Uutiset

Kuljetuskalusto

Autokuormittain tapahtumatuotannon tekniikkaa

Volvo Truck Rental -autoja

Konserttien, messujen ja televisiotuotantojen, sekä muiden tapahtumien toteutukset ovat vuosi vuodelta näyttävämpiä. Tapahtumien tuotanto edellyttää rautaista ammattitaitoa ja melkoisesti viimeisintä tekniikkaa, joka pitää kuljettaa oikeaan paikkaan tehokkaasti. Vahvasti sesonkiluonteiseen kuljetustarpeeseen Creative Technology Finland käyttää Volvo Truck Rentalin vuokra-autoja.

Kukapa meistä ei olisi joskus katsonut televisiolähetystä gaalaillasta tai stadionkonsertista? Moni on varmasti kokenut kävijänäkin festivaalin tai messutapahtuman. Ehkä tapahtuman seuraamisen tai kokemisen lomassa on käväissyt mielessä, miten paljon tekniikkaa kaiken loistokkuuden toteuttaminen edellyttää, ja kuinka paljon kuljetettavaa tavaraa oikein onkaan.

Creative Technology Finland (CT) on osa 17 maassa Euroopassa, Lähi-Idässä, USA:ssa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella toimivaa, tapahtumatuotantoon erikoistunutta CT Groupia. CT Finlandin toimialueena on koko Suomi, ja toimipisteet ovat Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

Tapahtumatuotannon kuljetusten toimivuudesta vastaa CT Finlandin Vantaan toimipisteessä työskentelevä kuljetuspäällikkö Tapani ”Stade” Kenttä. Hänellä on 40 vuoden kokemus tapahtuma-alaa tuotannosta muun muassa Hectorin luotettuna ääniteknikkona.

"Stade"
Creative Technology Finlandin Tapani ”Stade” Kentällä on neljän vuosikymmenen kokemus tapahtumatuotannosta.

”Teemme tapahtumiin ääni- ja videotuotannot, valot sekä tarvittaessa esiintymislavat. Tekniikkaa on paljon, tietysti sen mukaan, minkälainen tuotanto on kyseessä. Esimerkiksi Joensuussa järjestettävän Ilosaarirockin kaltaiseen tapahtumaan tarvitaan noin 15 perävaunukuormaa tavaraa”, Kenttä kertoo.

Vuokra-auto sesonkiin

Tapahtumatuotantoja tehdään toki ympäri vuoden, mutta kuten arvata saattaa, kiireisin aika on kesällä. Kuljetuksia varten CT Finlandilla on joitakin omia autoja, mutta kiireisimmiksi hetkiksi kapasiteettia vuokrataan Volvo Truck Rentalilta.

”Ei meidän kannata sitoa pääomaa liiaksi omaan kalustoon. Meillä kiireisin aika on toukokuusta syyskuuhun, ja sille ajalle autoja on tavallisesti ollut vuokralla. Lisäksi voimme joskus ottaa auton vuokralle vaikka vain päiväksi, jos tarve on sellainen.”

Kentän mukaan tapahtumatuotannon kuljetuksissa kilometrejä ei tavattomasti kerry, mutta aikataulut ovat tiukkoja. Edellisen tapahtuman purkamisen ja seuraavan rakentamisen välissä ei sesonkiaikana liiaksi aikaa ole, ja suuri määrä tavaraa pitää saada liikkumaan lyhyessä ajassa. Kuljetettavat kuormat ovat pääsääntöisesti tilaa vieviä, mutta suhteellisen keveitä. Poikkeuksena esiintymislavat, joista muodostuu useita kantavuuskuormissa olevia perävaunukuormia.

”Kiireen keskellä ei ole varaa seisokkeihin, eli autojen on toimittava luotettavasti. Kun otamme autot vuokralle, saamme käyttöön uudet ja luotettavat autot juuri siksi ajaksi, kun tarvitsemme.”

Sujuvaa yhteistyötä

CT Finlandin asiakkuus Volvo Truck Rentalin kanssa on jatkunut jo vuosia. Vuokralla on ollut umpikorillisia täysperävaunun vetoautoja, puoliperävaunun vetoautoja sekä tarpeen mukaan myös jakeluautoja.

”Yhteystyö on toiminut, ja meille autojen vuokraaminen sesonkiajaksi on kaikin puolin järkevä ratkaisu”, Kenttä sanoo päätteeksi.Lue seuraavaksi