Uutiset

Kuljetuskalusto

Autoambulance Oy – paljon muutakin kuin hinauspalveluita

Autoambulance Oy on vantaalainen uusi ajoneuvopalveluihin keskittyvä yritys, jonka taustalta löytyy autoalan perinpohjaisesti tunteva Jaakko Lohjansalo. Autoambulancen palveluihin kuuluvat ajoneuvojen hinaus-, korjaus- sekä siirtopalvelut, myyntikunnostukset ja -tarkastukset sekä huippuluokan ajoneuvojen valokuvauspalvelut. Alalle uutta ajatusmaailmaa edustaa puolestaan toimintojen paikkakunnallinen franchising-mahdollisuus, jossa yrittäjä saa käyttöönsä Autoambulancen kattavat tietokannat, analysoinnit sekä ajoneuvojärjestelmäpalvelut työtehtävien taloudellisen tehokkuuden optimoimiseksi.

Autoambulancen Jaakko Lohjansalo kasvattaa yritystään valtakunnalliseksi franchise-periaatteella ja mukaan lähtevät yritykset saavat käyttöönsä kattavat ajojärjestelypalvelut, tietokannat, kaikki tukipalvelut, vahvan imagon sekä merkittävän, valtakunnallisesti keskitetyn markkinoinnin.

Jaakko Lohjansalo on koko työuransa ollut mukana visioimassa ja toteuttamassa uusia toimintamalleja sekä innovaatioita esimerkiksi autokatsastuksen ja -varustelujen parissa. Lohjansalo näki lähietäisyydeltä autokatsastuksen suuret muutokset ja oli voimakkaasti mukana kehittämässä Autotohtori-kuntotarkastuskonseptia. Vuonna 1998 Lohjansalo perusti autovarusteluun ja erikoisajoneuvojen tuotantoon keskittyneen Oy Tamlans Ab:n, joka on kasvanut yli 10 miljoonan liikevaihdon omaavaksi ja yli 60 henkilöä työllistäväksi alan edelläkävijäksi. Merkittävä osa yrityksen kasvusta syntyi Lohjansalon ideoimasta moduuliambulanssituotannosta, joka on ollut merkittävää erityisesti viennin kasvussa. Tamlansin piti alun perinkin olla Lohjansalolle 20-vuotisprojekti, ja parin vuoden yliajan jälkeen mies myi osuutensa yhtiöstä pois tämän vuoden alussa ja suuntasi uusien haasteiden pariin.

Autoambulance maksimoi työtunnit

Autoambulancen Vantaan toimipisteessä hoituvat ajoneuvojen pesut, fixaukset, kuntotarkastukset sekä kuvaukset tehokkaasti yhdellä käynnillä.

Lohjansalo visioi uutta liikeideaansa tarkoin ja suunnitelmat laitettiin käytäntöön tämän vuoden syksyllä. ”Tamlansissa autojen kuljetukset tulivat hyvin tutuiksi ja seurasin samalla myös hinausautoalan kehitystä tarkoin. Yksityisautojen määrä on kasvanut reippaasti erityisesti pääkaupunkiseudulla ja näin uuden yrityksen toimipaikka oli selvillä hyvissä ajoin. Autoambulancen toimintaan loistavasti soveltuvat tilat löytyivät nopeasti Vantaan Vasamakujalta, aivan Kehä III:n tuntumasta. Tilat toimivat hinausautopalvelun varikkona, mutta ne mahdollistavat myös kaikki muut palvelumme, kuten, pesut, puhdistukset, kuntotarkastukset sekä valokuvaukset”, kertoo Lohjansalo.

”Kaikessa ajattelussa tavoitteena on toiminnan tehokkuus, joka saavutetaan nopeiden läpimenoaikojen ja toisiaan täydentävien palvelujen aikaansaamana ’tyhjäkäynnin’ mahdollisimman pienenä osuutena. Hinaukset yhdistetään korjauksiin ja auton myyntiä suunnitteleva saa yhdellä käyntikerralla niin puhdistukset, kattavan kuntotarkastusraportin sekä studioluokan valokuvat ilmoituksia varten”, lisää Lohjansalo.

