samoin tulee käymään kuorma-autojen kanssa käytettävien työlaitteiden kanssa. Fassi on jo tuonut markkinoille hybridinostimia, joita voidaan käyttää sähköisesti polttomoottoriautoon liitettynä. Nosturit saavat voimansa joko auton erillisestä akusta tai verkkovirrasta. Nosturin akun lataus onnistuu auton polttomoottorin avulla siirtoajon aikana tai ulkoisesta lähteestä ladattuna yön aikana. Päällimmäisenä ideana on saavuttaa päästötön työmaa, kun nostot voidaan suorittaa sähkökäyttöisesti. Myös työmaan melutaso vähenee, kun auton moottorin ei tarvitse olla käynnissä nostojen aikana.

Fassi esitteli jo viime vuonna uuden SHT-malliston (Smart Hybrid Technology), joka pitää sisällään laajan valikoiman täysin sähköllä toimivia nostimia, mikromalleista aina 40 tonnimetrin malleihin. Näitä Fassin SHT-malleja tullaan näkemään Baumassa runsaasti eri kokoja.

Baumassa nähdään nyt ensi kertaa täysin sähköinen kappaletavaranosturiauto, kun lavalle tuodaan Volvo FE Electric -täyssähkökuorma-auto varustettuna Fassin F195A.1-nosturilla. Kokoonpano on täysin sähkötoiminen. Niin ajo- kuin nosturitoiminnot hoituvat ”pelkällä” sähköllä. Huomioitavaa on se, että tällaista ajoneuvoa voidaan myös ladata työmaalla samalla, kun tehdään nostoja, jos työmaalla vain on mahdollisuus suurteholataukseen. Fassilla on valmius toimittaa nostureita myös Volvon suurempiin täyssähköisiin FH Electric -malleihin. Tästä kappaletavaranostureiden sähköisestä tulevaisuudesta on Bauman osastolla tarjolla runsaasti tietoa.
”Tulevaisuus on jo täällä”, kuten Fassilta todetaan.     

Fassi F1750R-HXP TECHNO

Osastolla nähdään myös uusia malleja Fassin äskettäin lanseeraamaan TECHNO-sarjaan. Nosturit pitävät sisällään pitkän listan parannuksia aikaisempiin malleihin verrattuna. Niihin voi nyt syvällisemmin tutustua messuosastolla. Myös Fassin nostureiden uusi FX990 electronic control system -järjestelmä saa ensiesittelynsä Baumassa. Se pitää sisällään runsaasti uusia ominaisuuksia ohjelmiston osalta, kokonaan uuden ohjainyksikön, FX901-kosketusnäytön sekä etähallintajärjestelmän (IoC, Internet of Cranes).


Cranabilta on esillä uusi RZ13TR-nostin, joka on suunniteltu lähinnä kierrätysmetallin käsittelyyn. Puomin molemmissa osissa on jatkot. Puomiston saa näin taiteltua entistä pienempään tilaan kuljetuksien ajaksi. Ruotsalaisvalmistaja esittelee Baumassa myös uusia puu- ja energiakouria.      

Marrelin taholta nähdään yrityksen uusi koukkulaiteratkaisuja sekä muita vaihtolavojen käsittelyyn tarkoitettuja laitteita.


Fassit tuo maahan ja jälleenmyy Grutech Oy.


Lue seuraavaksi