Uutiset

Autot

Ouluun avautuu Gasumin pohjoisin kaasutankkausasema

Gasum laajentaa kaasutankkausasemaverkostoaan uusille alueille, kun Ouluun avataan suunnitelmien mukaan uusi tankkausasema vuoden 2018 aikana. Uudelta asemalta saa tankattua bio- ja maakaasua polttoaineeksi henkilö-, jakelu-, jäteautoihin ja busseihin.

Gasum aikoo avata Limingantullin kaupunginosaan Ouluun uuden kaasutankkausaseman vuoden 2018 aikana. Uusi asema on osa yhtiön tavoitetta kasvattaa kaasutankkausverkostoa kymmenellä uudella asemalla vuosittain. Asemalta saa tankattua maa- ja biokaasua, jotka käyvät polttoaineeksi henkilö-, jakelu-, jäteautoihin ja busseihin.

”Oulun kaasutankkausaseman avaaminen on meille merkittävä asia, sillä se tulee palvelemaan kokonaan uutta aluetta. Avautuessaan asema on Gasumin pohjoisin tankkausasema ja mahdollistaa kaasun liikennekäytön entistä useammalle suomalaiselle yhä laajemmalla alueella”, sanoo Markus Kaarlela, Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö.

Puhtaan ja edullisen liikennekaasun kysyntä on Suomessa voimakkaassa kasvussa. Tänä vuonna Suomessa on rekisteröity jo lähes 1 100 kaasuautoa. Kuluneiden parin vuoden aikana kaasuautojen määrä on yli tuplaantunut: ennen vuotta 2017 kaasuautoja oli käytössä vajaa 2 000 kappaletta, kun nyt autoja on jo noin 4 500. Laajeneva tankkausasemaverkosto parantaa entisestään kuluttajien mahdollisuuksia siirtyä liikennekaasujen käyttöön.

Oulun kaasutankkausasema tulee sijaitsemaan osoitteessa Tyrnäväntie 4, Pörhö Audi Centerin piha-alueella.

”Pörhön Autoliike Oy on merkittävänä pohjoisen Suomen autoilun toimijana päättänyt tarttua härkää sarvista ja toteuttaa Oulun toimiyksikkönsä yhteyteen ensimmäisen kaasutankkausaseman yhdessä Gasumin kanssa. Yhteistyö Gasumin kanssa on toiminut erinomaisesti. Olemme iloisia, että ympäristöystävällisesti ajattelevat kaasuautoilijat saavat pian tankkauspalvelua keskeiseltä paikalta Oulussa”, toteaa kauppaneuvos Matti Pörhö.

Gasum suunnittelee niin ikään Oulun Äimärautioon raskaan kaluston tarpeita palvelevaa kaasutankkausasemaa, jossa olisi mahdollista tankata polttoaineeksi raskaille ajoneuvoille soveltuvaa nesteytettyä maakaasua (LNG) sekä nesteytettyä biokaasua (LBG). Tällä hetkellä raskaan liikenteen käyttämää LNG:tä voi tankata Suomessa raskaan liikenteen solmukohdissa sijaitsevilla tankkausasemilla Helsingissä, Jyväskylässä, Turussa ja Vantaalla.
 

Lue seuraavaksi