 Franchise tuo tehokkuutta

Autoambulancen toiminta perustuu tarkkaan asiakaskartoitukseen, jossa selvitetään paikkakuntakohtaisesti esimerkiksi autokannan määrä sekä laatu, yritystoiminnan vahvuudet sekä muu potentiaalinen asiakaskunta.

Nykyaikainen hinausauto on hyvin monipuolisesti varustettu ja jopa joka kolmannessa tapauksessa asiakas pääsee jatkamaan matkaansa saman tien omalla ajoneuvollaan.

”Tiedot analysoidaan yksityiskohtaisesti ja franchise-sopimuksen solmimisen jälkeen yrittäjä saa käyttöönsä Autoambulancen kattavat ajojärjestelypalvelut, tietokannat, kaikki tukipalvelut, vahvan imagon sekä merkittävän, valtakunnallisesti keskitetyn markkinoinnin kaikissa median muodoissa. Yrittäjä voi halutessaan luonnollisesti keskittyä pelkästään hinaustoimintaan, mutta myös muut palvelualamme voidaan yhdistää mukaan”.

”Etsimme ensisijaisesti jo nyt auto- tai kuljetusalalla mukana olevia yrityksiä ja yrittäjiä, mutta olemme avoinna myös muille ehdotuksille. Meillä on jo nyt solmittuna puolen kymmentä franchise-sopimusta eri puolilla maata, mutta mukaan mahtuu vielä reippaasti lisää. Osaamme kokemuksemme kautta hankkia verkostomme osakkaalle lisää työtehtäviä, tehostamme päivystysaikojen hyödyntämistä ja tarjoamme huikean mahdollisuuden kasvattaa yritystoimintaa hallitusti ja taloudellisesti järkevästi”, Lohjansalo korostaa.

Vahva panostus kuljetuksiin

Autoambulancella on selkeästi tiedossa tulevat panostuskohteet hinausten ja kuljetusten osalta. ”Nyt käytössä olevan hinauskaluston lisäksi yrityksen autokanta kasvaa voimakkaasti vielä loppuvuoden aikana. Tulossa on esimerkiksi Volvo FL, kaksi kolmeakselista Scaniaa, nosturiautoja sekä lavetteja. Näillä hankinnoilla varmistamme monipuolisten kuljetusten onnistumisen aina raskaimpia maansiirtokoneita myöten ja tarvittaessa kalusto siirtyy vaikka koko Euroopan alueelle. Hoidamme laadukkaasti myös esimerkiksi ajoneuvojen siirrot liikkeiden välillä, vuokraamojen kalustosiirrot, venekuljetukset ja vaikkapa rakennuskoneet.”

Autoambulance kasvaa nopeasti franchise-edustusten kautta merkittäväksi valtakunnalliseksi toimijaksi autoalan ja kuljetuspalvelujen osalta.

”Kaikki toimintomme tukevat toisiaan vahvasti ja toimivan franchise-verkoston kautta Autoambulance kasvaa lähivuosina merkittäväksi ajoneuvoalan toimijaksi. Aloitimme toimintanne syyskuun alussa, mutta hyvien rekrytointien myötä olemme mukavassa kasvuvauhdissa niin henkilökunnan kuin ajoneuvokaluston osalta. Kaikkien, jotka haluavat kasvua toiminnalleen kannattaakin ottaa meihin yhteyttä ja selvitämme mahdolliset yhteistyöratkaisut tehokkaasti ja kaikki nykyaikaiset mahdollisuudet huomioiden”, päättää Lohjansalo.

Lue myös: Tamlans laajentaa palveluita

Lue seuraavaksi