Uutiset

Kuljetuskalusto

Albernin yhdistetty taukotila-varastovaunu kehitetty kovaan käyttöön

Alberni Oy on vuonna 1994 perustettu kaarinalainen yritys, joka on tunnettu laadukkaiden hollantilaisten Saris-perävaunujen maahantuojana. Albernissa myös suunnitellaan ja kehitetään koko ajan maamme olosuhteisiin ja käyttötarkoituksiin soveltuvia innovatiivisia ja pitkälle räätälöityjä tuoteratkaisuja. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii täysin suomalaisten vaatimusten mukaan kehitetty Alberni 6000.2 -taukotupa, joka soveltuu loistavasti esimerkiksi rakennusyhtiöiden, talopakettiyritysten ja urakoitsijoiden tarpeisiin.

Alberni-taukotila-varastovaunussa yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota. Tämä näkyy esimerkiksi keittiöosaston käytettävyydessä ja kestävyyden huomioimisessa.

Saris-vaunujen laadukkuus ja monipuolisuus on vastannut maamme autoilijoiden kovaan vaatimustasoon ja tällä hetkellä Alberni toimittaa vuodessa maahamme kaikkiaan noin 600 raakaan työhön soveltuvaa perävaunua hyvin monimuotoisiin käyttötarpeisiin. Albernin perustaja Martti Alander ja toisen polven yrittäjä Kalle Alander ovat aina seuranneet tarkoin alan kehitystä, ja Saris-perävaunut ovatkin toimineet alan edelläkävijöinä ominaisuuksiensa ja varustelunsa kannalta. Sama idearikkaus ja ennakkoluulottomuus on hyvin esillä myös Alberni 6000.2 -vaunussa, jonka pienimpiäkin yksityiskohtia myöten hiotut piirteet tulevat hyödyttämään käyttäjää kovissakin työtehtävissä vuosien ajan.

Rakenne kaikille vuodenajoille

Varastotila on varustettu jämerällä taittuvalla työpöydällä. Myös kiinnityspisteet kattavat koko tilan ja valaistuksen sekä sähköpisteiden määrä on takuulla riittävä.

Alberni on valmistuttanut taukotila-varastovaunuja yhdeksän vuoden ajan ja niiden suosio on ollut tasaisessa kasvussa hyvän maineen levitessä kautta maan.

”Kaikki lähtee perusteellisesta suunnittelusta, jossa huomioidaan tarkoin asiakkaan toimiala ja sen tuomat erikoisvaatimukset. Vaihtoehtoja on niin kokoluokan kuin varustelun suhteen. Rajoituksena on ainoastaan kuuden metrin maksimipituus. Tämän kokoisessa vaunussa rungon jämeryys on luonnollisesti ensisijaisen tärkeää, ja Albernissa kestävyys on varmistettu kuumasinkityllä rungolla, seinien ja katon 50 millimetrin lasikuitu-uretaanikerroslevyllä. Lattiassa on lisäksi vielä 15 millimetrin vanerilevy sekä kumimatto. Käytön mukavuuden varmistavat jämerät tukijalat ja astinlaudat sekä taittuva nokkapyörä”, kertoo Martti Alander.

Varustelu mittatilaustyönä

Alberni-vaunu voidaan modifioida hyvin tarkoin käyttötarpeen mukaan.

Toimistotiloissa on huomioitu kova jokapäiväinen käyttö esimerkiksi kulmien metallivahvistuksilla. Fiksu yksityiskohta on istuinten alta löytyvät reilut säilytystilat.

”Suuri kysymys on toimisto-osan sekä varaston kokojen suhde ja kemiallisen WC:n tarve. Yleisessä ratkaisussa varastotilat ovat noin kuuden neliön kokoiset, mutta ratkaisu on tietenkin asiakkaan päätettävissä. Itse varasto on varustettu sidontakiskoilla ja -lenkeillä, taitettavalla työpöydällä, useilla sähköpisteillä, kunnon valaistuksella ja avattavalla kattoluukulla. Jämerät pariovet aukeavat riittävän leveästi, mikä mahdollistaa trukkilavan noston suoraan kyytiin”, korostaa Alander.

Toimisto-osassa on huomioitu vuosien käyttökokemusten tuomat ideat niin kestävyyden kuin käytettävyyden suhteen.

