Uutiset

Autot

Renault Kangoo E-Tech electric latautuu vauhdilla

Sähköpakettiautojen määrä on tasaisesssa kasvussa ja viime vuonna sähköpakettiautojen osuus luokan ensirekisteröinneistä oli 2,6 prosenttia. Tänä vuonna ollaan reilussa neljässä prosentissa ja tilauskannoissa osuus on noussut jo noin kymmeneen prosenttiin. Tähän saumaan saapuva Renaultin vuoden 2022 täyssähköinen pakettiautouutuus Kangoo E-Tech electric on uudistunut täysin ja sisältää paljon innovatiivisia ominaisuuksia esimerkiksi tavarankuljetukseen, kiinteistönhuoltoon ja moneen muuhun käyttötarkoitukseen.

Ammattipuolen autoissa latausten tehokkuus ja toimintamatka nousevat luonnollisesti kriteerien kärkipäähän. Uudessa Kangoossa näihin ominaisuuksiin onkin panostettu huomattavasti. Sähkövoimalinjan ajoakun energiasisältö on 45 kWh ja moottorin huipputeho on 90 kW. Suomen malliston autoissa ajoakusto on aina nestejäähdytetty ja ladattavissa jopa 22 kW:n teholla tavallisesta Type 2 -latausasemasta. Lisävarusteena on saatavana max. 80 kW:n CCS-pikalatausoptio, jolloin akkuun on ladattavissa ajomatkaa jopa 170 kilometrin ajoon noin puolessa tunnissa. Malliston WLTP-syklin mukainen yhdistetty toimintamatka on 285 km ja kaupunkiajossa on mahdollista päästä jopa lähes 400 km yhdellä akullisella virtaa. Takuuta akustolle myönnetään mukavat kahdeksan vuotta.

Kangoo muokkautuu kuljetusten mukaan

Vuoden Pakettiautoksi valittu Kangoo saapuu maahamme yhdellä koripituudella, joko 3,3 kuution kiinteäväliseinäisenä versiona, tai vaihtoehtoisesti jopa 0,5 kuutiometriä lisää kuljetuskapasiteettia tarjoavana Open Sesame -versiona. Jälkimmäisessä on Renaultin innovatiivinen ilman b-pilaria oleva liukuovirakenne ja 90 astetta aukeava etuovi, jolloin sivuoven lastausaukko on jopa 1,45 metriä leveä. Erityisesti kaupunkijakeluun tai -kunnossapitoon sopivaan kokonaisuuteen sisältyy myös kokoontaitettava verkkoväliseinä ja etumatkustajan istuin. Näiden ansiosta 4,49 metriä pitkä pakettiauto tarjoaa jopa 3,05 metriä lastauspituutta ja 3,8 kuutiota tavaratilaa. Pidempi L2-koripituus täydentää myyntimallistoa myöhemmin syksyllä ja sen valmistus alkaa vuoden lopussa.

Open Sesame -järjestelmän lisäksi Kangoo tarjoaa runsaasti muita innovatiivisia ja erinomaisia ominaisuuksia, kuten tavaratilan katon rajaan saatava pitkän tavaran läpilastausteline, kolmipaikkainen mobiilitoimisto, sekä jopa 1 500 kg:n vetomassa. Myös ajo- ja mukavuusavustinteknologia on kattava. Kangoon ominaisuudet on palkittu kuluvana vuonna kansainvälisellä Van of the year -palkinnolla.

Turvallisuutta ja mukavuutta tarpeen mukaan

Uuden Kangoon myyntimallisto koostuu ennakkotilausvaiheessa kahdesta varustetasosta. Kangoo E-Tech electricin kattavaan vakiovarustukseen kuuluu mm. automaattinen ilmastointi, LED-päiväajovalot, mäkilähtöavustin, peruutustutka, sadetunnistin, ja paljon muuta. Nordic Edition -varustetasossa vakiovarustelu paranee mm. kymmenen tuuman TFT-mittaristonäytön, 16 tuuman muototeräsvanteiden, kahdeksan tuuman kosketusnäytöllisen Easy Link -multimediajärjestelmän, adaptiivisen vakionopeuden säätimen, LED-ajovalojen, nahkapäällysteisen ohjauspyörän ja monen muun ominaisuuden muodossa. Nordic Edition -varustetason autoihin on saatavana myös mm. lämmitettävä tuulilasi ja ohjauspyörä.

Suomen varustelun lisäksi Renaultin maahantuoja Nordic Automotive Services Oy on onnistunut myös hinnoittelussa, sillä erittäin monikäyttöisen sähkö-Kangoon hinta alkaa reilusta 43 000 eurosta.

Lue seuraavaksi