Uutiset

Autot

Scania OmniExpress Venäjän suurlähetystölle

Scania OmniExpress 340 -tyyppinen bussi luovutettiin suurlähettiläs Evgenij Teploville ja hänen seurueelleen juhlavasti Lahdessa joulukuussa.

Venäjän Tukholman-suurlähetystön palveluksessa on toistasataa ihmistä, minkä lisäksi tulevat vielä heidän perheensä. Kuljetustarpeita on usein, ja uudella bussilla tehdään erilaisia päivämatkoja Ruotsissa. Bussi palvelee myös ryhmiä, jotka saapuvat lähetystön vieraaksi.

Erikoista uutuudessa on sen muunneltavuus. 50-paikkainen bussi muuntuu helposti muutaman kuljetusautoksi, jossa on väliseinällä eristetty tavaraosasto ja vain kymmenkunta matkustajapaikkaa.

Kokonaan uutta on istuinten kiinnitys, joka on toteutettu liukukiskoilla. Tämän ansiosta penkitystä voidaan muunnella ja säätää joustavasti. Uusi kiinnitystapa tulee laajemmin myyntiin vasta tehtaan kevään tuotannossa.

Tavara-autoa tarvitaan esimerkiksi silloin, kun lähetystön henkilökunta muuttaa joko Venäjältä Tukholmaan tai Ruotsista kotimaahan. Koska kyydissä saattaa olla isokin muuttokuorma, bussi on varustettu kantavuutta lisäävällä teliakselilla.

–Bussi käy Venäjällä joka toinen kuukausi, pääsääntöisesti Pietarissa ja Moskovassa, suurlähettiläs Evgenij Teplov arvioi luovutustilaisuudessa.

Venäjän suurlähetystö tutki useita vaihtoehtoja kuljetustarpeidensa täyttämiseksi. Scaniaan ja edelleen Lahden Autokoriin otettiin yhteyttä, koska lähetystöllä oli ennestään käytössä Scania-kuorma-auto.

–Päätös kohdistui Scania OmniExpressiin, koska pystyimme toteuttamaan lähetystön muun muassa muunneltavuutta koskeneet erityisvaatimukset, myyntijohtaja Peter Sandin kertoo.

Venäjän suurlähetystölle toimitettu bussi on hänen mukaansa merkittävä päänavaus.
–Esimerkiksi Venäjällä on lähetystöjensä käytössä lukuisia busseja eri puolilla maailmaa. Vastaavanlaisia uusien bussien tarpeita on varmasti enemmänkin, joten lisä­tilaukset saattavat olla mahdollisia, Sandin ennakoi.

Tehtailla nyt hyvä tilauskanta

Lahden Autokorilla on tällä hetkellä erittäin valoisat näkymät. Sekä Scania OmniExpressejä valmistavan Jokimaan tehtaan että Nastolan Villähteellä sijaitsevan, Scala-kaupunkibusseja tekevän vanhan tehtaan tuleva vuosi näyttää myönteiseltä. Kummallakin tuotantolaitoksella on nyt tilauskantaa vähintään ensi toukokuun loppuun.

Lue seuraavaksi