Uutiset

Autot

Täysin uusi Ford Focus on Vuoden Auto Suomessa 2019

  • Täysin uusi Ford Focus on voittanut Auto- ja liikennetoimittajien äänestyksessä Vuoden Auto Suomessa 2019 -tittelin175 äänellä.
  • Tuomaristo totesi perusteluissaan, että täysin uusi Ford Focus ansaitsi voiton muun muassa erinomaisen ajettavuutensa ja älykkäiden kuljettajaa avustavien teknologioidensa ansiosta tarjoten näin runsaasti vastinetta rahalle.
  • Tärkein valintaperuste Vuoden Auto Suomessa 2019 -arvonimen voittajalle on rahalle saatava vastine, jonka tuomari voi määritellä oman näkemyksensä mukaan. Seuraavaksi tärkeimpinä ovat edistyksellinen tekniikka ja uudet turvallisuutta lisäävät varusteet.

Vantaa, 12.11.2018 – Vuoden Auto Suomessa 2019 kisan voittanut täysin uusi Ford Focus on kaikkien aikojen edistyksellisin ja teknisesti kehittynein Focus. Focus pysyy uskollisena mallin 20-vuotiselle historialle ja jatkaa ajodynamiikkansa puolesta luokkansa parhaana.

Ford Focuksessa on laajempi valikoima teknologioita kuin missään muussa Fordin autossa tätä ennen tuoden autonomisen auton tasoa 2 vastaavia teknologioita perheautoon. Kuljettajaa avustavat teknologia saavat aikaan intuitiivisen, rauhoittavan ja hienostuneen ajokokemuksen. Teknologioita ovat:

  • Mukautuva vakionopeudensäädin (Adaptive Cruise Control, ACC) Stop & Go -toiminnolla, nopeusrajoitusten tunnistus (Speed Sign Recognition) ja ajolinja-avustin (Lane-Centring), jonka avulla pysähtelevässä liikenteessä ajaminen on vaivatonta
  • Fordin mukautuva ajovalojärjestelmä (Adaptive Front Lighting System) uudella, kameraan pohjautuvalla ennakoivalla kaarrevalojärjestelmällä ja liikenteen ja liikennemerkkien mukaan valokeilaa sopeuttavilla ajovaloilla (Sign-based light), joka esisäätää ajovalot paremman näkyvyyden aikaan saamiseksi tarkkailemalla tiessä olevia mutkia ja ensimmäistä kertaa koko autoalalla liikennemerkkejä
  • Uusi aktiivinen pysäköintiavustin (Active Park Assist 2), joka huolehtii nyt myös vaihteen vaihtamisesta, kiihdyttämisestä ja jarruttamisesta, mahdollistaa täysin automaattisen pysäköinnin yhdellä napin painalluksella
  • Ensimmäistä kertaa Fordiin Euroopassa saatavana oleva tuulilasinäyttö (Head-up display,HUD) auttaa kuljettajia keskittämään huomiokykynsä edessä näkyvään tiehen
  • Törmäyksenväistöavustin auttaa kuljettajaa ohjaamaan auton pysähtyneen tai hitaamman ajoneuvon ohi törmäyksen estämiseksi – ensimmäisenä segmentissään

Voimansiirtovaihtoehtoja ovat mm. optimoitu versio moninkertaisesti palkitusta 1.0 litran EcoBoost-moottorista ja uusi 1.5 litran EcoBoost-moottori, joissa molemmissa on ensimmäistä kertaa autoalalla Fordin kolmisylinteriselle moottorille tarkoitettu sylinterinlepuutusteknologia. Uusi 1.5 litran EcoBlue- ja 2.0 litran EcoBlue-dieselmoottori ovat erittäin polttoainetaloudellisia. Uusi kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto mukauttaa vaihteen vaihtamisen kuljettajan ajotyylin mukaan hyödyntäen tyylikästä ja ergonomista pyöritettävää vaihteenvalitsinta.

Focuksen ilme on yksinkertainen ja harmoninen, ja se huokuu selkeyttä ja vakuuttavuutta. Selvästi entistä suurempi, mutta tunnistettava Fordin etusäleikkö on paikallaan tasakorkeudelle asetettujen ajovalojen välissä, jotka on takavalojen tapaan sijoitettu mahdollisimman kauas toisistaan laajan näkyvyyden saavuttamiseksi. Sisätilat on valmistettu käyttäen ainutlaatuisia muotoiluelementtejä ja materiaaleja.

Uusi Focus on Suomessa saatavana 5-ovisena ja farmarimallina ja joko Trend- tai Titanium-varustelulla. Focus-mallistoon kuuluvat myös urheilullinen Focus ST-Line ja eksklusiivinen Focus Vignale. Vuoden 2019 alusta mallisto laajenee vielä Focus Active crossover-mallilla, joka on saatavana molempiin korimalleihin.

Lue seuraavaksi