Uutiset

Autot

Solaris esitteli uuden Urbino-kaupunkibussin

solaris urbino iaa-messuilla

Puolalainen linja-autovalmistaja Solaris esitteli Hannoverin IAA-messuilla täysin uuden Solaris Urbino -kaupunkiautoperheen. Valmistajan mukaan uusi mallisto on edeltäjiään keveämpi ja siten myös käyttökuluiltaan alhaisempi. Voimanlähteeksi myös ilmeeltään uudistuneeseen autoon voi valita perinteisen dieselin tai kaasun, mutta myös sähkön tai näitä yhdistävän hybridin. Viilatun tekniikan ja alhaisemman omamassan kautta polttoaineen kulutuksen kerrotaan pudonneen dieselkäytössä litralla sataa kilometriä kohden. Moottoritilassa voimaa tahkoavat joko Paccarin tai Cumminsin valmistamat moottorit.

Ulkoinen ilme on tärkeä seikka kaupunkiliikenteessä ja Solaris on tehnyt verrattain rohkeita liikkeitä uuden modernin ilmeen sunnittelussa, Toki Solaris-busseille tyypillinen piirre, alas laskeutuva tuulilasi, on edelleen tallella. Turvallisuusnäkökulmasta johtuen kuljettaja istuu nyt aiempaa korkeammalla, aition kerrotaan olevan 50 milliä aiempaa korkeammalla.

Matkustusmukavuutta on parannettu muun muassa aiempaa leveämmillä ovilla, uusilla sisustusratkaisuilla sekä alhaisemmalla melutasolla. Uutuustuotteen tuotanto alkaa ensi vuoden alkupuolella.

Ari Perttilä

Hannover, Saksa

Lue seuraavaksi