Uutiset

Autot

Uusi Citroën Berlingo on moderni ja kekseliäs

Citroën Berlingon uudistunut ja entistä modernimpi versio esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Valmistajan mukaan uudistuneessa Berlingossa yhdistyvät ajaton muotoilu ja käytännöllisyys, mukavuus ja jämäkkyys uusimpaan teknologiaan, ajonhallintaa helpottaviin järjestelmiin ja taloudellisiin moottorivaihtoehtoihin. Citroën Berlingo on mainio matkakumppani niin Multispace-tila-autona aktiivisen perheen käytössä kuin Berlingo Van tavara-autona ammattilaisten kuljetustarpeisiin vastaamassa. Suomen markkinoille uutuuden kerrotaan saapuvan kesällä 2015.

Käytännöllisyyttä

Citroënin vahvaa osaamista ja tietotaitoa on hyödynnetty kehitettäessä Berlingon ajomukavuutta entistäkin paremmaksi. Malliuudistuksen yhteydessä jousitusta on kehitetty entistä mukavuuspainotteisemmaksi ja lisää viihtyvyyttä on haettu istuimia ja äänieristystä jalostamalla. Akustiikan saralla Citroën Berlingo edustaa luokassaan huipputasoa. Aiempaa paremman viimeistelyn myötä esimerkiksi moottorin äänet kuuluvat matkustamoon vaimeampina. Moottorin äänieristys on uudella tasolla, kojelauta on pehmustettu vaimentamaan ääniä ja matkustamon äänieristykseen on käytetty uutta materiaalia.

Oviratkaisuiltaan Berlingo on yhtä käytännöllinen kuin aikaisemmin: liukuovet sivulla ovat erittäin kätevät esimerkiksi ahtailla pysäköintialueilla pienten, kaikkiin paikkoihin ehtivien, lasten kanssa liikuttaessa. Muunneltavuutta korostavat kolme erillistä, irrotettavaa istuinta.

Multispace-henkilöautoversiossa Modutop-sisäkaton ansiosta matkustamo on valoisa ja mukana kulkeville tavaroille löytyy runsaasti käytännöllisiä säilytyspaikkoja. Pikkutavaroiden säilyttämiseen on 170 litran verran tiloja.

Teknologisesti edistyksellinen

Uuden 7-tuumaisen kosketusnäytön avulla on helppo hallita niin radiota, erilaisia musiikkilaitteita, puhelinta kuin lisävarusteena saatavaa navigointijärjestelmääkin. Uuden MirrorScreen -järjestelmän ansiosta kosketusnäyttö toimii älypuhelimen kuvaruutuna, jolloin puhelimen kaikki sovellukset ovat vaivattomasti hyödynnettävissä.

Citroën Berlingo on varustettu lukuisilla ajoa helpottavilla järjestelmillä kuten vakionopeudensäätimellä, nopeudenrajoittimella, mäkilähtöavustimella ja hätäjarrutustehostimella. Varustetasosta riippuen uutta teknologiaa tarjoavien varusteiden joukkoon kuuluu pysäköintitutka ja peruutuskamera sekä turvallisuutta kaupunkiajoon tuova Active City Brake – järjestelmä, jonka avulla voidaan välttää törmäykset edellä ajavaan ajoneuvoon alle 30 km/h nopeudella ajettaessa. Tuulilasin yläreunaan sijoitettu lasertutka mittaa etäisyyttä edellä ajavaan ajoneuvoon tai edellä pysähtyneeseen ajoneuvoon.

Uuden Citroën Berlingon moottorivalikoima laajenee entisestään Euro 6 -päästönormien mukaisten BlueHDi-dieselmoottorien myötä. Nämä uudet dieselmoottorit ovat erittäin taloudellisia ja vähäpäästöisiä. BlueHDi 120 S&S -moottori on yhdistetty 6-portaiseen manuaalivaihteistoon entisestä paremman ajomukavuuden varmistamiseksi.

Muunneltava Extenso-ohjaamo

Myös Citroën Berlingo Van tavara-autoversio on uudistunut. Se on edelleen saatavana kahtena eri pituutena. Tavara-auton maksimitilavuus on 4,1 kuutiota ja leveiden sivuliukuovien tai epäsymmetristen, 180 asteen kulmassa avautuvien takaovien ansiosta käyttömukavuus on huippuluokkaa.

Suomessa vakiona on muunneltavissa oleva Extenso-ohjaamo, jossa on tilaa kolmelle hengelle. Reunimmainen matkustajan istuin voidaan taittaa kokoon, jolloin aikaansaadaan jopa 3 metriä pitkä tavaratila. Erinomainen saavutus pituudeltaan 4,38-metriseltä autolta. Tämän matkustajan istuimen selkänoja on terästä, joten se kestää maksimissaan 50 kg painon. Istuin voidaan myös taittaa n.k. katsomoasentoon, jolloin istuintyyny kääntyy selkänojaa vasten.

Suomeen ensimmäiset uudistuneet Berlingo Van-pakettiautot saapuvat kesän aikana, varsinainen lanseeraus ajoittuu syyskuulle.

Lue seuraavaksi