Uutiset

Kuljetuskalusto

530 kilometriä Alppien yli ilman välilatausta

Mercedes-Benz eActros 600 prototyyppi

Mercedes-Benz Trucksin insinöörit ovat suorittaneet onnistuneen testiajon Alppien yli kaukokuljetuksiin suunnitellulla, täyssähköisen Mercedes-Benz eActros 600 -auton prototyypillä. Ajo suoritettiin puoliperävaunuyhdistelmällä, joka oli kuormattu 40 tonnin kokonaispainoon. Reitti kulki Stuttgartista Aichelbergin, Itävallan Kufsteinin ja Brennerin solan kautta Bolzanoon Italiaan.

Vaativia nousuja ja laskuja sisältävästä, 530 kilometriä pitkästä matkasta eActros 600 suoriutui ilman välilatauksia runsaassa seitsemässä tunnissa. Ladattuaan akut täyteen, testikuljettajat ajoivat takaisin Stuttgartiin jälleen ilman välilatausta.

Testi osoittaa, että eurooppalaisittain täyteen kokonaispainoon kuormattu eActros 600 selviytyy 1 000 kilometrin matkasta yhdellä välilatauksella. Suorituksen mahdollistaa tehokas voimalinja, suuri akkukapasiteetti ja suorituskykyinen rekuperaatio.

Mercedes-Benz eActros 600:n ensiesittely on lokakuun 10. päivänä, ja sarjatuotanto alkaa vuoden 2024 aikana.

Mercedes-Benz eActros 600 -prototyyppi.

Mercedes-Benz eActros 600

Uuden eActros 600:n muotokieli poikkeaa nykyisestä Actros-mallistosta, ja aerodynaamisia muotoilun elementtejä on otettu IAA:ssa viime vuonna esitellystä konseptimallista. Myös sisätiloja on päivitetty.

Kolme akkupakettia tarjoaa kapasiteettia yli 600 kWh. Kaksimoottorinen, sähköinen taka-akseli tuottaa 400 kW:n jatkuvan ja 600 kW:n hetkellisen huipputehon. Suuri akkukapasiteetti on suunniteltu mahdollistamaan 500 kilometrin toimintamatkan yhdellä latauksella.

Vetoautojen lisäksi eActros 600 tulee saataville myös alustamalleina heti lanseerauksesta saakka. Näin Mercedes-Benz Trucks tarjoaa täyssähköiseen kuljettamiseen useita vaihtoehtoja. Täyssähköinen eActros 600 on suunniteltu täyttämään samat kestävyysvaatimukset, kuin tavanomaiset kaukokuljetuksiin tarkoitetut raskaat Actros-mallit. Se tarkoittaa 1,2 miljoonan kilometrin ajosuoritetta kymmenessä vuodessa.

eActros 600:ssa käytettävät litiumrautafosfaattiakut (LFP) ovat pitkäikäisiä ja niiden energian varastointikyky on hyvä. Sarjatuotantomallit tukevat sekä 400 kW:n CSS-pikalatausta sekä MCS-megawattilatausta.



Lue seuraavaksi