Uutiset

Autot

Uuden sukupolven Volkswagen Amarok

Volkswagen Hyötyautot esittelee täysin uuden sukupolven Volkswagen Amarokista kesällä 2022. Uusi Amarok on suunniteltu ja kehitetty Saksassa ja Australiassa ja se tullaan valmistamaan Etelä-Afrikassa, Silvertonissa. Uuden sukupolven Volkswagen Amarok tulee jälleen ottamaan paalupaikan pickup-luokan B-segmentissä tarjoten erinomaisen varustevalikoiman, useita kuljettajaa avustavia järjestelmiä ja aikaisempaa laajemman voimalinjavalikoiman. Nyt ensimmäiset naamioidut Amarok-mallit ovat saapuneet Eurooppaan.

Uuden sukupolven pickup on saanut uuden innovatiivisen muotokielen, mutta se on edelleen välittömästi tunnistettavissa Amarokiksi. Karismaattinen ja voimakas muotoilu yhdistyy korkealaatuiseen sisustaan. Uusi Volkswagen Amarok on 5 350 mm pitkä, mikä on yli 100 mm enemmän kuin edeltäjämallissa. Sen akseliväli on 3 270 mm (+175 mm) – tuloksena enemmän tilaa sisällä. Amarokin kantavuus on nyt maksimissaan 1,2 tonnia ja perävaunumassa on maksimissaan 3,5 tonnia. Kasvanut akseliväli vaikuttaa positiivisesti myös maasto-ominaisuuksiin, sillä esimerkiksi kahluusyvyys on edeltäjäänsä merkittävästi parempi.

Suomessa tulee olemaan saatavilla kaksi dieselmoottoria joko 2-litrainen nelisylinterinen tai 3-litrainen kuusisylinterinen. Vetotapana on aina jatkuva neliveto. Uudessa Amarokissa on myös useita ajoprofiileita ja enemmän kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuin ennen – yli 30 järjestelmää, joista 20 on täysin uutta. Amarok on saatavilla Suomessa vain neliovisena (DoubleCab) versiona.

Muotoilu ja sisätilat

Toistaiseksi Amarok on vielä naamioituna, mutta kesällä 2022 se saa ensiesiintymisensä uudessa karismaattisessa muodossaan. Auton uusi etuosa on erityisen huomiota herättävä: horisontaalinen, ilmanottoaukkojen ylempi osa on integroitu vakiovarusteena olevien led-ajovalojen kanssa (led-matriisiajovalot lisävaruste). Sen lisäksi X-periaatteen määrittelemä muotoilu erottaa Amarokin selvästi muista kilpailijoistaan. Pyöräkotelot korostavat auton voimakasta ilmettä, ja kuten edellisessä sukupolvessa Amarokin lavalle mahtuu hyvin yksi eurolava sivusuunnassa.

Sisäpuolella ohjaamo on uusittu – uudet hallintalaitteet, digitaalinen ohjaamo ja tablettimainen infotainment-järjestelmä. Saataville tulee myös mm. eksklusiivinen äänijärjestelmä ja useita istuin-, kojelaudan ja ovipaneeleiden verhoiluvaihtoehtoja. Saatavilla on myös mukavuusistuimet 10-suuntaisilla sähkösäädöillä.

Suomessa Volkswagen Amarokin varusteluversioita tulee saataville kolme: Life sekä huippuversiot PanAmericana ja Aventura.

Volkswagen Amarok on ollut sarjatuotannossa vuodesta 2010 lähtien ja sitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 830 000 kappaletta.


Lue seuraavaksi