Uutiset

Autot

Wetterille Subaru-edustus

Subaru on tällä hetkellä yksi voimakkaimmin myyntiään kasvattavista automerkeistä, sen markkinaosuus on lähes tuplaantunut viime vuoteen verrattuna. Nelivetoisuutensa ansiosta Subaru soveltuu erittäin hyvin suomalaisiin olosuhteisiin. Subarun ominaispiirteisiin kuuluu ainutlaatuisen jatkuvan nelivetojärjestelmän lisäksi myös bokser-moottori sekä bensiini- että dieselversioina. Bokserdieselit ovat ympäristöystävällisiä ja pienikulutuksisia. Symmetrisen alustarakenteen ansiosta auton painopiste on matalalla, mikä vakauttaa ajokäytöstä.

Subaru-mallisto on uudistunut parin viime vuoden aikana kokonaan, joka on lisännyt merkin haluttavuutta ja kiinnostusta entisestään. Tämä asettaa lisävaatimuksia myös verkostolle. Merkki tunnistetaan useimmiten ralliautona, mutta mallistosta löytyy sporttisen Impreza-malliston lisäksi paljon muutakin. Subaru on tunnettu myös cross-overeistaan Foresterista ja Outbackista, jotka selviytyvät sekä maastossa että maantiellä. Legacy on isomman keskikokoluokan auto, joko tyylikäs sedan tai käytännöllinen farmari.

Vuonna 1960 perustettu Wetteri-yhtiöt kuuluu neljän suurimman suomalaisen yksityisen autoliikkeen joukkoon. Uusista henkilöautoista Pohjois-Suomessa joka neljäs ja uusista kuorma-autoista noin joka kolmas myydään Wetteriltä. Konsernin tavoitteena on myydä vuodessa 3500 uutta henkilöautoa ja 250 uutta kuorma-autoa. Lisäksi yhtiö myy vuodessa 7000 vaihtoautoa. Konserni työllistää n. 500 henkilöä.

Wetteri-yhtiöt muodostuvat Wetteri Oy:stä ja Wetteri Power Oy:stä. Yhtiöiden toiminta-alueena on Oulun ja Lapin lääni sekä Pohjanmaa. Neljässätoista toimipisteessä toimivan yrityksen pääkonttori sijaitsee Oulussa. Muut toimipisteet sijaitsevat Kuusamossa, Rovaniemellä, Kemissä, Kajaanissa, Kokkolassa, Ylivieskassa, Pietarsaaressa ja Vaasassa.

Wetterin edustuksiin kuuluvat Volvo-, Renault-, Land Rover-, Ford-, Jaguar-, BMW-, Mini-, Honda-, Mazda-, Hyundai-, Fiat-, Alfa Romeo-, Lancia-, Chrysler-, Jeep-, Dodge- ja Subaru –henkilöautot sekä Fiat- ja Ford –tavara-autot. Merkkiedustukset vaihtelevat paikkakunnittain. Autojen myynnin lisäksi Wetteri hoitaa edustamiensa merkkien huolto-, varaosa- ja vauriokorjaamopalvelut.

Wetteri Power Oy vastaa toiminta-alueellaan Volvo kuorma-autojen myynnistä sekä kuorma- ja linja-autojen huolto- ja varaosapalvelusta. Kokkolassa huolletaan lisäksi Veho-hyötyajoneuvot.

wetteri.com

Lue seuraavaksi