Uutiset

Autot

Volkswagen ID. Buzz Cargo – pakettiautoluokan sähköinen haastaja

Volkswagen otti merkittävän askeleen seuraavan sukupolven hyötyajoneuvomarkkinoihin, kun mielenkiintoinen ID. Buzz Cargo julkistettiin yhdessä perheauto ID. Buzzin kanssa. Uutuudet laajentavat Volkswagenin mallistoa eli myös muut mallit ovat edelleen saatavilla. Merkittävää uutuuksissa on, että ne on alustasta lähtien suunniteltu sähköautoiksi, eivätkä ole siis perusmallien sähköversioita.

Volkswagen ID. Buzz Cargon ennakkomyynti alkaa 20.5., jolloin myös hinnat julkaistaan virallisesti. Ennakkotietona voidaan arvioida, että pakettiautomalliston hinta tulee lähtemään noin 52 000 eurosta ja henkilöauton hinta on alkaen noin 60 000 euroa. Ensimmäiset toimitukset Suomeen saadaan vuoden 2023 aikana ja toimitusajaksi arvioidaan noin vuosi.

Meille tulevat versiot on varustettu 77 kWh:n akulla (brutto 82 kWh). Sähkömoottori tuottaa tehoa 150 kW, maksimivääntö on 310 Nm ja vetotapana on takaveto. Molempia malleja voidaan ladata latauslaitteella tai julkisessa vaihtovirtalatauspisteessä 11 kW:n teholla. Yhdellä latauksella Cargo kulkee noin 400 kilometriä, mikä riittääkin mainiosti esimerkiksi kaupunkialueen päivittäisiin jakelutehtäviin.

Tavaratilan koko ID. Buzz Cargossa on 3,9 kuutiota ja mukaan mahtuu hyvin kaksi eurolavaa. Tavaratila on varustettu kuudella sidontalenkillä ja kantavuutta on tarjolla 650 kiloa. Erittäin nykyaikainen ohjaamo on vakiona 1+2 -istuimilla varustettu ja ohjaamon keskipisteenä toimii kymmenen tuuman monitoiminäyttö. Materiaalivalinnoissa on huomioitu kovan työkäytön vaatimukset ja myös säilytystiloihin on kiinnitetty huomiota.

ID. Buzz Cargo-mallisto laajenee aikaa myöten ja jatkossa luvassa on esimerkiksi nelivetoversio. Volkswagen ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo -mallit valmistetaan Volkswagen Hyötyautojen päätehtaalla Hannoverissa.

Lue seuraavaksi