Uutiset

Autot

Uusi GLA esitellään Mercedes me mediassa 11. joulukuuta

Mercedes-Benz on säilyttänyt viime vuoden hyvän tahdin

Uusia Mercedes-Benz-henkilöautoja ensirekisteröitiin marraskuussa 598 kappaletta eli 18,9 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Kuukauden kasvuprosentti on korkein seitsemän kärkimerkin joukossa. Kuukausi ennen vuoden päättymistä uusia tähtikeulaisia autoja on toimitettu asiakkaille yhteensä 5807 kappaletta, ja markkinaosuus on 5,5 prosenttia. Rekisteröinnit ovat lähes täsmälleen edellisvuoden tasolla (kasvua 0,6 %) huolimatta koko autoalan 7,1 prosentin laskusuunnasta. Saksalaisiin premium-kilpailijoihinsa nähden Mercedes-Benz on lähes 2500 asiakasluovutuksen karkumatkalla.

Mercedes-Benz GLA Mercedes-Benz GLA

Dieselmyynnissä Mercedes-Benz on jo maan 3. suosituin merkki 13,2 prosentin markkinaosuudella. Kaikista tänä vuonna toistaiseksi myydyistä Mercedes-Benz-henkilöautoista 2693 kappaletta on ollut dieselkäyttöisiä. Mercedesin dieselmyynti on lähes viime vuoden tasolla (–2,9 %) huolimatta dieselkysynnän 25 prosentin laskusta.

Myydyimmät Mercedes-mallit ovat A- ja C-sarjat (1369 ja 1165 kpl). Kannassa on E-sarja 1074 kappaleen menekillä. A-sarjan myynti hypähti marraskuussakin 54,5 prosenttia yhteensä 170 autoon, ja sen kysyntä on kasvanut vuoden 2018 vastaavaan aikaan verrattuna 62,6 prosenttia. Yritysmyynnin osuus tammi-marraskuun autoista oli 1817 kpl.

Uusi GLA esitellään digitaalisesti Mercedes me media -sovelluksessa

Mercedes-Benz esittelee uuden automallin täysin digitaalisesti ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa. Uudistuneen GLA:n ensiesittely tapahtuu Mercedes me media -palvelualustan ja sovelluksen kautta 11. joulukuuta kello 15.00 Suomen aikaa osoitteessa https://media.mercedes-benz.com/gla. Tilaisuudessa on mukana myös lisätyn todellisuuden (AR) ominaisuuksia. Auton esittelevät pääjohtaja Ola Källenius ja muotoilujohtaja Gorden Wagener. Mercedes-Benzin SUV-autojen entry-level-malli GLA kasvaa uudistuessaan korkeutta yli kymmenen senttiä. Takajalkatilaa on entistä enemmän, vaikka auto lyhentyy 1,5 senttiä. Kuljettajan ajoavustinpaketista löytyvät jatkossa esimerkiksi aktiivinen jarruavustin sekä jalankulkijoista ja pyöräilijöistä tiedottavat hätäpoistumis- ja lähestymisvaroittimet. GLA on yksi kahdeksasta Mercedes-Benzin erinomaisesti menestyneen kompaktikokoluokan automallista.

Mercedes-Benzin taksimyynnissä kolkutellaan tuhannen auton rajaa

Mercedes-Benzin kasvuvauhti taksialan kärjessä on jatkunut koko vuoden, ja myynti lisääntyi vielä vuoden lopullakin. Tammi-marraskuun välillä asiakkaille on toimitettu 924 uutta Mercedes-Benz-taksia (vrt. 755 autoa 1­–11/2018), mikä tuo 31,5 prosentin markkinaosuuden ja myyntitilastojen ehdottoman kärkipaikan. Kasvuprosentti on 22,4. Taksikaupan kaksi kärkimallia ovat Mercedes-Benzin E-sarja ja Sprinter (429 ja 319 kpl). Sprinterin markkinaosuuden kasvu on 105,8 prosenttia ja kahden kärkimallin yhteinen markkinaosuus taksikaupassa 25,5 prosenttia. Vito löytyy listan 10. sijalta 89 autolla ja C-sarja 18. sijalta 40 autolla.

