Uutiset

Autot

Pilottihanke tuo yhteiskäyttöautot kännykkään – ALD Automotive ja MaaS Global yhdistävät voimansa helpottaakseen liikkumista

ALD Automotive ja MaaS Global ovat sopineet pilottihankkeesta, jossa Whim-liikkumissovelluksen kattamaa liikennevälinevalikoimaa kasvatetaan laadukkailla yhteiskäyttöautoilla Helsingissä. 

Yhteiskäyttöauton varaaminen ja ajoneuvon lukitus hoituu Whim-kännykkäsovelluksen avulla, joten auton käyttöönotto on asiakkaalle sekä vaivatonta että mahdollista ympäri vuorokauden.

MaaS Globalin vuonna 2016 lanseeraama Whim-sovellus yhdistelee erilaisia liikkumisen muotoja saumattomaksi kokemukseksi. Sovelluksen ansiosta käyttäjä löytää matkan luonteesta riippumatta aina parhaat reitit ja niille parhaiten sopivimman liikuntamuodon, oli alla sitten taksi, julkinen liikenneväline, vuokra-auto tai kaupunkipyörä. Loppukesästä asiakkaan on tarkoitus saada käyttöönsä myös yhteiskäyttöautot.

ALD Automotiven autot ovat ensin vain Whim Unlimited -käyttäjien saatavilla, mutta palvelu aiotaan ulottaa myöhemmin myös muille Whim-käyttäjille. 

Alussa tarjolla on viisi erilaista mallia (VW Golf Variant, Nissan Note, Skoda Fabia Combi, Toyota Auris Touring Sport ja Lexus CT 200h), jotka on brändätty sekä Whimin että ALD Automotiven logoilla.

Autojen nouto ja palautus onnistuu 24 tuntia vuorokaudessa EuroParkin parkkihalleissa, joihin autot voi myös pysäköidä maksutta käytön aikana. Autojen lukitus tapahtuu Whimin kautta, joten auton voi ottaa käyttöön milloin tahansa. Polttoaine sisältyy hintaan, ja autojen tankkaus onnistuu Neste-asemilla autoista löytyvän maksukortin ansiosta, lisäksi tankkaukseen kulunut aika hyvitetään 30 minuutin autonkäyttöajan mukaisesti.

Ensimmäiset 2 tuntia 22 €, tämän jälkeen 5 € per 30 minuuttia, maksimissaan 89 € vuorokaudessa.

– Yksi yrityksemme arvoista on jatkuva kehittäminen ja olemme asettaneet itsellemme kunnianhimoisen vision olla paras kumppani liikkumistarpeisiin, joten näistä lähtökohdista yhteistyöhön lähteminen Maas Globalin kanssa oli meille erittäin mielenkiintoinen mahdollisuus. Odotukset ovat korkealla yhteistyön osalta ja ne kohdistuvat erityisesti siihen, miten voimme oppia toinen toisiltamme liikkumispalveluiden kehittämisestä ja edistämisestä markkinoilla, kertoo Päivi Lindqvist, Business Development Team Manager, ALD Automotive.

– ALD Automotive on osoittanut innovatiivisen lähestymistapansa tulemalla osaksi uusia liikkumisratkaisuja, joten he ovat erittäin hyvä kumppani meille. ALD Automotiven läsnäolo useissa maissa auttaa meitä laajentamaan palvelun useampaan kaupunkiin – sekä Suomessa että ulkomailla. Yhteistyön ansiosta asiakkaamme saavat käyttöönsä yhteiskäyttöautojen tarjoaman todellisen vaihtoehdon auton omistamisen tarjoamalle vapaudelle. Asiakas saa auton käyttöönsä ilman omistamisen tuomia velvollisuuksia, ja tämä vapaus onkin ollut yksi MaaS Globalin tärkeimmistä tavoitteista, kertoo Jarkko Jaakkola, Area Manager, MaaS Global.

Lue seuraavaksi