Uutiset

Konepajateollisuus

Kemppi juhlii 70-vuotista taivaltaan

Tänä vuonna on suomalaisen hitsauslaitteiden valmistajan ja ohjelmistokehittäjän Kempin 70-vuotisjuhlavuosi. Kempin monet uraauurtavat innovaatiot ovat saaneet sen kasvamaan pienestä perheyrityksestä globaaliksi hitsausteknologian edelläkävijäksi, joka jatkaa hitsausalan kehittämistä digiaikana – ja sen jälkeenkin.

X8 MIG Welder.

Vuonna 2019 vietettiin myös toista merkkipäivää, kun yrityksen jo edesmenneen perustajan, Martti Kempin, syntymästä tuli täyteen 100 vuotta. Kemppi perusti yrityksen veljiensä kanssa Lahdessa 23. toukokuuta 1949.

Hänen kova työnsä ja rohkeutensa kokeilla johti siihen, että yritys mullisti kaarihitsauslaitteet vuonna 1977 esittelemällä maailman ensimmäisen hitsausvirtalähteen, joka hyödynsi invertteritekniikkaa. Alaa mullistavien keksintöjen lista on sittemmin kasvanut: vuonna 1993 Kemppi lanseerasi maailman ensimmäisen digitaalisen hitsausvirtalähteen, ja vuonna 2014 ensimmäisen universaalin hitsaustuotannon hallintaohjelmiston.

Manuaalisten kaarihitsauslaitteiden, hitsaajien turvavarusteiden ja ohjelmistojen lisäksi Kemppi tarjoaa kattavia automatisoidun hitsauksen ratkaisuja vastaamaan kasvaviin tarpeisiin ympäri maailman.

Tänä päivänä Kemppi toimii tytäryhtiöidensä kanssa maailmanlaajuisesti 17 maassa ja sen kumppaniverkosto kattaa jo yli 60 maata. Kemppi on yhä yksityisomisteinen perheyritys, jota Martti Kempin lapsenlapset johtavat. Jokaisella sukupolvella on ollut oma roolinsa. Ensimmäinen auttoi yritystä kasvamaan ja loi vahvan perustan, jonka jälkeen toinen sukupolvi laajensi Kempin liiketoimintaa ulkomaille. Kolmas sukupolvi rakentaa tällä hetkellä Kemppiä aidosti globaaliksi yhtiöksi.

Kempin kansainvälinen kasvu on jatkunut uuden Wuxiin, Kiinaan perustetun hitsauspoltintehtaan ja italialaisen hitsauspoltinvalmistajan, Trafimet Group S.P.A:n oston myötä.

70. juhlavuosi huomioidaan maailmanlaajuisesti Kempin ja sen tytäryhtiöiden järjestämissä asiakastapahtumissa loppuvuoden ajan.

Lue myös: Kemppi osti Trafimet Groupin

Lue seuraavaksi