Uutiset

Autot

Veho ja Caverion testaavat Mercedeksen täyssähköistä pakettiautoa huoltotoiminnassa

Veho ja Caverion aloittavat yhteisen kokeilun, jossa kerätään kokemusta sähköisen huoltoauton käytöstä. Suomen markkinoilla sähköpakettiautot tuotantokäytössä ovat vielä harvinaisia. Vastuullisuus ja hiilineutraaliuden tavoite ohjaavat yhä enemmän myös tuotantoautojen valintaa.

Veho toimittaa Caverionille Mercedes-Benzin sähkökäyttöisen pakettiauton, joka tulee Caverionin huoltotoiminnan käyttöön kesäkuussa.

”Hienoa, että tuotantoautojen valinnassa pohditaan nykyään erilaisia vaihtoehtoja. eVito sopii erityisesti kaupunkikäyttöön sekä esimerkiksi tehdasympäristössä tehtäviin huoltotöihin”, kertoo henkilö- ja pakettiautot liiketoiminta-alueen johtaja Kari E. Halonen Veholta.

”Kyseessä on ainutlatuinen pilotti, jossa kerätään dataa sähköauton käyttäytymisestä ja soveltavuudesta tuotantokäyttöön. Uskon, että tieto tulee hyödyttämään merkittävästi asiakkaita tuotantoautojen valinnassa tulevaisuudessa”, Halonen jatkaa.

Caverionilla on ympäri Suomea käytössään satoja eri kokoisia paketti- ja henkilöautoja kiinteistöjen ja teollisuuden huoltotoimintaa varten. Caverion tarjoaa kestävän kehityksen mukaisia teknisiä ratkaisuja sekä niiden huoltoa ja kunnossapitoa kiinteistöille, teollisuudelle ja infrastruktuurille.

”Olemme iloisia, että voimme laajentaa entisestään kumppanuuttamme Vehon kanssa myös sähköautoihin. Vastuullisuus ja hiilijalanjäljen pienentäminen ovat Caverionille keskeisiä periaatteita, ja kun uusimme ajoneuvokantaamme, arvioimme niin sähkö-, kaasu- kuin hybridiajoneuvojenkin soveltuvuutta käyttöömme”, sanoo Tero Ikola, Caverion Suomen hankintajohtaja.

”Haluamme saada käyttökokemuksia ja tietoa nyt erityisesti suurempien kokoluokkien sähköllä toimivien pakettiautojen käytöstä huoltotoiminnassamme”, Ikola jatkaa.

”On hienoa päästä testaamaan ensimmäisten joukossa Suomessa tonniluokan täyssähköistä pakettiautoa yhdessä Caverionin ammattilaisten kanssa. Käyttökokemukset antavat arvokasta pohjaa tulevaisuuden kestävän liikenteen ja esimerkiksi kiinteistöjen latausinfran kapasiteettien kartoittamiseen. Meillä on koko maan kattava huolto- ja palveluverkosto, jolla varmistamme yritysasiakkaiden kaluston ylläpidon läpi maan. Myös Mercedeksiä valmistava Daimler panostaa nyt voimakkaasti juuri sähkökäyttöisiin hyötyajoneuvoihin. Vehon johtoajatuksena on liikuttaa kestävästi. Nyt Caverionin kanssa aloitettu yhteistyöprojekti on hieno esimerkki siitä, miten se toteutuu arjessa”, sanoo henkilö- ja pakettiautot liiketoiminta-alueen johtaja Kari E. Halonen Veholta.

Lue myös: Mercedes-Benz Vito uudistuu

Lue seuraavaksi