Uutiset

Autot

Renault Traficin kolmas sukupolvi uudelle tasolle

Renault on kehittänyt Trafic-pakettiautomallistoaan modernimmaksi niin ajettavuuden, mukavuuden ja turvallisuuden kannalta. Ohjaamo on mukavampi ja turvallisempi kuin ennen ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä on nyt paljon enemmän. Aiempaa modernimman keulan takaa löytyy nyt myös uusia, tehokkaampia moottorivaihtoehtoja, ja kaiken kruunaa aikaisempaa dynaamisempi ulkonäkö.

Vuonna 1980 esitelty Renault Trafic saavutti nopeasti paikan Euroopan eniten myytyjen pakettiautojen joukossa. Niitä on rekisteröity 50 maassa yli 2,2 miljoonaa kappaletta. Suomessa Trafic on noussut yhdeksi suosituimmista malleista tonniluokassa. Maassamme Traficin markkinaosuus on noin kymmenen prosenttia koko pakettiautomarkkinasta, ja se on ollut nousujohteinen jo useamman vuoden. Traficia rekisteröitiin ennätysvuonna 2019 yhteensä 754 kpl, ja koronapandemiasta huolimatta myös yli 650 kpl vuosina 2020 ja 2021.

Ulkoista uudistumista

Vuosimallin 2022 Renault Traficin tunnistaa täysin uudesta keulasta, joka korostaa tyylikkäästi virtaviivaista pakettiautoa. Leveyttä korostavan konepellin alla on vaakasuuntainen etusäleikkö ja uudet LED-ajovalot. Kokonaisuuden viimeistelevät etupuskurin uusi muotoilu, uusi konepelti ja lokasuojat, vanteiden sekä pölykapselien muutokset sekä uudistuneet ulkopeilit ja antennin uusi sijoitus.

Ohjaamossa mukavuutta ja modernia muotoilua

Traficin kolmannen sukupolven toinen facelift on vienyt ohjaamon uudelle tasolle niin materiaalivalintojen, mukavuuden ja säilytystilojen osalta.

Tärkeimmät parannukset Traficissa on tehty ohjaamoon, jossa muotoiluun on kiinnitetty huomiota ja runsas kromikoristelu tuo ohjaamoon tyylikkyyttä. Verhoilu on uusittu kauttaaltaan ja kuljettaja arvostaa aiempaa leveämpiä kyynärnojia. Keskimmäisen istuimen selkänojan kääntäminen alas muuttaa ohjaamon liikkuvaksi toimistoksi, missä on hyvin tilaa esimerkiksi kannettavalle tietokoneelle ja A4-kokoisille työpapereille. Tilaa voi käyttää myös mukaviin lounastaukoihin. Ohjaamossa on runsaasti erilaisia säilytyspaikkoja, yhteensä 88 litraa. Tilan iso määrä selittyy matkustajan istuimen alla olevalla 54 litraa säilytyslokerolla, jossa arvokaskin tavara pysyy liian kiinnostuneiden katseilta piilossa.

Matkustajan istuimen alla on 54 litran säilytyslokero arvotavaraa varten. Istuimen alle johtavan pitkän tavaran luukun kautta Traficilla pystyy kuljettamaan yli neljän metrin materiaalia, kuten lautoja tai putkia.

Järjestelmät vastaavat tulevaisuuden vaatimuksiin

Uuden Traficin ehkä merkittävimmät kehitysaskeleet on otettu tietoliikenne- ja turvallisuusjärjestelmissä. Traficiin on nyt saatavana Renaultin Easy Link, haluttaessa myös sisäänrakennetulla navigointilaitteistolla. Järjestelmään voi yhdistää älypuhelimen Android Auton ja Apple CarPlayn avulla ja sitä käytetään kahdeksantuumaisella kosketusnäytöllä. Kokonaisuuteen kuuluu vielä 15 watin tehoinen langaton älypuhelimen lataustaso, mikä varmistaa keskeytymättömät yhteydet pitkänkin työpäivän ajaksi. Lisäksi mittaristossa on 4,2-tuumainen värinäyttö ja ohjaamossa kolme USB-porttia.

Uudet kuljettajaa avustavat järjestelmät tuovat kuljettajalle mielenrauhaa ja helpottavat pysäköintiä. Saatavilla olevien järjestelmien joukossa ovat mm. mukautuva vakionopeudensäädin, perävaunun vakautusjärjestelmä, kaukovaloavustin, mäkilähtöavustin, liukkaan pinnan avustin, kaistavahti, katvealueen valvontajärjestelmä, liikennemerkkitunnistin, hämärä- ja sadetunnistin, vireystilan tunnistin, hätäjarrutusjärjestelmä, etu-, taka- ja kylkipysäköintianturit sekä peruutuskamera.

Tehoa ja tilavaihtoehtoja joka tarpeeseen

Renault Traficin moottorivalikoimaa on laajennettu ja parannettu entisestään. Nyt valittavana on neljä Euro6D Full –päästövaatimukset täyttävää Blue dCi -moottoria, joiden tehot ovat välillä 81 ja 125 kilowattia (110 – 170 hv). Kaksilitraiset moottorit ovat tehokkaampia kuin ennen ja myös niiden vääntömomentti on kasvanut. Kaikissa moottoreissa on polttoainetta säästävä Start&Stop –järjestelmä ja käsivalintainen vaihteisto. Teholuokkien 110, 130 ja 150 -mallit ovat saatavina manuaalivaihteistolla ja 150 sekä 170 hevosvoiman versiot myös automaatteina. Huomionarvoista on myös 130 ja 150 hevosvoimaisten manuaaliversioiden kasvanut 2,5 tonnin vetomassa, joka on varmasti moneen kuljetustarpeeseen oiva lisä.

Traficin tavaratila on parhaimmillaan lähes yhdeksän kuutiota ja valaistuksen määrässä, ovien kokoluokissa ja materiaalivalinnoissa on huomioitu lastauksen sekä purkamisen helppous ja nopeus

Traficin voi edelleen yksilöidä tarkasti käyttötarpeen mukaan. Korivaihtoehdoiksi on valittavissa kaksi pituutta ja kaksi korkeutta, joiden kuormatilavuudet ulottuvat 5,8 kuutiometristä 8,9 kuutiometriin. Tavaratilaa on kehitetty entistä käyttökelpoisemmaksi. Pidempään koriin voi väliseinän läpilastausluukun ansiosta lastata jopa 4,15 metriä pitkiä esineitä, mikä on luokan paras lastauspituus. Kaukosäätöistä keskuslukitusta on kehitetty niin, että virta-avaimesta tai avainkortista ajaja voi avata tai lukita erikseen ohjaamon ja tavaratilan

Hintatasollisesti Trafic on kilpailukykyinen, sillä edullisimmillaan Traficin saa omakseen noin 36 000 eurolla. Turvaa hankintaan antavat neljän vuoden tai 100 000 kilometrin takuu sekä Renaultin koko maan kattava huolto- ja varaosaverkosto.


Lue seuraavaksi