Uutiset

Autot

Nyt tulee Scania OmniExpress 320

Scania OmniExpress -malliston uuden version kaksi- tai kolmeakseliset linja-autot voidaan sovittaa täyttämään lähestulkoon kaikki asiakkaiden ja matkustajien vaatimukset. Pituusvaihtoehtoja on kaikkiaan 12 alkaen 11 metristä, päättyen 14,9 metriin ja 67 matkustajapaikkaan.  

Voimalinja perustuu 230–440 hevosvoiman EEV- tai Euro 5-moottoreihin, jotka nauttivat polttoaineena dieseliä, biodieseliä tai ensi kertaa tässä segmentissä myös etanolia.

”Scanian ja Lahden Autokori Oy:n laadukkaan tuotantoyhteistyön ja Scanian kattavan varaosa- ja huoltoverkoston ansiosta Scania OmniExpress 320 -mallilla on hyvät mahdollisuudet voittaa reilu siivu yhdysliikennesegmentistä”, uskoo Melker Jernberg, Senior Vice President, Scania Buses and Coaches.

Modulaarinen rakenne on tuttu Scania OmniExpress 340- ja 360-malleista, joiden kanssa uudella mallilla on monia yhteisiä järjestelmiä ja komponentteja.

Malliston erikoisominaisuutena on korirakenne ja kokoonpanomenetelmä, joka mahdollistaa erinomaisen joustavuuden kokonaispituuden ja korkeuden valinnassa. Pituutta voidaan lisätä 11 metristä 14,9 metriin 30-40 cm:n jaolla. Sisustusvaihtoehtojen määräksi kerrotaan 30, joten väri-, toiminto- ja materiaalimaailma saadaan varmasti asiakaan haluamalle tasolle. Reilun, jopa 6,36 kuution tavaratilan ansiosta uutuustuote soveltuu myös lyhyille viikonloppuretkille.

Lattiakorkeus on 860 mm, mikä vastaa tämäntyyppisille linja-autoille esimerkiksi Saksassa asetettuja vaatimuksia. Ovijärjestelyksi saa joko 1-1-0 tai 1-2-0, jolloin viimeksi mainitussa keskioven kohdalle voidaan asentaa pyörätuolihissi. Suurikin matkustajavirta mahtuu liikkumaan autossa vaivatta, koska käytävä on 10 cm leveämpi kuin korkeammissa malleissa. Seisontatila kuljettajan aition vieressä on tilava, joten matkustajien on helppo nousta kyytiin.

Automaattinen ilmastointijärjestelmä on mitoitettu selviämään Pohjois-Suomen arktisen kylmistä sääolosuhteista aina Etelä-Italian helteisiin. Sopivan sisäilmaston varmistamiseksi sivuikkunoiden koko ja sijainti on suunniteltu estämään paahtavan lämmön ja kylmän vedon vaikutukset. Sivuikkunoissa käytetään kaksinkertaisia, eristekyvyn parantamiseksi normaalia kauemmas toisistaan asennettuja erikoisohuita laseja.

Kuljettajan työpiste on varustettu kaikilla Scanian ergonomisilla ominaisuuksilla ollen samalla tilava ja toimiva. Vaihteistoksi voi valita joko ZF:n automaattivaihteiston tai Scanian täysautomaattisen Opticruise-vaihteiston.

”Kevyt ja tukeva rakenne, korin muunneltavuus ja sisätilojen järjestelyn ylivoimainen joustavuus houkuttavat laatutietoisia yrittäjiä eri puolilla Eurooppaa. Mallin myynti käynnistyy Pohjoismaissa ja Baltiassa, minkä jälkeen vuorossa ovat Keski- ja Etelä-Euroopan maat”, päättää Jernberg.

Lue seuraavaksi