”Kalusteet ovat jämerät ja kiinteät, istuinosien reunat on suojattu ja niiden alla on näppärä varastotila, hyllytilaa löytyy mukavasti. Naulakot on tehty kestämään raskaammatkin taakat. Luonnollisesti toimisto-osassa on runsaasti pistorasioita ja riittävä valaistus konttorityöt huomioiden. Luonnonvaloa saa puolestaan isosta avattavasta ikkunasta sekä kattoluukusta.”

Alberni-vaunun kylpyhuonetilat ovat mukavan avarat ja ne voi halutessaan varustaa vaikka suihkulla.

”Keittiöosastossa on puolestaan mikrouuni, jääkaappi, pesuallas, lämminvesivaraaja ja saippua-automaatti. Kylpyhuonetila on kunnon kokoinen ja varustettu kemiallisella WC:llä, pesualtaalla, peilikaapilla, kattoluukulla sekä saippua-automaatilla. Tilan koko ja eristyksen taso mahdollistaa haluttaessa myös suihkun asentamisen. Kaikki tilat ovat myös varustettu tehokkailla lämmittimillä, mikä pitää tilat kuivina ja työskentelyolosuhteet miellyttävinä”, lisää Alander.

Mietitty kokonaisuus

Alberni 6000.2 -vaunun kokonaispaino on 2 700 ja omapaino 1 400 kilogrammaa.

”Vaunu on tehty helposti vedettäväksi ja se on rekisteröity hinattavaksi laitteeksi, mikä tarkoittaa, ettei sitä tarvitse rekisteröinnin jälkeen vuosikatsastaa eikä siihen vaadita nastarenkaita. Vaunun saa halutessaan myös teipattuna yrityksen väreihin ja tällä hetkellä toimitusaika on jopa tarkoin räätälöidyille vaunuille vain noin kolmisen kuukautta. Myönnämme vaunulle 24 kuukauden takuun ja voimme taata taukotila-varastovaunun toimivan täydellisesti maamme vaativissa olosuhteissa kaikkina vuodenaikoina”, Alander päättää.

Laaturakentajalla laatukalustoOsrak Oy hyödyntää taukotila-varastovaunua päivittäin

Rakennusliike Osrakin Oskari Nieminen ja Ossi Liimatta ovat olleet hyvin tyytyväisiä Alberni- taukotila-varastovaunun toimivuuteen ja Albernin Kalle Alanderin palveluasenteeseen. Taustalla näkyvä valo- ja kameramasto on vain yksi esimerkki vaunun tarkasta räätälöinnistä asiakastoivomusten mukaiseksi.

Rakennuliike Osrak Oy on lietolainen, vuonna 2011 perustettu yritys, joka urakoi Turun alueella lähinnä rivitalo- ja omakotitalokohteita. Osrakin Oskari Nieminen ja Ossi Liimatta miettivät viime vuoden keväällä työmaatoimiston ja varaston hankkimista, kun Albernin Martti Alander kertoi näiden yhdistelmän mahdollisuudesta. Nieminen ja Liimatta innostuivat ideasta ja yhteistyössä Alanderin kanssa suunniteltiin yksilöllinen, tarkoin Osrakin tehtäviin räätälöity taukotila-varastovaunu. Lopullinen tilaus tehtiin kesän aikana ja valmis vaunu saapui Lietoon jo alkusyksyn aikana.

Alberni-vaunu on vastannut Osrakin odotuksiin kaikilta osiltaan.

”Vaunu on erittäin jämerä sekä helppo vedettävä ja sen viimeistelyn taso on vakuuttanut. Varasto-osan kiinnityskiskot takasivat hyllyjen helpon sekä turvallisen kiinnityksen ja materiaalivalinnat mahdollistavat rankemmatkin remonttihommat. Toimisto-osa vastaa puolestaan mainiosti rakennusalan vaatimuksiin ja kiinteät kalusteet eivät ole moksiskaan välillä hieman rankemmastakaan kohtelusta”, kertovat Nieminen ja Liimatta.

”Albernin innovatiivisuus ja palveluasenne tulivat hyvin esille, kun otimme puheeksi valaistuksen ja kamerajärjestelmien sijoituksen. Saman tien Albernilta tuli ehdotus valo- ja kameramaston asentamisesta vetoaisan yhteyteen. Idea on osoittautunut käytännössä erittäin toimivaksi ja näin saamme helposti lisättyä turvallisuutta työalueellemme. Kaiken kaikkiaan vaunu on ollut hinta-laatusuhteeltaan hyvä sijoitus ja voimmekin varauksetta suositella Alberni-taukovaunua muillekin alan ammattilaisille”, päättävät Nieminen ja Liimatta.

Lue seuraavaksi