Uutiset

Autot

Renault Kangoo ja Express pienten pakettiautojen luokkaan

Renault Express korvaa jatkossa konsernin pikkupakettiautojensa niin sanottua perustyökalua edustaneen Dacia Dokkerin. Uutta Expressiä päästiin jo hieman kokeilemaankin keväällä. Samaan kokoluokkaan sijoittuva, mutta hieman kattavammin varusteltu Renault Kangoo saadaan parrasvaloihin myöhemmin tänä vuonna.

Jatkossa Groupe Renault -konsernin tavara-autot siirtyvät Renaultin nimen alle Dacian keskittyessä henkilöautoihin. Tavara-autoissa pääpaino tulee olemaan umpipakettiautoissa. Renaultin pakettiautojen markkinaosuus on Suomessa 8,8 prosenttia. Sitä rajoittaa maahantuojan mukaan erityisesti 4-vetoisen mallin puuttuminen.

Renault Express korvaa Dacia Dokkerin, joka on aiemmin ollut konsernin niin sanottu perustyökalu.

Renault Kangoo ja Express esiteltiin loppukeväällä Suomen lehdistölle. Expressiä päästiin jo lyhyesti koeajamaan, mutta Kangoon osalta pitäydyttiin kuvallisessa esittelyssä. Molemmat uutuudet asettuvat pikkupakettiautojen luokkaan. Euroopassa pikkupakujen osuus hyötyautojen kokonaismyynnistä on yli 30 prosenttia, joten lajiin kannattaa panostaa. Kangoo tulee olemaan varustellumpi ja ulkoisesti hienostuneempi malliversio, kun taas Express tulee edustamaan kovaa työrukkasta pelkistetymmin asein, mutta kuitenkin nykyaikaisin sellaisin.
Kangoo saadaan maahan syksyllä. Myöhemmin Kangoo tullaan näkemään myös täyssähkökäyttöisenä, E-Tech-mallina.

Pikkupakuksi Expressissä on hyvät tilat 190-senttimetrisellekin kuljettajalle. Isot mittarikiekot ovat selkeät. Kuvan autossa on lisävarusteena Easy Link -järjestelmä, joka sisältää 8-tuumaisen kosketusnäytön nykyaikaisin toiminnoin sekä varsin käytännöllisen langattoman latausalustan älypuhelimelle.

Renault Express

”Yhden muotin tuote; joustava, käytännöllinen ja tehokas”, kuten maahantuojan taholta todetaan uudesta Expressistä. Tavaratilan lattian mitta on 1,91 metriä ja tilavuutta on tarjolla 3,3 kuutiometriä. Lastausta helpottaa 716 millimetriä leveä, ikkunaton sivuliukuovi. Sivuoven saa halutessaan myös ikkunallisena. Kuorman sidontaa varten on lattiassa kuusi sidontalenkkiä. Takaovet ovat umpinaiset, mutta ohjaamon ja tavaratilan välissä on ikkuna.

Kantavuutta on tarjolla 610–630 kilogrammaa varusteista riippuen. Ohjaamossa on paljon säilytystilaa pikkutavaroille. Tuulilasin yläpuolella olevaan hattuhyllyyn mahtuu runsaasti vähän isompaakin tavaraa.

Expressissä on aina 1,5-litrainen dieselmoottori, josta on tarjolla kaksi tehoversiota, 55-kilowattinen (75 hv) ja 70-kilowattinen (95 hv), vääntömomentein 220 ja 240 newtonmetriä. Vaihteisto on aina kuusivaihteinen manuaali.

Koko auton levyinen, tuulilasin yläpuoleinen hattuhylly nielaisee reilusti tavaraa sisuksiinsa.

Renault Expressin saa halvimmallaan hintaan 19 390 euroa (sis.alv:n). Auto on tuolloin perusvarusteinen ja moottori 75-kilowattinen. Vakiovarustepaketti sisältää muun muassa led-toimiset päiväajovalot, 3xUSB-liitäntää, Bluetooth-liitännän älypuhelimelle handsfree-puheluita varten, ilmastoinnin, kauko-ohjatun keskuslukituksen, sadetunnistimen, mäkilähtöavustimen sekä yksipaikkaisen matkustajan istuimen.

Lisävarusteita on tarjolla pitkä lista. 8-tuumaisella kosketusnäytöllä varustettu Easy Link -järjestelmä tuo mukanaan tämän päivän audiotoimintoja sekä tutka- ja kamerajärjestelmän. Easy Linkiin saa vielä erillisenä täydentävänä lisävarusteena navigointitoiminnon. Sen sijaan Easy Link sisältää aina vakiona älypuhelimen peilaustoiminnon, jolloin navigointi onnistuu älypuhelinta hyödyntäen auton isolta näytöltä.

Taustapeilin saa halutessaan digitaalisena kameranäyttönä, ellei sitten valitse lisävarustelistalta lasillisia takaovia. Lisäksi on tarjolla turvallisuutta parantavia ja ajamista helpottavia apulaitteita, kuten perävaunun hallintajärjestelmä. Isommissakin Renaulteissa nähdyn laajakulmapeilin saa myös Expressiin. Se tuo toivottua lisänäkyvyyttä auton oikealle sivulle.Lue seuraavaksi