Uutiset

Autot

Volkswagenin uusi täyssähköauto ID.7 nyt myynnissä

Volkswagen sähköistää täyssähköisellä ID.7-mallillaan nyt myös pidemmät matkat. Lähes viisi metriä pitkä ID.7 liikahtaa kevyesti uuden entistä tehokkaamman sähkömoottorin voimin ja säväyttää huippuunsa hiotulla aerodynaamisella muotoilullaan. Pienen ilmanvastuskertoimen (noin 0,23) ja erittäin energiatehokkaan sähkömoottorinsa ansiosta ID.7 saavuttaa 77 kWh:n akulla jopa 617 kilometrin WLTP-toimintamatkan (Suomen varustelutaso).

Volkswagen ID.7 mallin myynti on nyt alkanut Suomessa. Lanseerausvaiheessa Volkswagen ID.7 on saatavilla kolmella eri varustetasolla: Pro Business, Pro Business Plus ja Pro Business Max. Kaikissa on 77 kWh akku (82 kWh bruttokapasiteetti), jonka maksimilatausteho on 175 kW. Sähkömoottori tuottaa tehoa 210 kW (286 hv) ja 545 Nm vääntöä. Kaikki varusteluversiot ovat takavetoisia ja tarjoavat yli 600 kilometrin toimintamatkan. Volkswagen ID.7 Pro Business hinta alkaen on 58 790,00 euroa  ja autoedun verotusarvo alkaen 780,00 euroa.

Suomessa lanseerausvaiheen tarjouksena ID.7 Pro Business Max -varustelutaso on saatavilla edullisemman Business Plus -varustelutason hinnalla 61 390,00 euroa – autoedun verotusarvo 820,00 euroa (Business Max normaalihinta alkaen 64 390,00 euroa).

Sisällä odottavat erittäin avarat ja miellyttävät sisätilat sekä intuitiivinen ja nopeasti reagoiva, täysin uusi 15” infotainment-järjestelmä. Sisustan materiaalien laatuun on kiinnitetty erityistä huomiota pienimpiä yksityiskohtia myöten. Takapenkillä matkustavia hellitään ruhtinaallisilla jalkatiloilla ja ergonomisesti tukevilla istuimilla. Kuljettaja pääse nauttimaan uudesta, vakiovarusteena olevasta lisättyä todellisuutta hyödyntävästä tuulilasin heijastusnäytöstä (AR-HUD).

Ylemmän keskikokoluokan Volkswagen ID.7 on 4 961 mm pitkä, 1 538 mm korkea, 1 862 mm leveä ja sen akseliväli on 2 966 mm. Lähes kolmemetrisen akselivälin ja matalan painopisteen ansiosta ID.7 on erittäin vakaa ajettava pitkilläkin matkoilla. Myös ruuhkassa kuljettajaa avustava lisävarusteena saatavilla oleva Volkswagenin Travel Assist parviälytoiminnolla mahdollistaa osaltaan osittain automatisoitua ajamista.

Melkein viiden metrin pituudestaan huolimatta ID.7 tarjoaa tutut MEB-alustan edut, säilyttäen myös ketteryytensä kaupunkiajossa, kääntöympyrän ollessa vain 10,9 m. Tavaratilaa ID.7 tarjoaa 532 litraa ja takaistuimet alas taitettuna tavaratilaa on jopa 1 586 litraa. Korkealle aukeavan Liftback-tyyppisen takaluukkunsa ansiosta ID.7:n tavaratilaan on erittäin helppo lastata suurempiakin tavaramääriä.

ID.7 on ensimmäinen ID.-perheen malli, jossa ID. Display -mittaristo on integroitu auton kojelautaan. Se on ensimmäinen vihje kokonaan uudistetusta ohjaamokonseptista. Seuraavaksi kuljettajan huomio kiinnittyy vakiovarusteena olevaan lisättyä todellisuutta hyödyntävään tuulilasin heijastusnäyttöön (AR-HUD) ja sen intuitiiviseen sijoitteluun.

Ohjaamon intuitiivisuus näkyy myös täysin uudella 15-tuumaisella infotainment-järjestelmän näytöllä sekä uudella 4.0-ohjelmistoversiolla. Uudistusten myötä näytön alapuolella olevat liukunäppäimet ovat valaistut ja uudet ilmastoinnin ohjausnäppäimet ovat aina näkyvissä infotainment-järjestelmän näytön alareunassa. Myös uusi puheohjaus IDA, yhdessä automaattisesti säätyvien älykkäiden ilmastoinnin suuttimien kanssa (Smart Airvents), tuovat innovatiivisia ratkaisuja joka säähän.

Volkswagen ID.7 saapuu markkinoille uudella akun lämmönhallintajärjestelmällä varustettuna. Navigoitaessa latausasemalle ID.7 lämmittää akun optimaaliseen lämpötilaan ennen latausasemalle saapumista. Kun reittisuunnittelu on aktivoitu, järjestelmä toimii automaattisesti. Lisäksi akun pikalatausesilämmitys on mahdollista aktivoida myös manuaalisesti infotainment-järjestelmän painikkeesta. Akun ollessa optimaalista lämpötilaa matalampi/korkeampi, järjestelmä ilmoittaa sen hetkisen suurimman lataustehon. Järjestelmä näyttää myös kuinka kauan akkua tulee lämmittää ja mikä olisi maksimilatausteho.

Business Max -varustelutasossa on vakiona uudistetut muistitoiminnoilla varustetut sähkösäätöiset ergoActive-istuimet, joissa on täysin uudistettu 10-alueinen pneumaattinen hierontatoiminto. Business Max -varustelutasolla on mahdollista valita myös automaatti-ilmastoidut ergoActive Premium -istuimet, jotka tuovat hierontatoiminnot selkänojan lisäksi istuinosaan (10+2 aluetta). Ensimmäistä kertaa hierontatoiminto voidaan siis aktivoida myös jaloille ja selkään. Etuistuinten automaattinen ilmastointi tunnistaa myös, kun autoon istutaan sateen kastelemana, jolloin järjestelmä alkaa automaattisen kuivauksen. ID.7 tarjoaa myös erilaisia Wellness -toimintoja sisäänrakennetun Wellness -sovelluksen kautta, esimerkiksi tunnelmointia tai rentoutumista varten.

Lisävarusteena saatavilla on myös erilaisia varustepaketteja kuten kuljettajaa avustavia järjestelmiä sisältävä Assistance-paketti, mm. sähkökromaattisesti himmennettävissä olevan panoraamakaton, mukautuvan alustansäädön ja progressiivisen ohjauksen sisältävä Desin Plus -paketti sekä Interior Style & Wellness ja Interior Style & Wellness Plus -paketit.

Volkswagen ID.7 -ennakkoesittelykiertue kiertää ympäri Suomen 5.-16.9.2023 (paikkakunnat ilmoitetaan myöhemmin) ja Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille uudet Volkswagen ID.7 -mallit saapuvat loppusyksystä. Asiakastoimitukset alkavat vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä.

Volkswagen ID.7 hinnasto ja lisävarustehinnasto:  https://bit.ly/VolkswagenID7HinnastojaLisavarustehinnasto

Lue seuraavaksi