Uutiset

Kuljetuskalusto

Albernilta matkailuvaunu tavaratilalla ja jämerä lavettiperävaunu

Kaarinalainen Alberni Oy on noin 30 vuoden aikana tuonut maahamme tuhansia laadukkaita Saris-perävaunuja, jotka ovat vakuuttaneet kestävyydellään ja laadukkailla ominaisuuksillaan. Alberni on samanaikaisesti kehittänyt omaa mallistoaan, jossa on esimerkiksi taukotupia sekä työ- ja harrastuskäyttöön soveltuvia matkailuvaunuja. Nyt yritys tuo markkinoille asunto-osan ja jopa yli 18 kuution tavaratilan yhdistävän Alberni Cargo Caravan -matkailuvaunun sekä todella vaativiin kuljetustehtäviin soveltuvan, neljällä pitkittäisellä runkopalkilla varustetun Saris Heavy Duty -perävaunun.

Alberni Oy:n Martti ja Kalle Alander seuraavat erittäin tarkoin maamme tieliikenteen sekä kuljetuskaluston kehitystä, ja yrityksen laajaksi kasvaneen asiakaskunnan toiveita kuuntelemalla reagoidaan tarvittaessa nopeasti. Moni asiakkaan ilmoille heittämä idearaakile on Alberni Oy:n suunnittelupöydältä realisoitunut laadukkaaksi ja käytössä toimivaksi lopputuotteeksi joko Albernin oman tuotannon tai Sarikselle toimitettujen toiveiden kautta. Näin Albernin uutuustuotteet soveltuvat varmuudella maamme ammattilaisten käyttöön vaativissa jokapäiväisissäkin työtehtävissä.

Matkailuvaunu maltilliseen hintaan

Alberni Cargo Caravan -matkailuvaunu on mielenkiintoinen uutuustuote, jossa mukava matkustamo yhdistyy isoon tavaratilaan, hyviin veto-ominaisuuksiin ja hyvin kohtuulliseen hinnoitteluun.

Cargo Caravanin matkustamon vuoteet, esiin taitettava toimistopöytä, jääkaappi, pesuallas, liesitaso ja saniteettitilat vastaavat vaikkapa reissutyön vaatimuksiin. Kunnon eristys ja Truma-lämmitys takaavat viihtyvyyden myös talviolosuhteissa.

”Vaunu on räätälöitävissä erittäin tarkoin ja niin matkustamon kuin tavaratilan ominaisuudet saadaan vastaamaan asiakkaan mieltymyksiä hyvin yksityiskohtaisesti. Matkustamon varustelutaso on jo lähtökohtaisesti mukavaa tasoa ja Truma-kaasulämmitys, huippuluokan eristys, miellyttävät makuutilat, jääkaappi, kaasuhella, tiskiallas isoilla vesisäiliöillä, tilava wc- ja suihkutila sekä kunnon toimistopöytä täyttävät vaativankin matkustajan tarpeet. Luonnollisesti lisätoiveet voidaan ottaa suunnitteluvaiheessa huomioon ja katsoa niille järkevä tuotantotapa”, kertoo Martti Alander.

Cargo Caravanin tavaratilan koko on parhaimmillaan yli 18 kuutiota ja varustelun voi valita ramppeja tai lastaussiltoja myöten oman tarpeiden mukaisesti.

”Tavaratilan koko on eri versioissa 12,6 ja 18,5 kuution välillä, ja tila on myös varusteltavissa tarpeiden mukaan. Esimerkiksi valaistus, kiinnitysvaihtoehdot, sivuovet, rampit tai lastaussillat saa juuri haluamillaan vaihtoehdoilla ja tila soveltuu hyvin rakennustarvikkeiden, työvälineiden tai vaikkapa moottorikelkkojen tai mönkijöiden turvalliseen kuljetukseen. Huomionarvoista on myös erinomainen iskunvaimennus sekä kitkavetokita, jotka tekevät ison vaunun vetämisestä varmaa ja yllätyksetöntä. Pitempiä pysähdyksiä varten vaunussa on jämerät säädettävät tukijalat ja pistorasiat sähköä varten. Vaunun rakenne on paksua lasikuitupinnoitteista uretaanikerroslevyä ja kuumasinkitty runko kestää kovankin käytön”, lisää Kalle Alander.

Heavy Duty -perävaunut tehty kestämään

Sarvikuonosta sen tunnistaa. Saris Heavy Duty -perävaunut on tehty kestämään vaikka maarakennuskoneiden vaativat kuljetustehtävät.

Saris Heavy Duty -perävaunut ovat nimensä mukaisia kovan luokan työkaluja, joissa neljä pitkittäistä ja kymmenen poikittaista runkopalkkia sekä neljästä kohtaa runkoon kiinnitetyt akselit muodostavat todella jämerän kokonaisuuden.

Neljä pitkittäistä ja kymmenen poikittaista runkopalkkia takaavat Saris Heavy Duty -vaunun vakauden kaikissa tilanteissa.

”Heavy Duty -vaunut toimivat 3500 kilon lavettiperävaunujen kokoluokan edelläkävijöinä niin kestävyyden kuin ajomukavuuden kannalta. Rakenteen ansiosta myös vaunun etuosa on yhtä vankka kuin takaosa, ja esimerkiksi vinssikäyttö onnistuu vaunulla mainiosti. Yksityiskohtien korkeasta tasosta kertovat esimerkiksi 35 senttimetrin alumiiniprofiililaidat, valuterässaranat, ramppivalmius, led-valot, todella järeä nokkapyörä sekä nailonpäällysteiset sidontalenkit. Asiakaspalaute esimerkiksi maarakennuskoneita kuljettaneilta onkin ollut erinomaista ja voi melkein sanoa, ettei Heavy Dutystä ole paluuta perinteiseen vaunuun. Mukava uutinen onkin, että jatkossa Heavy Duty -versiot ovat tulossa Sariksen jokaiseen kokoluokkaan”, korostaa Martti Alander.

Mielikuvitus rajana

Albernin toimipisteessä Kaarinassa on esillä hyvin kattava valikoima perävaunuja monipuolisiin käyttötarpeisiin.

Albernin edullinen 251.1-minitoimisto soveltuu esimerkiksi työjohdon toimistokäyttöön, lipunmyyntipisteeksi tai liikkuvaksi rokotuspisteeksi.

”Lavettivaunujen, kippivaunujen, umpivaunujen ja koneenkuljetusvaunujen lisäksi meillä on tarjolla esimerkiksi kuomuvaunuja, matkailuvaunuja, sähkökottikärryjä sekä runsaasti lisävarusteita. Mielenkiintoisia uutuuksia Caravanin ja Heavy Dutyn lisäksi ovat esimerkiksi Albernin liikkuva minitoimisto jääkaapilla ja toimistopöydällä. Erittäin edullinen vaunu toimii mainiosti työjohdon vaununa tai avautuvien ikkunoiden ansiosta vaikkapa tapahtumien lipunmyyntipisteenä.”

”Lisäksi meiltä löytyy toimivia ratkaisuja vaikkapa kylmäkuljetuksiin tai polttoainesäiliöiden turvalliseen vaunukuljetukseen. Kaikkea kannattaa kysyä, sillä hyvien yhteistyökumppaniemme kanssaolemme löytäneet ratkaisut useimpiin perävaunuluokan kuljetusongelmiin”, päättää Kalle Alander.

Lue seuraavaksi