Uutiset

Autot

Pohjolan Energia Oy:lle 40 kotimaista A-sarjan Mercedes-Benziä

Aurinkoenergiajärjestelmien kotimainen markkinajohtaja Pohjolan Energia Oy on vastaanottanut 40 Uudessakaupungissa valmistettua A-sarjan Mercedes-Benz 180d -henkilöautoa.

Pohjolan Energia tekee Suomessa uraauurtavaa työtä aurinkosähköratkaisujen tuomisessa kotitalouksien ulottuville. Yhtiö on osa Pohjolan Energia Group -konsernia, jonka toimitusjohtaja Sami Leinonen kertoo, että uudet Mercedes-Benz A-sarjan henkilöautot ovat osaavan henkilöstön ja kasvuhakuisen johdon kanssa vauhdittamassa yhtiön lisäkasvua kotimaassa.

– Yhtiömme kasvaa tällä hetkellä todella voimakkaasti. Toteutettu autokauppa on meiltä iso investointi henkilökunnallemme sekä myös yhtiömme kasvuun.

– Ostollamme haluamme myös tukea suomalaista työtä sekä kansantaloutta. Toimitamme asiakkaillemme premium-ratkaisuja ja toteutamme asennustyöt aina koulutettujen sopimusasentajiemme toimesta takuutyönä. Yhtä lailla Mercedes-Benz laatumerkkinä tukee laatuajatteluamme ja kokonaispalveluamme, Leinonen jatkaa.

Pohjolan Energia Oy työllistää yli 200 alan ammattilaista ja yhtiö rekrytoi aktiivisesti uusia alan osaajia. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Oulussa, jonka lisäksi kaikkiaan 16 myyntikonttoria palvelee asiakkaita ympäri Suomen.

Uudet Mercedes-Benzit luovutetaan konsernin sisällä myynnin sekä myynninjohdon käyttöön.

– Uusien autojemme avulla jatkamme panostustamme erinomaiseen asiakaspalveluun. Uudet autot sijoitetaan käyttöön välille Helsinki-Rovaniemi, Sami Leinonen valottaa autojen käyttöä.

Kotimainen, taloudellinen, vähäpäästöinen

Pohjolan Energia Oy:lle luovutetut neljännen sukupolven A-sarjan Mercedes-Benzit ovat Valmet Automotiven Uudessakaupungissa valmistamia kotimaisia Made in Uusikaupunki -malleja.

A-sarjan autoissa on käytössä kokonaan uusi, tekoälyyn ja oppimiseen perustuva MBUX-multimedialiittymä, jonka kuljettaja voi yksilöidä ja räätälöidä itselleen parhaiten sopivaksi. MBUX mahdollistaa kuljettajan, matkustajien ja ajoneuvon entistä paremman keskinäisen liitettävyyden ja kommunikoinnin.

A-sarjan Mercedes-Benzit ovat myös vähäpäästöisiä autoja. Mercedes-Benz 180d -malliston uusi 1,5-litrainen dieselmoottori käsittää SCR-katalysaattorin ja hiukkassuodattimen. Näiden avulla typen oksidit pelkistetään AdBlue®-liuoksen avulla vedeksi ja typeksi, mikä vähentää typpioksidipäästöjä jopa 90 prosenttia. Moottorin yhdistetty keskikulutus on ainoastaan 4,6 l/100 km ja CO2-päästöt (WLTP) 121 g/km.

Mercedes-Benziin menestystarina kompaktikokoluokan autojen parissa alkoi jo 20 vuotta sitten ensimmäisen A-sarjan esittelyllä. Lokakuusta 1997 alkaen Mercedes-Benz on toimittanut lähes kuusi miljoonaa kompaktikokoluokan autoa – niistä yksistään yli kolme miljoonaa A-sarjan autoa. Uudessakaupungissa A-sarjan Mercedes-Benziä on valmistettu vuodesta 2013.

Lue seuraavaksi