Uutiset

Autot

Uusi Mercedes-Benz Sprinter Tamlansin varustelulla

Somerolainen taksiautoilja Lauri Jääskeläinen vastaanotti heinäkuun alussa ensimmäisen maassamme varustellun uusikorisen Mercedes-Benz Sprinterin esteettömänä versiona.

Heinäkuun alussa Kuljetusliike L. Jääskeläinen sai kunnian vastaanottaa ensimmäisen esteettömän uuden korimallin Mercedes-Benz Sprinterin 1 + 8 henkilön versiona. Upean uutuusmallin valmistanut tamperelainen Tamlans Oy on vuosien mittaisen laadukkaan ja edistyksellisen toimintansa kautta saavuttanut tärkeän aseman autovalmistajien keskuudessa, minkä kautta versio saatiin työn alle todella nopealla aikataululla. KehäVehon myyntipäällikkö Olli-Pekka Narvio laittoi projektin alkuun huhtikuun lopulla ja jo heinäkuun ensimmäisenä päivän somerolainen Kuljetusliike L. Jääskeläinen sai nimiinsä uuden ja todella monipuolisen ajoneuvon vaativiin ajotehtäviin.

Tamlansin Timo Viitasella oli kunnia luovuttaa uusi Sprinter Lauri Jääskeläisen ajotehtäviin. Myös Jääskeläisen edellinen esteetön Sprinter edusti Tamlansin laatua, joten asiakastyytyväisyyden kautta yhteistyön jatkaminen oli helppo ratkaisu.

Kuljetusliike L. Jääskeläisen Lauri Jääskeläinen on pitkän linjan autoilija, jonka yritys toimii kahden ajoneuvon voimin Somerolla ja sen lähialueella. Lakimuutokset ovatkin herättäneet runsaasti kysymyksiä varsinkin haja-asutusalueiden liikennöitsijöiden parissa. ”Taksilain monimutkaiset muutoskiemurat hidastivat investointipäätöksen tekemistä ja monet lopettamiset sekä samalla runsas myönnettyjen uusien lupien määrä herättivät runsaasti kysymyksiä. Loppuvuosi tuleekin varmasti näyttämään suunnan, johon alalla ollaan menossa”, kertoo Jääskeläinen.

Sprinter ja Tamlans luottovalinnat

Uuden Sprinterin sisustuksessa on huomioitu Jääskeläisen yksilölliset toivomukset ja ajoneuvo vastaa vaativankin asiakaskunnan vaatimuksiin niin materiaalien, valaistuksen sekä äänimaailman kautta.

Kuljetusliike L. Jääskeläisellä oli jo aikaisemmin rivissään Tamlansin valmistama Sprinter-bussi, jonka luotettavuuden ansiosta myös uuden ajoneuvon valinta oli helppoa myös muuttuneissa liikennöintitilanteissa. ”Uusi Sprinter herätti mielenkiinnon ja KehäVehon kautta saimme aihion rivakasti Tamlansin ammattilaisten käsittelyyn. Erikoistoiveinamme olivat esimerkiksi 1 + 8 -paikkaisuus, invanostin, kaksi pyörätuolipaikkaa sekä kaksi paaripaikkaa. Myös istuinvalinta sekä sisustuksen laatu saatiin räätälöityä hyvin tarkkaan toivomustemme mukaisesti”, Jääskeläinen kiittelee.

Jääskeläisen ajoneuvo muuntuu nopeasti kahdelle paarimatkustajalle tai kahdelle pyörätuolimatkustajalle soveltuvaksi esteettömäksi ajoneuvoksi. Dhollandian kaksipilarihissi yli 90 senttimetrin levyisellä rampilla tuo turvallisuutta sekä helppokäyttöisyyttä päivittäisiin nostotapahtumiin.

Jääskeläisen Sprinter tulee ensisijaisesti esteettömiin kuljetuksiin, mutta nykyajan tapaan ajoneuvon on suoriuduttava moitteitta hyvin monipuolista ajotehtävistä. ”Esteettömien kuljetusten lisäksi Sprinterille on kaavailtu runsaasti myös esimerkiksi tilausajoja. Sopimustemme kautta Sprinterin vuosittainen kilometrimäärä tulee olemaan aikamoinen, mutta siitä huolimatta auton elinkaareksi on käytössämme suunniteltu jopa viittä vuotta”, Jääskeläinen lisää.

Tamlans alan edelläkävijä

Tamlansin tuotepäällikkö Timo Viitanen oli ansaitusti ylpeä sujuvasti ja reippaalla aikataululla suoritetusta projektista. ”Valmiiden ja käytännön kautta toimiviksi hiottujen konseptiemme kautta myös uutuusmallin valmistus sujui aikataulussa ilman suurempia ongelmia. Erityisen tyytyväisiä olemme uuden Sprinterin äänieristyksen tasoon, sillä sisätilojen hiljaisuus on monille taksimatkustajille hyvin tärkeää. Luonnollisesti myös muu varustelu vastaa asiakaskunnan vaativaa tasoa ja esimerkiksi talviset olosuhteet on huomioitu huippuluokan lämpöeristyksellä.”

”Jokapäiväinen käyttäminen on tehty mahdollisimman vaivattomaksi ja ergonomiseksi esimerkiksi istuinmekanismien helppokäyttöisyyden kautta ja takaosan Dhollandian kaksipilarihissi varmistaa esteettömien kuljetusten asiakkaiden turvalliset kyyditykset”, korostaa Viitanen.

Myös Vehon kannalta uuden Sprinterin luovutus oli jälleen hieno osoitus maamme varustelijoiden osaamisesta ja luottoasemasta ajoneuvojen valmistajien joukossa. ”Tamlansin ja muiden käyttämiemme korinrakentajien ammattitaito sekä innovatiivisuus ovat korkeaa tasoa ja ne vastaavat päämiehemme sekä Vehon erittäin korkeisiin kriteereihin. Olenkin varma, että Jääskeläinen sai käyttöönsä laadukkaan ja monikäyttöisen ajoneuvon, joka vastaa hänen ajojensa koviin vaatimuksiin vuosien ajan”, tiivistää KehäVehon Olli-Pekka Narvio.

Lue seuraavaksi