Nykyisen S-sarjan tuotanto saavutti puolen miljoonan auton rajan

Mercedes-Benzin nykyistä S-sarjaa on valmistettu jo yhteensä 500 000 yksilöä. Juhla-auto valmistui marraskuussa yhtiön päätehtaalla Sindenfingenissä, jonka tuotantoa ja valmistusmenetelmiä on jatkuvasti hiottu tämän automaailman huipputuotteen vaatimalla tasolle. Teollisuus 4.0 -tasoiset tuotantosovellukset hyödyntävät tekoälyä, lisätyn todellisuuden ominaisuuksia ja esineiden internetin tarjoamia mahdollisuuksia, tehostavat työsuorituksia ja tukevat tuotantohenkilökunnan jokapäiväistä työtä. Esimerkiksi vuonna 2017 S-sarjasta tuli ensimmäinen automalli, joka ajoi autonomisesti ulos tuotantolinjalta. Myös ergonomiaa on parannettu; liikkuva ErgoSkid-kelkka nostaa koottavan auton koria ja alustaa 26 senttimetriä lattia-asennusten helpottamiseksi. Mercedes-Benz on valmistanut S-sarjaa ja sen edeltäjiä aina vuodesta 1951 ja 220-mallista alkaen noin neljä miljoonaa kappaletta. Suurin markkina-alue on nykyisin Kiina, jossa myydään joka kolmas ”Ässä”.

Tähtikeulat pakettiautomyynnin 4. sijalla

Pakettiautoissa Mercedes-Benz on maan 4. suosituin merkki. Yhteensä 1540 auton kokonaismyynti toi 11,3 prosentin markkinaosuuden. Vito on 5. kysytyin pakettiautomalli (902 kpl, markkinaosuus 6,6 %). Sprinter löytyy sijalta 8 yhteensä 537 autolla ja 4 prosentin osuudella. Sprinterin pakettiautomyynti on 16,7 prosentin kasvussa. Yli 2-tonnisissa umpipakettiautoissa Mercedes-Benz on maan 3. suosituin automerkki (1398 kpl).

Attention Assist: jo kymmenen vuotta herättelyä autossa

Mercedes-Benz esitteli Attention Assist -vireystila-avustimen ensimmäisenä autonvalmistajana kymmenen vuotta sitten. Tuolloin kuljettajan väsymyksestä varoittava avustin kuului E- ja S-sarjan vakiovarustukseen, mutta nyt se on vakiona kaikissa uusissa Mercedes-malleissa. Kaikkiaan vireystila-avustimella varustettuja Mercedes-malleja on toimitettu asiakkaille yli 14 miljoonaa. Vuodesta 2022 lähtien järjestelmä tulee pakolliseksi kaikissa uusissa autoissa EU-alueella.

Vireystila-avustin toimii 60–200 kilometrin nopeusalueella. Se arvioi kuljettajan käyttäytymistä ja vireystilaa 70 parametrin avulla. Jokaisen matkan aluksi järjestelmä luo kuljettajasta profiilin, johon se vertaa ajajan käyttäytymistä ja liikeitä ratin takana. Väsymyksestä kielivät varsinkin epätäsmälliset ohjausliikkeet, sillä tällöin kuljettajan on vaikea pysyä omalla kaistallaan ja kaistaviivojen välissä. Mikäli järjestelmä havaitsee kuljettajan väsyvän, se varoittaa mittaristossa ”Attention Assist. Break” -tekstillä ja tutulla kahvikuppisymbolilla.

Saksassa tehdyn tutkimuksen mukaan noin 0,7 prosenttia loukkaantumisiin ja 1,2 prosenttia osallisen kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista johtuu kuljettajan väsymyksestä. GIDAS-onnettomuustietokannasta ei kuitenkaan löydy yhtäkään Mercedes-Benzin aiheuttamaa väsymiskolaria sen jälkeen, kun vireystila-avustin tuli vakiovarusteeksi valmistajan automallistossa.


Lue myös: Painot ylös, hinnat alas – Volkswagen Caddy

Lue seuraavaksi